MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ανοιξιάτικη θύελλα

Η Ανοιξιάτικη Θύελλα του Τεννεσσή Ουίλιαμς με σκηνοθέτη τον Βασίλη Χριστοφιλάκη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για δεύτερη φορά στην Ευρώπη στην Τεχνόπολις.

Monopoli Team

Τέσσερα πρόσωπα συνθέτουν κυρίως τους βασικούς ήρωες του έργου. Η ιστορία ξεκινά στις όχθες του Μισισίπι, στη μικρή πόλη του Πορτ Τάιλερ, την άνοιξη του 1937.Η Χέβενλι, νεαρή καλλονή του νότου και θυγατέρα της ευυπόληπτης οικογένειας Κρίτσφιλντ με εραστή τον Ντίκ, ταπεινότερης καταγωγής, ο Άρθουρ, διανοούμενος, διεκδικεί την καρδιά της, και η βιβλιοθηκάριος Χέρθα που τρέφει κρυφά αισθήματα για τον Άρθουρ. Οι τέσσερις ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τα “θέλω τους” προσπαθώντας να ξεπεράσουν τα όρια της τάξης για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Ωστόσο, δεν θα καταφέρουν ποτέ να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους. 

Το συγκεκριμένο έργο, γράφτηκε από τον νεαρό φοιτητή Τόμας Λανιέ Ουίλλιαμς (μετέπειτα Τενεσσή) στα 26 του χρόνια και ανακαλύφθηκε τυχαία στις σημειώσεις του Πανεπιστημίου Τέξας μόλις πριν από μία δεκαετία.  Όλα τα μεγάλα έργα του Τενεσσή Ουίλιαμς και οι απαρχές των μεγάλων του χαρακτήρων βρίσκονται εδώ. Σαν σχεδιαγράμματα, σαν έμβρυα, σαν προφητείες. Για αυτό και ο θεατής παρακολουθώντας την «Ανοιξιάτικη Θύελλα» αισθάνεται κυριολεκτικά ότι ανοίγει ένα μεγάλο τετράδιο με σημειώσεις, από οπου ξεπηδά πότε το «Λεωφορείον ο Πόθος», πότε «Το Καλοκαίρι» και πότε η «Καταχνιά» ή η «Λυσσασμένη Γάτα» κι ο «Γυάλινος Κόσμος».

Το έργο έχει παρουσιαστεί και στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου με μεγάλη επιτυχία και θεωρήθηκε από τις παραστάσεις της χρονιάς.

«Τεχνόπολις» (Αποθήκη Δ9)  – Πειραιώς 100 – Γκάζι
Διάρκεια Παράστασης: 120 λεπτά 
Κρατήσεις:  6932470722. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τεννεσσή Ουίλιαμς
Σκηνοθεσία: Βασίλης Χριστοφιλάκης


Παίζουν: Μαρία Μπελιγιάννη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ένκε Φεζολλάρι, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νάντια Περιστεροπούλου, Χρυσούλα Ζυβοπούλου, Μαργαρίτα Καστρινού, Τάσος Καρακύκλας, Νατάσα Οικονομόπουλου, Δέσποινα Νικητίδου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b