MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Alvin Ailey ΙΙ στο Παλλάς

Μία από τις κορυφαίες χορευτικές ομάδες του κόσμου, το ιστορικό Alvin Ailey American Dance Theatre, έρχεται στην Αθήνα 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2011 (21.00) παρουσιάζοντας τις εμβληματικότερες και δημοφιλέστερες χορογραφίες του ιδρυτή τους.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Από τις κορυφαίες χορευτικές ομάδες του κόσμου, το ιστορικό Alvin Ailey American Dance Theatre, από την ίδρυση του το 1958, μέχρι και σήμερα, ταυτίστηκε με τις έννοιες της πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της ανατρεπτικότητας, αναγόμενο σε συνώνυμο του σύγχρονου αμερικάνικου χορού και της αφροαμερικανικής κουλτούρας.

Προτείνοντας μία νέα, καθαρή, δική του, ιδιαίτερη κινησιολογική γλώσσα, κατέκτησε την κορυφή της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής, αποσπώντας πλήθος τιμητικών διακρίσεων και βραβείων, ανάμεσά τους και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών.

Με εφαλτήριο τη Νέα Υόρκη, το πρώτο «μαύρο» και αργότερα το πρώτο «πολυπολιτισμικό χοροθέατρο», αναδείχθηκε στον σημαντικότερο πρεσβευτή της σύγχρονης αμερικάνικης δημιουργίας, περιοδεύοντας σε 75 χώρες, όπου το αποθέωσαν περισσότεροι από 25.000.000 θεατές σε 200 διαφορετικές παραστάσεις.

Τα νεανικά Ailey II, ιδρύθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 70 από τον ίδιο τον Alvin Ailey, ο οποίος όρισε το 1974 ως καλλιτεχνική τους διευθύντρια μία από τις σολίστ της ομάδας και φημισμένη χορεύτρια διεθνώς, την Sylvia Waters, η οποία και θα παραδώσει τη σκυτάλη τον Ιούνιο του 2012 στον διάδοχό της Troy Powell (βετεράνος πρώτος χορευτής των Alvin Ailey, δάσκαλος, χορογράφος και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2003).

Τα τριάντα επτά αυτά χρόνια, η Sylvia Waters (υπό την υψηλή εποπτεία αρχικά του Alvin Ailey και μετά τον θάνατό του, της διαδόχου του Judith Jamison) ανέδειξε τα Ailey II σε μία από τις πλέον αγαπημένες και καταξιωμένες ομάδες χορού της Αμερικής, σε τέτοιο σημείο, ούτως ώστε ένα μεγάλο μέρος του διεθνούς κοινού αν δεν τα προτιμά σε σχέση με τη μητρική ομάδα, τουλάχιστον να τα θεωρεί εφάμιλλά της.

Τα Ailey II έχουν λοιπόν ένα σημαντικότατο και πρωταγωνιστικό ρόλο στον οργανισμό Ailey, επωμιζόμενα την ευθύνη δημιουργίας της νέας εποχής, μέσα από τις παραστάσεις τους αλλά και μέσω μίας σειράς σεμιναρίων, εναλλακτικών δράσεων και χρήσης νέων τεχνικών, με βάση όμως πάντα την ιστορία και τη δημιουργική κληρονομιά του Alvin Ailey.

Έτσι, εδώ και χρόνια αποτελούν το όχημα ανάδειξης και προβολής τόσο του ιστορικού ρεπερτορίου όσο και των ανανεωτικών τάσεων και των νέων χορογραφιών της ομάδας, ενώ στις διεθνείς περιοδείες τους έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, κερδίζοντας την καθολική αποδοχή του κοινού, λόγω της φρεσκάδας, της δυναμικής και της ευελιξίας τους.

Στη χώρα μας που έρχονται για πρώτη φορά, θα παρουσιάσουν ένα άκρως ρηξικέλευθο και πρωτότυπο ρεπερτόριο, στηριγμένο στους δύο αυτούς άξονες, ερμηνεύοντας σ’ ένα απίστευτο εγχείρημα, 7 διαφορετικές και εναλλασσόμενες χορογραφίες που συνθέτουν ένα πρόγραμμα διαφοροποιημένο για κάθε ημέρα παράστασης!!!

Μοναδική εξαίρεση, το εμβληματικότερο και δημοφιλέστερο έργο του ιδρυτή τους, το περίφημο Revelations που άλλωστε έκανε διάσημο τον ίδιο τον Alvin Ailey, το οποίο και θα επαναλαμβάνεται κάθε μέρα, ως τελευταίο μέρος και θριαμβευτικό φινάλε της κάθε παράστασης.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5 Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3213100
Με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81. Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com 

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b