MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Πλατόνοφ

Ο γνωστός με τη διπλή του -κινηματογραφική και θεατρική- σκηνοθετική ιδιότητα, πολυβραβευμένος για τον Κυνόδοντα, Γιώργος Λάνθιμος, σκηνοθετεί στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» ένα κλασικό έργο στη σύγχρονη διασκευή του Ντέιβιντ Χέαρ.

Monopoli Team

Μαζί του ένα δυναμικό και ταλαντούχο καστ με επικεφαλή τον Άρη Σερβετάλη που ερμηνεύει τον Πλατόνοφ.

Ο 27χρόνος Πλατόνοφ, διευθυντής σε ένα σχολείο της επαρχίας και παντρεμένος με την αθώα Σάσα, έχει κατασπαταλήσει την πατρική περιουσία. Είναι οργισμένος με όλους, κουρασμένος από την αποπνικτική ατμόσφαιρα της μικρής κοινωνίας όπου ζει και απογοητευμένος από τον ίδιο τον εαυτό του. Καθώς η ζωή του βυθίζεται σε τέλμα, τρεις γυναίκες τον πολιορκούν: η Άννα Πετρόβνα, έξυπνη αλλά χρεωμένη χήρα, η νιόπαντρη προγονή της Σοφία και η φοιτήτρια χημείας, Μαρία Γκρέκοβα. Ο Πλατόνοφ δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε καμία από τρεις και το επικίνδυνο παιχνίδι του θα έχει αναπόφευκτες συνέπειες για όλους…

Στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, η δράση εκτυλίσσεται σε  έναν σύγχρονο χώρο που μοιάζει με αίθουσα άσκησης και δοκιμασίας. Οι ήρωες κινούνται στον οριοθετημένο αυτό χώρο, συναντιούνται, συζητούν, λογομαχούν, χορεύουν. Μέσα από την σωματική έκφραση και τους περιορισμούς της, αναδύονται σιγά σιγά οι σχέσεις, τα συναισθήματα, η βία και η ένταση των χαρακτήρων του έργου.
Με όχημα την σύγχρονη διασκευή του Ντέιβιντ Χέαρ, η παράσταση συμπυκνώνει ένα τεράστιο υλικό σκηνών και ρόλων. Αντί για την αρχική πολυπρόσωπη διανομή, τους ρόλους ενσαρκώνουν οι εννέα ηθοποιοί της παράστασης. Η διαρκής  παρουσία όλου του θιάσου επί σκηνής  δημιουργεί ένα δυναμικό πλέγμα σχέσεων.

Διασκευή: Ντέιβιντ Χέαρ
Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου
Σκηνικά: Άννα Γεωργιάδου
Φωτισμοί: Θύμιος Μπακατάκης
Κοστούμια: Θάνος Παπαστεργίου, Βασιλεία Ροζάνα
Κίνηση: Αμάλια Μπένετ
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Νικολάου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άντον Τσέχοφ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος


Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Μαρία Πρωτόπαππα, Μάνος Βακούσης, Έλενα Τοπαλίδου, Αγγελική Παπούλια, Θανάσης Δήμου, Βασίλης Καραμπούλας, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αριάν Λαμπέντ

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b