Μουσική βραδιά στο Πλανητάριο
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΜια μουσική βραδιά με τίτλο «Στα μονοπάτια των άστρων» διοργανώνει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, στις 21 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη φθινοπωρινή ισημερία.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΤην συγκεκριμένη βραδιά προβάλλονται στον υποβλητικό θόλο του πλανηταρίου εικόνες από το Σύμπαν, ενώ η συνθέτης και πιανίστρια Αριάδνη Μακίννον και ο συνθέτης του Πλανηταρίου Τάσος Κατσάρης «ντύνουν» τις εικόνες με τις μουσικές τους.
Οι προσομοιωτές τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας του πλανηταρίου βασίζονται στον συνδυασμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ισχυρών προβολικών συστημάτων υψηλής ανάλυσης επικουρούμενα από τις εκτενέστατες τράπεζες πληροφοριών σε αστρονομικά θέματα, και όχι μόνο.
Με τη βοήθεια 12 ειδικών βιντεοπροβολέων υψηλής ανάλυσης δημιουργείται ένα συναρπαστικό θέαμα που καλύπτει το θόλο-οθόνη με άστρα και αστερισμούς, γαλαξίες και πλανήτες, που ξεναγεί ευχάριστα τους θεατές στα μυστήρια της φύσης.
Η είσοδος στην μουσική εκδήλωση είναι ελεύθερη και έχει διάρκεια 40 λεπτών. Για την είσοδο είναι απαραίτητα τα δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα ξεκινήσουν να μοιράζονται μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- 5 μαγαζιά στα Μελίσσια που αξίζει να ανακαλύψεις αν αγαπάς το καλό φαγητό
- Below: Αυτό το ΣΚ το Netflix μάς θυμίζει γιατί είναι καλύτερα να μένουμε στα ρηχά
- Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση το ΣΚ
- Η «αθανασία» της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφει – Αυτή τη σεζόν στο Σύγχρονο Θέατρο
- Athens International Music Festival: 5 ημέρες κλασικής μουσικής στην καρδιά της Αθήνας