MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Αντιγόνη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η «Αντιγόνη» ανεβαίνει την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ως όπερα σε σύνθεση Θεόδωρου Στάθη, σε επίσημη πρώτη, με την συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ραφαήλ Πυλαρινού.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η παράσταση διοργανώνεται από την Εταιρία Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Ίμερος», ενώ τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για την αγορά 70.000 γευμάτων για υποσιτισμένα παιδιά, μέσω των προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η όπερα βασίζεται στο έργο του Σοφοκλή, μεταφρασμένο στα νεοελληνικά και εξελίσσεται με την αλληλουχία 15 σκηνών. Βασικό της στοιχείο είναι η πρωτότυπη δύναμη του αφηγηματικού σκηνικού της ελληνικής τραγωδίας σε μουσική και δραματουργική σύλληψη, που αναδεικνύει τον σύνθετο τρόπο με τον οποίο η αρχαία ελληνική τραγωδία συνδέεται με την όπερα.

Πρόκειται για ένα έργο που παραμένει διαχρονικό ακόμη και σήμερα, καθώς θίγει σοβαρά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα και επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αρκετοί πολιτικοί εστιάζοντας στα οικονομικά συμφέροντα και όχι στον άνθρωπο. Η «Αντιγόνη» έχει μεταφερθεί στο χώρο της όπερας ήδη από το 1772 από τον Τομάσο Τραέττα, ενώ στη χώρα μας το 1999 ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής σε σύνθεση Μίκη Θεοδωράκη.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Νεοϋορκέζου Lee Breuer.

Σκηνικά- Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Χορογραφίες: Έρση Πήττα

Επιμέλεια της παρτιτούρας: Ραφαήλ Πυλαρινός

Μουσική προετοιμασία και διεύθυνση της χορωδίας: Δέσποινα Στεφανίδου

Η όπερα «Αντιγόνη» τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια.

 

Προπώληση εισιτηρίων:

Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής, (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα/ Ομήρου 8, Αθήνα)

www.megaron.gr

στο τηλέφωνο 210 7282333

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βασισμένο στο έργο του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία: Lee Breuer


Παίζουν: Νίνα Λοτσάρη, Διονύσης Σούρμπης, Δημήτρης Καβράκος, Ελένη Δάβου, Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Δημήτρης Σιγαλός. Χορός: Μαρία Ντίμοβα-Ροροπούλου, Ηλίας Τηλιακός, Θανάσης Ευαγγέλου, Χριστίνα Καραμαλτίδου, Μαρία Βλαβιανού, Πάνος Γκιουλής, Γιάννης Νταής, Μαρία Περδίκη, Ειρήνη Σταϊκου, Κοσμάς Χατζής

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b