MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Μάουζερ στο Θεάτρο Άττις

Η βραβευμένη παράσταση του θεάτρου Άττις, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, επαναλαμβάνεται φέτος για τέταρτη χρονιά από τις 28 Οκτωβρίου στο νέο χώρο του Θεάτρου Άττις.    

Monopoli Team

Εμπνευσμένο από το διδακτικό δράμα «Το μέτρο» του Μπρεχτ, αλλά και την αισθητική του ιαπωνικού θεάτρου Νο, και τοποθετημένο χρονικά στην εποχή του ρώσικού εμφυλίου πολέμου μεταξύ Μπολσεβίκων και υπερασπιστών του τσαρικού κατεστημένου, το «Μάουζερ» παρουσιάζει μια ιδιότυπη δίκη, για να αναδείξει την πρωτόγονη δυναμική βίας, που ενδέχεται να προκύψει στην εξέλιξη της οποιασδήποτε επανάστασης, απομακρύνοντάς την, τουλάχιστόν προσωρινά, ριζικά από τους αρχικούς της στόχους και καθιστώντας ακόμα και την μελλοντική επίτευξή τους εξαιρετικά αμφίβολη. Στα πλαίσια αυτής της προοπτικής, το κοινωνικό φαινόμενο της επανάστασης αποκτά -εκτός από τα πολιτικά του χαρακτηριστικά- και μία έντονα οντολογική διάσταση.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του δασκάλου και συνεργάτη του Θεόδωρου Τερζόπουλου, Χάινερ Μύλλερ και της αγαπημένης φίλης και αγωνίστριας του ΕΛΑΣ, Μαρίας Μπέικου, η οποία έφυγε από τη ζωή το Μάρτιο του 2011. Στην παράσταση την αντικαθιστά η Ανέζα Παπαδοπούλου.

Το φθινόπωρο του 2012 ο Θεόδωρος Τερζόπουλος θα σκηνοθετήσει το Μάουζερ με Πολωνούς ηθοποιούς στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στο Βρότσλαβ, της Πολωνίας.

Το Μάουζερ παρουσιάζεται παράλληλα με το Alarme, στο νέο χώρο του Άττις, στη Λεωνίδου 12 (απέναντι από το Θέατρο Άττις).

Μετάφραση: Ελένη Βαροπούλου
Σκηνική εγκατάσταση: Θεόδωρος Τερζόπουλος
Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης
Δραματουργική συνεργασία: Κώστας Αρβανιτάκης
Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος, Κωνσταντίνος Μπεθάνης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χάινερ Μίλερ
Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Τερζόπουλος


Παίζουν: Θανάσης Αλευράς, Στάθης Γράψας, Αντώνης Μυριαγκός, Αλέξανδρος Τούντας. Συμμετέχουν: Σοφία Μιχοπούλου, Θεόδωρος Τερζόπουλος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b