MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
05
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oscar 2012: Η επικράτηση των φαβορί!- Σάρωσαν The Artist και Hugo!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Δεν έκρυβαν μεγάλες εκπλήξεις τα φετινά Oscar και τα δύο φαβορί, το the Artist του Michel Hazanavicius και το Hugo του Martin Scorsese κέρδισαν από 5 χρυσά αγαλματίδια. Επίσης, η Meryl Streep κέρδισε το Oscar Α γυναικείου ρόλου, για την συμμετοχή της στην ταινία The Iron Lady.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Από τις πιο “ελληνικές στιγμές” ήταν το “σ’ αγαπώ” στα ελληνικά που είπε ο ένας εκ των τριών νικητών για το Oscar καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου (the Descendants), ο δικός μας Alexander Payne, φράση που απευθυνόταν στην μητέρα του! Εντυπωσιάζει ακόμα το γεγονός ότι βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας κέρδισε ένα ιρανικό έργο (Ένας χωρισμός), δείχνοντας ότι ο πολιτισμός δίνει ένα βήμα στην ειρήνη, αλλά και την δυναμική του ιρανικού σινεμά.

Αναλυτικά, το The Artist κέρδισε 5 βραβεία: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας (Michel Hazanavicius), Α’ Ανδρικού Ρόλου (Jean Dujardin), Μουσικής (Ludovic Bource), Κοστουμιών.

O Jean Duzardin, πιστός στο πνεύμα του ρόλου του, χόρεψε κλακέτες, ενώ ευχαρίστησε τις ΗΠΑ, τους συνεργάτες του και απέτισε φόρο τιμής στον Douglas Fairbanks, ο οποίος υπήρξε έμπνευσή του για τον ρόλο.

Πέντε βραβεία κέρδισε και το Hugo: Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης , Φωτογραφίας (Robert Richardson), Οπτικών Εφέ, Ηχητικού Μιξάζ, Ηχητικού Μοντάζ.

Η Meryl Streep κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Margaret Thatcher. Μόλις ανέβηκε στην σκηνή, το κοινό στην αίθουσα άρχισε τη χειροκροτά όρθιο και εκείνη φωνάζει: «Ελάτε τώρα! Όταν άκουσα το όνομά μου ήταν σαν να άκουσα: -Όχι πάλι! Αυτή; Μα δεν το κέρδισε ξανά;» είπε.

Oscar Β’ Γυναικείου Ρόλου κατέκτησε η Octavia Spencer (Υπηρέτριες).

Oscar Β’ Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Christopher Plummer για τους Πρωτάρηδες, ο οποίος στην ηλικία των 82 γίνεται ο μεγαλύτερος ηθοποιός που κατακτά το χρυσό αγαλματίδιο.

Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου κέρδισε ο Woody Allen για το Μεσάνυχτα στο Παρίσι (δεν ήταν εκεί να το παραλάβει), ενώ βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου κέρδισαν οι Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash για τους Απογόνους (The Descendants).

Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας πήρε το ιρανικό Ένας Χωρισμός. 

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε το Undefeated.

Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού κέρδισε το Man or Muppet από τα Μάπετς. 

Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ κέρδισε επάξια Το Κορίτσι με το Τατουάζ. 

Μικρού μήκους ταινία στο The Shore, μικρού μήκους ντοκιμαντέρ στο Saving Face, μικρού μήκους animation στο The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore.

Γιώργος Σμυρνής 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Την τελευταία δεκαετία έχει καεί το 42% των δασών της Αττικής
Επίκαιρα
Πάνω από €3 δισ. οι ζημιές από τις πυρκαγιές στην Ευρώπη
Επίκαιρα
Δυτική Αττική: Από το 2018 έχουν καεί πάνω από 480.000 στρέμματα από πυρκαγιές
Art & Culture
Η επιδαύρια “Αντιγόνη” με τις ευλογίες της Πίνα Μπάους
Επίκαιρα
Μέγαρα: Συγκλονιστικό βίντεο με άλογα να τρέχουν για να ξεφύγουν από τη φωτιά
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Art & Culture
Η φύση καταστρέφεται και μαζί η πολιτιστική μας ταυτότητα
Επίκαιρα
Αρχαίο ναυάγιο με εκατοντάδες αμφορείς εντοπίστηκε στην Άνδρο
Art & Culture
Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί στην Επίδαυρο τον «Ίωνα», ισορροπώντας το μέτρο με το χάος
Art & Culture
Όσο κρατάει ο μπάλος, όσο κρατάει μια ζωή…
Επίκαιρα
Βουλή: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς
Art & Culture
Τα (φετινά) αγαπημένα μου στην Πειραιώς 260