MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι καλοκαιρινές σας απορίες ομορφιάς, απαντημένες! (part 2)

Όντως τα πολύ λαμπερά lip gloss μπορούν να κάψουν τα χείλη μου; Μπορώ να κρύψω τις ουλές μου όταν είμαι στην παραλία; Μπορώ να χρησιμοποιήσω και φέτος την περσινή μου αντηλιακή; Οι απορίες του καλοκαιριού απαντώνται εδώ!

Monopoli Team

Μπορώ να βάλω όποιο lip gloss θέλω στην παραλία: Λάθος

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι τα πολύ shiny lip gloss μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα στα χείλη σας. Τα λαμπερά lip gloss ενυδατώνουν και προσθέτουν υγρασία στα χείλη. Μπορεί αυτή η υγρασία να βοηθά τα χείλη σας να μην ξεραίνονται, λειτουργεί όμως και ως “αγωγός” του ήλιου: τραβάει τις ακτίνες του και τους επιτρέπει να εισβάλλουν στο δέρμα. Για να αποφύγετε το κάψιμο, προτιμήστε lip balm με ελαφρύ χρώμα!

Tip: Επιλέξτε ένα lip balm με δείκτη προστασίας SPF 15 ή και μεγαλύτερο, για καλύτερη προστασία!

Οι ουλές μου είναι πιο εμφανείς το καλοκαίρι. Μπορώ να τις κρύψω με concealer!: Σωστό!

Αν οι ουλές σας φαίνονται περισσότερο όταν μαυρίζετε, δοκιμάστε ένα concealer για το σώμα. Πολλά από αυτά είναι και αδιάβροχα (ιδανικά για άμμο ή πισίνα)

Tip: Αν θέλετε κάτι πιο μόνιμο, ρωτήστε τον γιατρό σας για τα λέιζερ ψεκασμού.

Δεν υπάρχουν αντηλιακά λάδια με υψηλό δείκτη προστασίας: Λάθος

Το σώμα δείχνει τέλειο όταν είναι αλειμμένο με λάδι. Είναι αλήθεια ότι τα λάδια βγαίνουν συνήθως με χαμηλό δείκτη προστασίας. Όσες αγαπάτε το λάδι αλλά και την υψηλή προστασία, πρέπει να μάθετε ότι πρόσφατα έχει δοθεί λύση σ’ αυτό το δίλλημα: δοκιμάστε το Solar Expertise αντηλιακό λάδι SPF20 ή το Oil Carot SPF 30 της Dream Tan!

Tip: Ίσως είναι η πιο τετριμμένη συμβουλή: Δεν είναι καθόλου μα καθόλου σοφό να αλείφεστε με λάδι με δείκτη SPF2 στο πρώτο σας μπάνιο!

Μπορώ να αποκτήσω σοκολατί χρώμα στο πρόσωπό μου χωρίς να κάνω ηλιοθεραπεία: Σωστό

Τα σπρέι μαυρίσματος μπορούν να λειτουργήσουν σωστά όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Για να αποκτήσετε το ονειρεμένο φυσικό σοκολατί χρώμα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Απλώστε την ενυδατική σας κρέμα στο κόκαλο των φρυδιών, κάτω από τα μάτια σας και στα ρουθούνια σας.

Έπειτα, ψεκάστε με το σπρέι το πρόσωπό σας. Η κρέμα διατηρεί πιο ελαφρύ το μαύρισμα σ’ αυτές τις περιοχές, που έτσι κι αλλιώς ο ήλιος δεν εισχωρεί. Έτσι, έχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Εφαρμόστε ρουζ σε κοραλο-κόκκινη απόχρωση.

Ολοκληρώστε με ένα bronzer στην περιοχή των μήλων σας!

Tip: Τα σπρέι μαυρίσματος είναι πολύ πιο ακίνδυνα από τον ήλιο-αποδεδειγμένα.

 

Χρησιμοποιώ την αντηλιακή που περίσσεψε από πέρσι: Λάθος

Προτού χρησιμοποιήσετε την ξεχασμένη αντηλιακή σας κρέμα, ελέγξτε την ημερομηνία λήξης. Έχετε υπόψη σας ότι τα ενεργά συστατικά της αντιηλιακής (zinc, titanium dioxide, Parsol 1789) διατηρούνται ζωντανά και αποτελεσματικά για περίπου 3 χρόνια. Παρόλ’ αυτά, ακόμα κι αν η κρέμα σας δεν έχει λήξει, ελέγξτε αν μυρίζει περίεργα, αν είναι πολύ παχιά ή πολύ αραιή, ή αν έχει περίεργο χρώμα. Αν συμβαίνουν όλα αυτά ή κάποια από αυτ,ά πετάξτε τη χωρίς δεύτερη σκέψη.

Tip: Για να διατηρούνται οι αντηλιακές σας κρέμες, πρέπει να τις φυλάτε σε θερμοκρασία δωματίου σε ξηρό περιβάλλον και μακριά από το φως.

 

Έλενα Τσαφταρίδη

 

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b