MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανοιχτές πρόβες Ίψεν στο θέατρο Πόρτα

Η ομάδα Grasshopper δίνει την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να πάρει μια πρώτη γεύση από την παράσταση που πρόκειται να ανεβάσει την άνοιξη του 2012.

ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς
Monopoli Team

Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρωτου κύκλου εργασίας πάνω στο έργο “Μικρός Έγιολφ” του Ίψεν σε σκηνοθεσία του νεαρού και ταλαντούχου Δημήτρη Καραντζά, ο θίασος προσκαλεί το κοινό σε πέντε τελικές ανοιχτές πρόβες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 14 έως 18 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Πόρτα με ελεύθερη είσοδο.

 

Είκοσι ακριβώς χρόνια μετά την ιστορική παράσταση του Μικρού Έγιολφ στο Θέατρο Εμπρός σε σκηνοθεσία του Τάσου Μπαντή, μια ομάδα νέων καλλιτεχών, οι περισσότεροι απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Εμπρός, έρχονται αντιμέτωποι με το σημαντικό αυτό κείμενο της παγκόσμιας δραματουργίας.

Έργο της τελευταίας περιόδου της ιψενικής σκέψης, που αφήνει σε δεύτερο πλάνο την κοινωνική καταγγελία για να εστιάσει στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, ο Μικρός Έγιολφ (1894) ανατέμνει μια τυπική ιψενική οικογένεια, δυσλειτουργική και αποξενωμένη, με τα ένοχα μυστικά και τους ανομολόγητους πόθους του παρελθόντος να βαραίνουν το παρόν και να υπονομεύουν το μέλλον.

Στη μετάφραση της Μαρίας Αδάμ, που έγινε για το πρώτο ανέβασμα του έργου στο Εμπρός, ο Δημήτρης Καραντζάς αντιμετωπίζει τον Μικρό Έγιολφ με την σκωπτική και ειρωνική διάθεση που επιτάσσει κι ο ίδιος ο Ίψεν:  υπό το αποστασιοποιημένο βλέμμα του συγγραφέα τα πρόσωπα, παγιδευμένα στις εμμονές και τα πάθη τους, θα μάθουν «αναγκαστικά», μέσα από οδυνηρές δοκιμασίες, να αποδέχονται την πραγματικότητα και να συνυπάρχουν.

Συντελεστές

Μετάφραση: Μαρία Αδάμ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Συνεργασία στη δραματουργία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου

Σκηνικά-Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Επιμέλεια Κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Κέλλυ Παπαδοπούλου

Παίζουν: Θύμιος Κούκιος, Μιχάλης Οικονόμου, Ιωάννα Πιατά, Ελίνα Ρίζου, Βασιλική Σουρρή και ο μικρός Γιάννης Στρατούλιας.

Θέατρο ΠΟΡΤΑ: Μεσογείων 59 – Κρατήσεις: 210 7711333

Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο ΠΟΡΤΑ & Kαταστήματα Public

Αγορά εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα: 210 3362888 & www.ticketshop.gr

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b