MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Alive από τους Graveyard Café Band

Η μπάντα επιστρέφει με τη μουσική παράσταση «Alive», από τις 10 Ιανουαρίου και για δέκα παραστάσεις στο Six D.O.G.S.

Monopoli Team

Πρόκειται για μια performance βασισμένη στην ποίηση καλλιτεχνών της λεγόμενης Παλιάς Αθηναϊκής Σχολής στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και στην εποχή των «Ρομαντικών ποιητών». Νεκροί και ζωντανοί performers, φαντάσματα και στοιχειά ανεβαίνουν στην σκηνή για να τραγουδήσουν στίχους και λόγια Ελλήνων ποιητών από το 1850 έως το 1930. Ο λόγος μιας γενιάς που βουτά στη μελαγχολία και βρίσκει διέξοδο στον θάνατο, αποδιδόμενος με μια σαρκαστική οπτική που υπερβαίνει τα ταμπού.

Ποιήματα και αποδόσεις ποιημάτων με θέμα το «ανοίκειο», το τρομακτικό. Ένας οριακός λόγος που θρηνολογεί, για να επιζήσει. Η μουσική είναι γραμμένη για τρεις performers. Το ηχόχρωμα είναι συνδυασμός από ζωντανό βιολί και ένα σύγχρονο ψηφιακό stage setup από υπολογιστή. Η φόρμα, με δάνεια και αναφορές σε μουσικά κλισέ πολλών ρευμάτων της διαδρομής του αιώνα, έχει σκοπό να μεταφέρει με χιούμορ το μελαγχολικό κόσμο του λόγου των ποιητών σε ένα τοπίο πολυφωνικό και σύγχρονο.

Για την σκηνοθεσία της προηγούμενης παράστασης «Graveyard Café Band / IN EXTREMIS», ο Γιάννης Σκουρλέτης βραβεύτηκε με την Τιμητική Διάκριση «Νέου Δημιουργού» από την Ένωση Ελληνών Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, για τη σεζόν 2009 – 2010. Στην απονομή δήλωσε ότι μοιράζεται το βραβείο με τον μουσικό Κώστα Δαλακούρα.

Μουσική: Κώστας Δαλακούρας

Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης

Performers: Φρόσω Ζαγοραίου, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Σαμψών Φύτρος

Μια παραγωγή της «bijoux de Kant»

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b