MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απαλλαγείτε εύκολα από τα κιλά των γιορτών!

Άμα παραδοθήκατε άνευ όρων στους γευστικούς πειρασμούς των εορταστικών τραπεζιών και η ζυγαριά άρχισε να παίρνει την ανιούσα, μην αγχώνεστε. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να χάσετε γρήγορα και “αναίμακτα” τα κιλά των γιορτών.

Monopoli Team

Εισάγετε στο διατροφολόγιό σας φρούτα και λαχανικά: Όντας και τα δύο πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό, προκαλούν στον οργανισμό αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να φουσκώνετε με λιγότερες θερμίδες.

Αυξήστε την σωματική δραστηριότητα: Αφηστε το αυτοκίνητο και χρησιμοποιείστε για μικρές αποστάσεις… τα πόδια σας! Oι ειδικοί υποστηρίζουν ότι 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα αρκούν για να κρατήσετε τον μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα και να βελτιώσετε την εικόνα σας. Εκτός από την απώλεια θερμίδων και την μείωση της όρεξης, η σωματική άσκηση είναι σε θέση να σας προσφέρει και άλλα σημαντικά οφέλη.

Προτιμήστε μικρότερα πιάτα για να σερβίρετε το φαγητό σας: Γεμίστε το πιάτο σας, για να κορεστεί το μάτι! Γλιτώνετε 100 με 200 θερμίδες, έχοντας όμως την εντύπωση ότι απολαύσατε ένα χορταστικό γεύμα. Το ίδιο ισχύει και για την κατανάλωση αναψυκτικών και αλκοολούχων ποτών. Επιλέξτε κοντά και λεπτά ποτήρια, αντί για χοντρά και ψηλά.

Μειώστε τη ζάχαρη: Μπορείτε να αντικαταστήσετε αναψυκτικά ή ζαχαρούχα ποτά με νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τουλάχιστον 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

Καταναλώστε τροφές με “αρνητικές θερμίδες”: Λαχανικά και χόρτα που είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες (όπως αγγούρι, αγκινάρες, βλήτα, γλιστρίδα, κάρδαμο, καρότα, κολοκυθάκια, κουνουπίδι), φρούτα σχετικά φτωχά σε σάκχαρα (ακτινίδια, ανανάς, βατόμουρα, βερίκοκα, γκρέιπφρουτ, κεράσια, κορόμηλα, λεμόνι, μάνγκο, μήλα, παπάγια, πεπόνι, πορτοκάλια, φράουλες) και ροφήματα φυτικής προέλευσης με τονωτικές ουσίες που αυξάνουν τον  μεταβολισμό (καφές, λουίζα, μέντα, τσάι, φασκόμηλο).

Προσθέστε στη διατροφή σας το πρωινό: Κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου ο μεταβολισμός λειτουργεί με ήπιους ρυθμούς. Κατά συνέπεια,  παραλείποντας το πρωινό, αυτομάτως ο οργανισμός ‘‘διαφυλλάσει’’ την κατανάλωση ενέργειας και εξακολουθεί την ήπια δράση του μέχρι την ώρα που θα γευματίσετε. Έτσι το πρωινό αποτελεί απαραβίαστο κανόνα για την καύση του λίπους.

Περισσότερα από Fitness
VIMA_WEB3b