MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διασημοάνεργος- Η καριέρα του μέλλοντος! (vid)

Διασημοάνεργος είναι ο νέος και ευφυής όρος που επέβαλε στον χώρο της δημόσιας επικοινωνίας ο Τζώνυ Καλημέρης, αναφερόμενος σε ανθρώπους της t.v. που έμειναν ή θα μείνουν άνεργοι, λόγω της κρίσης στα Μέσα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΕΓΩ! Weekly το πετυχημένο στέλεχος της τηλεόρασης μίλησε ανοιχτά για τα προβήματα του χώρου: “Πολλοί έμειναν εκτός τηλεόρασης, λόγω κρίσης. Θα μιλάμε πλέον για διασημοάνεργους. Άνθρωποι οι οποίοι υπήρξαν σταρ δεν μπορούν να απορροφηθούν, γιατί δεν μπορεί να τους πληρώσει το μέσο.”

Ο Τζώνυ Καλημέρης μιλάει για ανθρώπους που έγιναν διάσημοι από τα media (τα οποία τους προσέφεραν την απαραίτητη ορατότητα) και τώρα πια δεν βρίσκουν δουλειά σε αυτά. Αυτό υπονοεί ότι η πηγή της διασημότητας τους (το ότι τους βλέπουμε δηλαδή στην τηλεόραση) υπονομεύεται. Παράλληλα, επειδή οι star της τηλεόρασης είναι συνήθως υψηλά αμοιβώμενα πρόσωπα και εξ αυτού έχουν τη δυνατότητα να ξοδεύουν, αποτελούν και πρότυπα life style. Και αυτή τους η ιδιότητα υπονομεύεται από το γεγονός ότι μένουν άνεργοι.

Διασημοάνεργος, λοιπόν, ακούγεται σαν σχήμα οξύμωρο. Μήπως όμως δεν είναι;

Δυστυχώς, με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, τόσο στην αγορά εργασίας, όσο και στην έννοια της διασημότητας, ο όρος μπορεί να πάρει και άλλη διάσταση… Πλησιάζουμε πια στην εποχή που ο καθένας θα έχει τα 15 λεπτά διασημότητας που του αναλογούν. Άλλωστε, η εποχή που για να γίνεις διασημότητα έπρεπε να έχεις πετύχει κάτι σημαντικό, έχει παρέλθει οριστικά. Με τη συμμετοχή σου σε ένα reality ή με μια πορνό ταινία, μπορείς πλέον να αποκτήσεις την διασημότητα που επιθυμείς. Επομένως, γιατί να μην γίνει κάποιος διάσημος, μόνο και μόνο επειδή είναι άνεργος;

Κάθε κατηγορία του πληθυσμού θέλει τον celebrity εκφραστή της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η cult μορφή του Youtube, ο Ανδρέας Άνεργος (vid). Είναι διασημοάνεργος, όχι όπως η Ευγενία Μανωλίδου, που πρώτα έγινε διάσημη και μετά άνεργη, αλλά ακολουθώντας την εντελώς αντίθετη πορεία. Πρώτα ήταν άνεργος και μετά έγινε διάσημος.

Έχω την αίσθηση, ότι θα προκύψουν κι άλλοι διασημοάνεργοι, σαν τον άνεργο Ανδρέα. Άλλωστε, όλοι αυτοί οι επίσημοι καλεσμένοι των πάνελ και των κοσμικών εκδηλώσεων που προβάλλουν τα Media, είναι σίγουρο ότι εργάζονται κάπου;

Γιώργος Σμυρνής

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/z8Ov3dJwOb0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b