MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Διάλογος στην Πολιτεία Θεάτρου

Μια παράσταση που ουσιαστικά είναι ένας “μη διάλογος”, καθώς οι ήρωες επικοινωνούν κυρίως με τις σκέψεις και τα συναισθήματα.

Monopoli Team

Το έργο περοστρέφεται γύρω από μία συνομιλία ανάμεσα σε ένα σύζυγο και μία σύζυγο. Ο διάλογός τους έγκειται κυρίως σε όσα σκέφτονται, αισθάνονται και ελάχιστα σε όσα λένε. Είναι σαν να συνομιλεί το παρελθόν τους η πλήξη, η μελαγχολία, η αμηχανία. Είναι ο εγκλωβισμός των προσώπων, η υποβάθμισή τους σε ποντίκια, καθώς οι απέλπιδες κραυγές τους δεν θα φθάσουν ποτέ έξω από το διαμέρισμα όπου κατοικούν. Η πλήρης χρεοκοπία της ερωτικής και συζυγικής σχέσης με παρονομαστή την ηθική σήψη, τον συμβιβασμό και την κυνικότητα. Δύο αξιολύπητα κοινωνικά όντα αμφίβιας προσαρμοστικότητας, που έχοντας χάσει το πρόσωπό τους, έχουν ταυτόχρονα εκποιήσει όλες τις αξίες της ζωής, το νόημα της σχέσης τους και τον λόγο της ύπαρξής τους.

Ο Διάλογος είναι η κραυγή όλων όσων δεν θα βρουν ποτέ τη λύτρωση που φέρνει η αποτίναξη όλων των προσωπικών «αλυσίδων» τους. Από κούραση ή από φόβο. Είναι μια υπενθύμιση σε όσους ξεχνούν ότι «η ελευθερία είναι μια άσκηση ψυχής που στο τέλος γίνεται συνήθεια».

Το εύρημα του εξωτερικευμένου εσωτερικού μονολόγου γίνεται οργανικό μέρος του έργου και απαραίτητο μέσο έκφρασης, αποκαλύπτοντας την εσωτερική αντίθεση του ανθρώπου που αντιδρά, αγωνίζεται και κραυγάζει για την αφόρητη φυλάκισή του μέσα στο σαρκίο του, που υποφέρει από την αδιέξοδη μοναξιά του και πασχίζει να βγει στην επιφάνεια.

Η παράσταση εκφράζει τα χρόνια της χαμένης αθωότητας, την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό που κάπου στην πορεία εκποιήσαμε.

Πολιτεία Θεάτρου: Ολύμπου 88 (Αρχαία Αγορά)
Τηλ. 2310285452 – 2310272909

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παίζουν: Μαρία Ιωαννίδου - Ηλιάνα Κυνηγοπούλου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b