MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Alvin Ailey στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στις 22 και 23 Νοεμβρίου μια από τις κορυφαίες χορευτικές ομάδες του κόσμου, το ιστορικό Alvin Ailey American Dance Theatre φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Το ιστορικό χορευτικό σχήμα έρχεται στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζοντας τις εμβληματικότερες και δημοφιλέστερες χορογραφίες του ιδρυτή τους.

Χορογραφίες όπως το περίφημο Revelations, αλλά και τα Cry και Rock me in the bosom of Abraham, που έκαναν διάσημο τον ίδιο τον Alvin Ailey, ενώ ταυτόχρονα ανήγαγαν το όνομα της ομάδας σε συνώνυμο του σύγχρονου αμερικάνικου χορού και της αφροαμερικανικής κουλτούρας.

Από την ίδρυσή τους το 1958 έως και σήμερα, τα Alvin Ailey ταυτίστηκαν με τις έννοιες της πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της ανατρεπτικότητας, προτείνοντας μία νέα, καθαρή, δική τους, ιδιαίτερη κινησιολογική γλώσσα, κατακτώντας την κορυφή της σύγχρονης παγκόσμιας χορευτικής σκηνής και αποσπώντας πλήθος τιμητικών διακρίσεων και βραβείων, ανάμεσά τους και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών.

Με εφαλτήριο την Νέα Υόρκη, το πρώτο «μαύρο χοροθέατρο» αναδείχθηκε στο σημαντικότερο ίσως πρεσβευτή της σύγχρονης αμερικάνικης δημιουργίας, ταξιδεύοντας σε 75 χώρες όπου το αποθέωσαν περισσότεροι από 25 εκατομμύρια θεατές σε 200 διαφορετικές παραστάσεις.

Τα νεανικά Alvin Ailey II που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτελούν εδώ και μερικά χρόνια το όχημα ανάδειξης και προβολής του ιστορικού ρεπερτορίου του σχήματος.

Στις διεθνείς περιοδείες τους έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, κερδίζοντας την καθολική αποδοχή του κοινού, λόγω της φρεσκάδας, της δυναμικής και της ευελιξίας τους.

Προπώληση Θεσσαλονίκης:
Στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και στην Πλατεία Αριστοτέλους
Κρατήσεις με πιστωτική κάρτα: 2310 89 59 39

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b