MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εξωγήινη rock star η Kate Moss!

Kate Moss αλά David Bowie! To super model δανείζεται σε φωτογράφησή της στη Vogue μια από τις πλέον διάσημες περσόνες στην ιστορία της rock μουσικής, αυτήν του Ziggy Stardust.

author-image Γιώργος Σμυρνής

O Ziggy ήταν η επινόηση που στην ουσία εκτόξευσε την καριέρα του Bowie στις αρχές του 70. Τότε ο βρετανός μουσικός υιοθέτησε μια περσόνα ενός ερμαφρόδιτου εξωγήινου, ο οποίος έρχεται στον κόσμο, για να γίνει ο απόλυτος rock star και, σαν άλλος Ορφέας, να καταστραφεί από τους ίδιους του τους οπαδούς.

Ο Bowie λέγεται ότι εμπνεύσθηκε αυτόν τον χαρακτήρα από τον τραγουδιστή της rock Vince Taylor, ο οποίος σε κάποιο ψυχολογικό του παραλήρημα πίστευε ότι είναι κάτι ανάμεσα σε εξωγήινο και Θεό. Πρόκειται ίσως για την πιο διάσημη περσόνα της rock, που σφράγισε τη μουσική του 70 και έδωσε ώθηση σε ένα ολόκληρο μουσικό ρεύμα, αυτό του Glam Rock. Η περσόνα αυτή είχε λατρευτεί τόσο πολύ από το κοινό, που, όταν ο Bowie την εγκατέλειψε, υπήρξαν δράματα!

Η φωτογράφηση της Kate Moss με τη μορφή του Ziggy έγινε για την χριστουγεννιάτικη μουσική έκδοση της γαλλικής Vogue. Μεταμορφώθηκε πολύ πειστικά στην περσόνα του Bowie, τόσο σε σχέση με το μαλλί και το ντύσιμο, όσο και με το τατουάζ της άγκυρας στο χέρι της. Ο Bowie, ως Ziggy είχε εμφανισθεί με ένα τέτοιο ψεύτικο τατουάζ στο μάγουλο.

Γιώργος Σμυρνής

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/muMcWMKPEWQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b