MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
21
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oscar 2012: Η επικράτηση των φαβορί!- Σάρωσαν The Artist και Hugo!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Δεν έκρυβαν μεγάλες εκπλήξεις τα φετινά Oscar και τα δύο φαβορί, το the Artist του Michel Hazanavicius και το Hugo του Martin Scorsese κέρδισαν από 5 χρυσά αγαλματίδια. Επίσης, η Meryl Streep κέρδισε το Oscar Α γυναικείου ρόλου, για την συμμετοχή της στην ταινία The Iron Lady.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Από τις πιο “ελληνικές στιγμές” ήταν το “σ’ αγαπώ” στα ελληνικά που είπε ο ένας εκ των τριών νικητών για το Oscar καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου (the Descendants), ο δικός μας Alexander Payne, φράση που απευθυνόταν στην μητέρα του! Εντυπωσιάζει ακόμα το γεγονός ότι βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας κέρδισε ένα ιρανικό έργο (Ένας χωρισμός), δείχνοντας ότι ο πολιτισμός δίνει ένα βήμα στην ειρήνη, αλλά και την δυναμική του ιρανικού σινεμά.

Αναλυτικά, το The Artist κέρδισε 5 βραβεία: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας (Michel Hazanavicius), Α’ Ανδρικού Ρόλου (Jean Dujardin), Μουσικής (Ludovic Bource), Κοστουμιών.

O Jean Duzardin, πιστός στο πνεύμα του ρόλου του, χόρεψε κλακέτες, ενώ ευχαρίστησε τις ΗΠΑ, τους συνεργάτες του και απέτισε φόρο τιμής στον Douglas Fairbanks, ο οποίος υπήρξε έμπνευσή του για τον ρόλο.

Πέντε βραβεία κέρδισε και το Hugo: Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης , Φωτογραφίας (Robert Richardson), Οπτικών Εφέ, Ηχητικού Μιξάζ, Ηχητικού Μοντάζ.

Η Meryl Streep κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Margaret Thatcher. Μόλις ανέβηκε στην σκηνή, το κοινό στην αίθουσα άρχισε τη χειροκροτά όρθιο και εκείνη φωνάζει: «Ελάτε τώρα! Όταν άκουσα το όνομά μου ήταν σαν να άκουσα: -Όχι πάλι! Αυτή; Μα δεν το κέρδισε ξανά;» είπε.

Oscar Β’ Γυναικείου Ρόλου κατέκτησε η Octavia Spencer (Υπηρέτριες).

Oscar Β’ Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Christopher Plummer για τους Πρωτάρηδες, ο οποίος στην ηλικία των 82 γίνεται ο μεγαλύτερος ηθοποιός που κατακτά το χρυσό αγαλματίδιο.

Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου κέρδισε ο Woody Allen για το Μεσάνυχτα στο Παρίσι (δεν ήταν εκεί να το παραλάβει), ενώ βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου κέρδισαν οι Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash για τους Απογόνους (The Descendants).

Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας πήρε το ιρανικό Ένας Χωρισμός. 

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε το Undefeated.

Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού κέρδισε το Man or Muppet από τα Μάπετς. 

Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ κέρδισε επάξια Το Κορίτσι με το Τατουάζ. 

Μικρού μήκους ταινία στο The Shore, μικρού μήκους ντοκιμαντέρ στο Saving Face, μικρού μήκους animation στο The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore.

Γιώργος Σμυρνής 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μουντιάλ, δίκες και γυναικοκτονίες – καμία κανονικότητα δεν είναι, αρκετά, κανονική
Επίκαιρα
Ακάθεκτος ο ελληνικός τουρισμός: Αύξηση 10,6% στις αφίξεις και 9,5% στις εισπράξεις τον Απρίλιο
Αγορές
«Πρεμιέρα» για το PosoKanei.gov.gr – Το νέο εργαλείο σύγκρισης τιμών στα σούπερ μάρκετ
Αφιέρωμα
Jean-Michel Jarre: 5 θρυλικές συναυλίες που έμειναν στην ιστορία – πριν κατακτήσει και την Αθήνα
Αφιέρωμα
Σε πάρκα, γήπεδα και βουνά: Πού θα ακούσεις φέτος το καλοκαίρι τους αγαπημένους σου Έλληνες καλλιτέχνες
Art & Culture
Germaine Richier: Η γλύπτρια που επαναπροσδιόρισε την ανθρώπινη μορφή, στην Άνδρο
Επίκαιρα
«Τουρισμός για όλους»: Έως 600 ευρώ η επιδότηση – Οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
ΑΠΘ: Άγνωστοι βανδάλισαν τη σημαία του Pride
Art & Culture
David Byrne: Ο πιο ευφυής, εκκεντρικός πρωτοπόρος της pop κουλτούρας
Art & Culture
Το βράδυ που ο Γιώργος Λούκος επέστρεψε μετά τιμής στην Πειραιώς 260
Αφιέρωμα
Ημισκούμπρια: 10 επικοί στίχοι-ατάκες που άφησαν εποχή και ανυπομονούμε να ακούσουμε στο Release
Art & Culture
Όταν ο θρύλος της «Μήδειας» επιστρέφει στην Επίδαυρο από την ΕΛΣ