MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“For a Helen”: Video Installation στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στην αίθουσα video room, του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζεται από τις 9 Μαρτίου η νέα δουλειά της Κύνθιας Λιβανίου, με υλικό εμπνευσμένο από την ταινία του Φεντερίκο Φελλίνι, “La Citta delle Donne”.

Monopoli Team

Πόσες γυναίκες ζουν και συνυπάρχουν μέσα μας;

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη δημιουργία και τη μετάλλαξη της γυναικείας φόρμας, σε άλλες φόρμες και σχήματα. Πολυάριθμες γυναίκες να ζουν και να συνυπάρχουν σε κατάσταση αρμονίας και ανταγωνισμού, γυναίκες του τότε, του σήμερα και του αύριο. Το φως, το χρώμα, οι γραμμές και οι γεωμετρικές φόρμες, καθορίζουν την εικόνα που χάνεται στο κενό του χρόνου μετατρέποντας τη γυναικεία φιγούρα σε άπιαστη οπτασία.

Το φως διαγράφει τις σκοτεινές καμπύλες και τις κρυφές γωνίες του γυναικείου σώματος, ενώ οι σκιές που ξεπροβάλουν, μετουσιώνονται και γίνονται ένα μαζί του.

“Για ένα πουκάμισο αδειανό για μια Ελένη”

Μια εξερεύνηση, μια αναζήτηση της ισορροπίας και συμφιλίωσης με τους άλλους μας εαυτούς, η αναζήτηση της γυναίκας να βρει την απάντηση στο ποιά είναι και ακόμα πιο σημαντικό «ποιά δεν είναι».

Η Κύνθια Λιβανίου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1985 και σπούδασε Καλές Τέχνες στο Saint Martins στο Λονδίνο. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Art, από όπου απεφοίτησε το 2010 από το τμήμα Communication Art and Design. Μέχρι σήμερα έλαβε μέρος σε διάφορες εκθέσεις όπως: “Living in Fantasy”, “Map/ Making – On the Edge of Life”, “Draw: Turning Thoughts in to Lines” και “For a Helen”.

Παραστάσεις: Από 9 – 20 Μαρτίου, Ώρα: 18:00 – 22:00
Την Τρίτη 8 Μαρτίου η παράσταση θα παιχτεί στην αίθουσα Black Box του Ιδρύματος.
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά στο: 2103418579, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 11:00 – 14:00.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b