MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίστευτο! Η Beyonce λευκή!

Το παιχνίδι με το χρώμα, που συνηθίζεται στα ρούχα και στη ζωγραφική, στην περίπτωση της Beyonce παίρνει μια τελείως διαφορετική διάσταση. Πρόσφατη φωτογραφία της RNB ντίβας για την προώθηση του νέου της album 4, προκαλεί ντόρο, καθώς την εμφανίζει… λευκή!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της Sun, αυτό το χρώμα ίσως να μην οφείλεται σε κάποιο παιχνίδι του photoshop, αλλά να φταίνε τα φώτα που πέφτουν πάνω της και την κάνουν να δείχνει λευκότερη και από Michael Jackson. Άλλοι υποστηρίζουν ότι έτσι κι αλλιώς η τραγουδίστρια δεν έχει σταθερά το ίδιο μαύρισμα, καθώς ανάλογα με την εποχή το δέρμα της γίνεται λιγότερο ή περισσότερο σκούρο. Έτσι κι αλλιώς, στην πολυπολιτισμική Αμερική, η καταγωγή της Bejonce, που έχει γεννηθεί στο Τέξας, δεν είναι καθαρά αφροαμερικάνικη (μόνο ο πατέρας της είναι Αφρικάνος). Έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες που τη δείχνουν πιο σκούρα το καλοκαίρι και σχεδόν λευκή το Φλεβάρη.

Άλλοι πάλι την κατηγορούν πως ίσως με ένα τέτοιο προμόσιον και με αυτό το look να δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα στις έφηβες αφροαμερικάνες, που την έχουν σαν πρότυπο. Σχολιάζουν πως τα κοριτσάκια ίσως νιώσουν ανασφαλή, ιδίως για το χρώμα των μαλλιών τους, παρά γι’ αυτό το δέρματος. Το θέμα έχει κατά καιρούς ξαναπαίξει στα media, καθώς είχε γίνει μεγάλος θόρυβος γύρω από αυτό το 2008, σε διαφήμιση της L’ Oreal, που παρουσίαζε το δέρμα της τραγουδίστριας μερικούς τόνους πιο ανοιχτό.

Κατά τη γνώμη μου, όλα τα στερεότυπα σχετικά με το χρώμα των ανθρώπων είναι αρνητικά κι έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξέλιξη των κοινωνιών. Από αυτήν την άποψη, είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επιλέγει το χρώμα του δέρματός του, τουλάχιστον σε μια φωτογραφία. Χώρια, που στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ξέρουμε πώς προέκυψε το πρόβλημα. Άλλωστε, η Beyonce δεν έχει πρόβλημα λεύκης, όπως ο Michael Jackson, ενώ δε νομίζω πως δεν έχει τιμήσει τις αφροαμερικανικές της καταβολές με τη μουσική της και την καριέρα της.

Το να την κατηγορήσει κανείς, για το γεγονός ότι φαίνεται πιο λευκή σε μια φωτογραφία, νομίζω ότι θα ήταν άδικο για την τραγουδίστρια. Είτε το δεις υπέρ των λευκών, είτε υπέρ των έγχρωμων.

Γιώργος Σμυρνής


Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b