MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ζείτε παίδες Ελλήνων

H νέα επιθεώρηση του Αλέξανδρου Ρήγα και του Δημήτρη Αποστόλου παρουσιάζεται φέτος στο θέατρο Λαμπέτη. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Monopoli Team

Πρόκειται για μία θεατρική παράσταση, η οποία αναζητά τις αιτίες και τι έφταιξε για να φτάσουμε στην Ελλάδα του σήμερα. Μία Ελλάδα, στην οποία η οικονομική και η πολιτιστική κρίση είναι εμφανείς. Ίσως φταίει οτι η λαμπρή ιστορία της Ελλάδας είναι αντιστρόφως ανάλογη της μνήμης μας ( πιθανόν και του μέλλοντος μας) είναι κοντή και μικρή. Ξεχνόντας τι έχουμε ζήσει, τι ανεχτήκαμε και πόσο άδικα φερθήκαμε στον εαυτό μας επιτρέψαμε σε «φίλους» και εχθρούς να μας πατρονάρουν και να μας οδηγήσουν στο οδυνηρό σήμερα.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης στόχος του έγου είναι να μας οδηγήσει σε μία διαδρομή και να δούμε με μια άλλη ματιά τον οπλισμένο σαδιστή αστυνόμο των ΜΑΤ για να καταλάβουμε, ότι τίποτα δεν είναι τελικά ότι φαίνεται. Να ακούσουμε το παράλογο παραλήρημα ενός πολιτικού σε ανοικτή εξομολόγηση που δίνει άφεση αμαρτιών στους συναδέλφους του. Να πάρουμε ιδέες μέσα από το δελτίο επιβίωσης ενός παντρεμένου ζευγαριού που μηχανεύεται τους πιο απίθανους τρόπους να αντιμετωπίσει την κρίση. Να κρυφακούσουμε όσα συμβαίνουν σε ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο την ημέρα που (θα) χρεωκοπεί η Ελλάδα και τη ζωντανή σύνδεση της χρεωκοπίας με πολλές και ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις…Να δούμε πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η ανταλλακτική οικονομία μέσω της ευφυΐας μιας τέως αδιόριστης του ΑΣΕΠ και νυν πόρνης.Να ανατριχιάσουμε με τη ζοφερή εικόνα της Ελλάδας του 2042… Συμπληρώνοντας το2042 εκατό χρόνια από τη γερμανική κατοχή φαίνεται οτι η ιστορία θα επαναληφθεί με τους Γερμανούς να διαδραματίζουν για ακόμη μία φορά, τον κύριο ρόλο στην χώρα μας. Η επιθεώρηση «Ζείτε παίδες Ελλήνων» προσφέρει άφθονο γέλιο παροτρύνοντας παράλληλα τους θεατές να ξανασυσταθούν για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων

21 έως 23 Δεκεμβρίου: 21:15

25 & 26 Δεκεμβρίου: 17:30, 21:15

28 έως 30 Δεκεμβρίου: 21:15

1 Ιανουαρίου: 17:30, 21:15

2, 4 & 5 Ιανουαρίου: 21:15

6-7 Ιανουαρίου: 17:30, 21:15

8 Ιανουαρίου: 17:30, 21:15

Συντελεστές
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας


Παίζουν: Άβα Γαλανοπούλου, Λευτέρης Ελευθερίου, Σωτήρης Καλυβάτσης, Κώστας Κόκλας, Ρένια Λουϊζίδου, Μπέσυ Μάλφα, Κατιάνα Μπαλανίκα, Χρήστος Σιμαρδάνης, Μαρία Φιλίππου, Γιώργος Μπούμπας, Νίκος Πολυδερόπουλος, Τζούλη Σούμα, Πάνος Φασουλής.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b