MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

To Life, το Style και οι 7 νάνοι: Σαχλοκωμωδία!

To Life style είναι μια έννοια λάστιχο, που την λένε όλοι, εννοώντας σχεδόν τα πάντα και καθώς είναι τόσο αναγνωρίσιμη, έχει πάντα μια σημαντική εμπορική αξία για τη show biz, τη δημοσιογραφία, το marketing και αλλού. Αυτό είναι το θέμα της παράστασης «Η Life, το Style και οι 7 νάνοι», στο Metropolis live stage με πρωταγωνιστές τους Σοφία Μουτίδου και Νίκο Κορδώνη, σε σκηνοθεσία του γνωστού και μη εξαιρετέου Μιχάλη Ρέππα. Είναι ένα happening που μοιάζει κάπως με stand up comedy, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το θέμα, όπως φαίνεται και από τον τίτλο, είναι το life style, σημείο των τηλεοπτικών μας καιρών. Θυμίζει αρκετά Αλ Τσαντίρι Νιουζ, αλλά χωρίς τον πολιτικό σχολιασμό του Λάκη. Όλα τα άλλα, τα έχει. Σεξουαλικά υπονοούμενα και χειρονομίες, video wall με διάφορα video και φωτογραφίες από περιοδικά, τα οποία σχολιάζονται από τους δύο κωμικούς, πιάνο, τραγούδια, αστειάκια με το κοινό.

Είναι μια παράσταση που δεν χτυπάει πρόσωπα της επικαιρότητας, αλλά τάσεις της εποχής. Η σάτιρα αναφέρεται στα πρότυπα των Μ.Μ.Ε. και τα οποία- υποτίθεται- επηρεάζουν κυρίως τις γυναίκες. Οι γυναίκες του life style είναι τέλειες αισθητικά, ακούραστες, γυμνασμένες, όμορφες. Ένα απλησίαστο πρότυπο για τις κανονικές γυναίκες, όπως η χοντρούλα κωμικός, που μας λέει τον πόνο της.

Παράλληλα, σατιρίζεται και το ελληνικό τραγούδι και οι ελληνίδες τραγουδίστριες, που «κόβουν φλέβα» για έναν άντρα, με βασίλισσα της υπερβολής τη Μαρινέλα και άξιες διαδόχους της τις Βίσση- Βανδή και Έλλη Κοκκίνου.

Οι άντρες γίνονται πότε- πότε αντικείμενο σχολιασμού, αλλά βασικά ως αξεσουάρ των γυναικών, που δεν εκπληρώνουν καλά το ρόλο του συνοδού- επιβήτορα, γιατί… τις «αμολάνε», σκαλίζουν με το δάχτυλο τα ρουθούνια και χάνουν την όρεξη τους για σεξ μετά το γάμο.

Αυτά, πάνω- κάτω, περιλάμβανε το κωμικό αυτό happening. Γελάς, όσο το παρακολουθείς, αλλά δεν σου αφήνει τίποτα για μετά. Είναι ρηχό κι ακίνδυνο χιούμορ, που δε λέει κάτι καινούριο. Μοιάζει, δε, υπερβολικά με αντίστοιχα τηλεοπτικά προϊόντα, που έχουν κατακλύσει την οθόνη και τζάμπα (και είναι μάλλον καλύτερα).

Γιώργος Σμυρνής 

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b