MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Danny’s Wake

Το θεατρικό έργο Danny’s Wake του Jim Sweeney , παρουσιάζεται για 8 παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη του Μαρτίου, στο θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη.

Monopoli Team

Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία η οποία ανέβηκε σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση και μόνο για 10 παραστάσεις, τον Μάρτιο του 2011 στο Θέατρο Ακαδήμεια. Παίχτηκε επίσης στο Bob Festival 2011 στο Θέατρο Χώρα και στο Θέατρο Λιθογραφείο της Πάτρας σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Τάσου Αλατζά.

Η παράσταση που επιστρέφει, ανανεωμένη και προσαρμοσμένη σε έναν μη θεατρικό χώρο, αφήνεται στην ιδιαιτερότητα του χώρου και παίρνει την μορφή μιας εικαστικού-θεατρικού δρώμενου.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας, ο Μπίλλυ ο υδραυλικός, ο Πάτρικ ο καθηγητής και ο Ντάννυ νεκρός. Πρόκειται για μία ιστορία μακάβρια και ταυτόχρονα ανθρώπινη. Τρείς παιδικοί φίλοι, ο Μπίλλυ, ο Πάτρικ και ο Ντάννυ θα συναντηθούν μετά από πολλά χρόνια. Ήταν και οι τρεις οι καλύτεροι φίλοι μέχρι που τελείωσαν το σχολείο. Από τότε δεν έχουν ξανασυναντηθεί. Το πρόβλημα είναι πως ο ένας από αυτούς είναι νεκρός. Το δεύτερο πρόβλημα είναι πως οι δυο που μένουν ζωντανοί, έχουν χάσει την επαφή μεταξύ τους εδώ και χρόνια. Ο Πάτρικ παντρεύτηκε κι έφυγε. Ο Μπίλλυ παντρεύτηκε, χώρισε και έμεινε. Το μόνο που τους ενώνει είναι η παιδική τους ηλικία. Έτσι αυτή η συνάντηση θα είναι άκρως εκρηκτική. Κατά την διάρκεια της νύχτας οι δύο “φίλοι” θα βρεθούν αντιμέτωποι, θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν και να βρουν τι πήγε “στραβά”. Θα κάνουν αποκαλύψεις, θα γελάσουν, θα πιούν, θα τσακωθούν. Θα θυμηθούν πράγματα από το παρελθόν και θα ξεδιπλώσουν ολόκληρη τη ζωή τους. Οι παλιές πληγές θα ανοίξουν και οι ανησυχίες τους θα βγουν στο φως. Και, όλα αυτά, πάνω από το προσκεφάλι του νεκρού τους φίλου. Μέσα σε μια νύχτα θα δούμε την πραγματική τους ζωή, που έκρυβαν τόσα χρόνια. Τελικά, ο χρόνος είναι αρκετός για να χωρίσει τις ανθρώπινες σχέσεις;

Συντελεστές

Συγγραφέας: Jim Sweeney

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: Τάσος Αλατζάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Καραμέρου

Επιμέλεια φωτισμού: Τάσος Αλατζάς

Ακούγονται οι φωνές των: Ελένης Γερασιμίδου, Αλέξανδρου Αντωνόπουλου, Γιάννη Τσιμιτσέλη και Σταύρου Καραγιάννη.

Παραστάσεις:

Δευτέρα και Τρίτη 5,6 / 12,13 / 19,20 / 26,27 Μαρτίου, στις 21:00
Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Είσοδος: 15 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό)

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά από Τσιμισκή), Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες – κρατήσεις: 23102377000

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Jim Sweeney
Σκηνοθεσία: Τάσος Αλατζάς


Παίζουν: Τάσος Αλατζάς, Σταύρος Καραγιάννης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b