MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
03
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Δον Κιχώτης στο θέατρο Badminton

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου τα αυτοκρατορικά μπαλέτα της Μόσχας έρχονται στη σκηνή του θεάτρου Badminton παρουσιάζοντας τον «Δον Κιχώτη».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Η παράσταση η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1869 από το μπαλέτο του Μπολσόι, συνδυάζει ισπανικούς χορούς και την αύρα του ρωσικού κλασικού μπαλέτου.

Η πλοκή της παράστασης απορρέει από τη διαχρονική νουβέλα του Θερβάντες. Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του ήρωα που επηρεασμένος από τον ιπποτισμό προσπαθεί, με συνοδοιπόρο του τον υπηρέτη του, Σάντσο Πάντσα, να περάσει τις αξίες του σε ένα κόσμο άδικο, χωρίς ηθική και αξίες. Παρασυρμένος από τις ιδέες του δίνει την περιουσία του και εγκαταλείπει την ανιαρή ζωή του για να γίνει ένας περιπλανώμενος ιππότης, όπως οι ιππότες των περασμένων γενεών που αποτελούν τα πρότυπα του. Θυσιάζει τον εαυτό του αποφασίζοντας να μπει στην υπηρεσία της ανθρωπότητας για την υπεράσπιση των αδυνάτων. Παράλληλα, ο Δον Κιχώτης είναι ερωτευμένος με την Δουλτσινέα, στην οποία είναι αφοσιωμένος, αν και αυτή αγνοεί τον έρωτά του – κάτι που τον πληγώνει, αλλά παρόλα αυτά δεν απελπίζεται.
Η καλοσύνη, ο ιπποτισμός και οι ερωτικές περιπέτειες του Δον Κιχώτη, καθώς και ο κωμικός χαρακτήρας του Σάντσο Πάντσα, ζωντανεύουν στην παράσταση με τη συμβολή των Αυτοκρατορικών Μπαλέτων Μόσχας.

Τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα Μόσχας συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 1994 για τους εορτασμούς των πενήντα χρόνων επιτυχημένης σκηνικής παρουσίας της μεγάλης πρίμα μπαλαρίνας των Μπολσόι, Μάγια Πλισέσκαγια. Η επιτυχημένη καλλιτεχνική συνεργασία της με τον Γκεντιμίνας Ταραντά, εξέχων χορευτή των Μπολσόι, οδήγησε στην επίσημη δημιουργία των Αυτοκρατορικών Μπαλέτων της Μόσχας. Ο Γκεντιμίνας Ταραντά τιμώντας τη ρωσική κληρονομιά της χώρας συνεχίζει με καλλιτεχνικό όραμα την παράδοση των παγκοσμίων αναγνωρισμένων ρωσικών μπαλέτων με παραστάσεις που ταξιδεύουν σε όλα τα μεγάλα θέατρα του κόσμου αναδεικνύοντας το ταλέντο και την ιδιαιτερότητα της μεγάλης ρωσικής σχολής μπαλέτου. Με πλαστικότητα στην κίνηση, πλούτο έμπνευσης, έντονη δραματική εκφραστικότητα, καθαρότητα και πρωτοτυπία στις χορογραφίες, τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα της Μόσχας δικαίως έχουν κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στην καρδιά των θεατών όλου του κόσμου και έχουν κερδίσει την προτίμηση του κοινού ως ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά μπαλέτα της Ρωσίας.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Ταμεία Θεάτρου Badminton (με vouncher). Αγορές για όλα τα θεάματα με Μετρητά και με Πιστωτικές κάρτες
Παραδόσεις Κρατήσεων με Πιστωτικές κάρτες ή Κατάθεση σε τράπεζα
Άλσος Στρατού – Γουδή, Τηλ.: 211 10 10000, 210 8840600
Δευ – Παρ: 09:00 – 21:00, Σαβ: 10:00 – 21:00, Κυρ: 10:00 – 18:00

Σε περιόδους παραστάσεων τo Box Office παραμένει ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια της κάθε παράστασης.

Από την Ticketnet.gr και το viva.gr και τα Metropolis
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC (με vouncher)

  • Συντάγματος: Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος – Αθήνα Τηλ: 210 3246210, Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο: 09.00-20.00, Καθημερινές: 09.00-21.00
  • Αμαρουσίου (The Mall Athens): Ανδρέα Παπανδρέου 35 (Θέση Ψαλίδι) – Μαρούσι, 1ος Όροφος,Τηλ:210 6300410, Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο: 09.00-20.00, Καθημερινές: 09.00-21.00
  • Γλυφάδας: Σ. Καράγιωργα 4 & Λαζαράκη – Γλυφάδα, Τηλ: 210 8984300, Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο: 09.00-20.00, Καθημερινές: 09.00-21.00.
  • Πειραιά: Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154 – Πειραιάς, Τηλ: 210 4126460, Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο: 09.00-20.00, Καθημερινές: 09.00-21.00

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: Οι «Τρωάδες» της Ελένης Ευθυμίου ξεκινούν καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Μια Ιλιάδα: Σύγχρονη σκηνική εκδοχή του ομηρικού έπους με την Πέγκυ Τρικαλιώτη σε όλους τους ρόλους
Θεατρικά Νέα
Τρωάδες: Νέα παράσταση καθολικής προσβασιμότητας στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Θεοδώρα, Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου: Η νέα ελληνική όπερα στο Θέατρο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
«Άμλετ» του Δημήτρη Καραντζά, με τη Στεφανία Γουλιώτη στο Θέατρο Βεάκη
Θεατρικά Νέα
«Γίγαντας»: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το εκρηκτικό πολιτικό έργο του Mark Rosenblatt
Θεατρικά Νέα
I-ONE: Ιβάν Βιριπάγεφ και Γκαλίν Στόεφ φέρνουν στη Μικρή Επίδαυρο μια Μήδεια του 21ου αιώνα
ΘΕΑΤΡΟ
Αντιγόνη: Στην Επίδαυρο, ο Άλαν Λουσιέν Όγεν αναμετριέται με τον Σοφοκλή μέσω του σύγχρονου χορού
Θεατρικά Νέα
170 Τετραγωνικά (moonwalk): Το οικογενειακό “ρινγκ” του Γιωργή Τσουρή επιστρέφει για 8η χρονιά
Θεατρικά Νέα
Να ζει κανείς ή να μη ζει;: Η νέα παράσταση των Ρέππα-Παπαθανασίου στο Θέατρο Λαμπέτη από τον Οκτώβριο
ΘΕΑΤΡΟ
Λυσιστράτη: Το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο με μια σύγχρονη ανάγνωση της κωμωδίας του Αριστοφάνη
Θεατρικά Νέα
Ακριβοί μας γονείς, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου την νέα σεζόν στο θέατρο Εμπορικόν