MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αράχωβα: η κρίση δεν πάει στα βουνά

Ήταν και παραμένει η καλύτερη επιλογή για χειμωνιάτικο weekend

Αράχωβα: η κρίση δεν πάει στα βουνά - Monopoli.gr
author-image Μάρη Τιγκαράκη

Μόλις οι «αλκυονίδες μέρες» που διανύουμε την τελευταία εβδομάδα δώσουν τη θέση τους στο χειμωνιάτικο καιρό για άλλη μια φορά, η διάθεση μας για Σαββατοκύριακο στα χιόνια θα αφυπνιστεί ξανά και η κοντινή και αγαπημένη Αράχωβα θα αποτελέσει για άλλη μια φορά την προφανή επιλογή.

Παρόλο που η φήμη της ως «Μύκονος του χειμώνα» την έχει «στιγματίσει» στα μάτια όσων δεν συμπαθούν ιδιαίτερα όλα όσα αυτό συνεπάγεται, η αλήθεια είναι ότι είναι ένας υπέροχος προορισμός και για όποιον θέλει να περάσει λίγες μέρες κοντά στο βουνό, είτε για να κάνει σκι ή ορειβασία είτε, απλά, για να περπατήσει, να αγναντέψει, να ξεκουραστεί – και να «τσιμπήσει» και κάτι ανάμεσα σ’ αυτές τις δραστηριότητες.

Ναι, θα έρθει η στιγμή που η πολυκοσμία θα σας ενοχλήσει, ιδιαίτερα όταν θα κάνετε τη βόλτα σας πάνω-κάτω στον εμπορικό δρόμο ή όταν θα ψάχνετε να βρείτε να παρκάρετε μέσα στο χωριό, όμως, το μυστικό εδώ είναι να ανακαλύψετε τους ρυθμούς με τους οποίους ζουν οι πολλοί και, απλούστατα, να ζείτε εσείς μ’ αντίστροφους ρυθμούς: είναι πανεύκολο να ξυπνήσετε πριν από τους ξενύχτηδες και να προλάβετε να «ζήσετε» όλη σας τη μέρα ένα βήμα μπροστά από εκείνους – αν δηλαδή, δεν σας «προσηλυτίσουν» στο μεταξύ.

Οι επιλογές σας στη διαμονή είναι πολλές, άλλες προσιτές κι άλλες… δυσπρόσιτες, διαλέγετε και παίρνετε, αλλά ό,τι είναι να κάνετε, κάντε το εγκαίρως.

Για φαγητό, επίσης υπάρχουν πολλές επιλογές, τόσο μέσα στην ίδια την Αράχωβα όσο και στον κοντινό οικισμό, το Λιβάδι. Για να μη χρειάζεται να θυμάστε ένα σωρό ονόματα, ακολουθείστε τον κανόνα που ακολουθούμε κι εμείς εδώ και χρόνια με τεράστια επιτυχία: αφήστε τους άλλους να «δουλέψουν» για σας κι εσείς απλά μπείτε στο μαγαζί που έχει τον πολύ κόσμο. Αν πάλι δεν προλαβαίνετε να κάνετε αυτή την έρευνα αγοράς, μπείτε στην ταβέρνα Φτερόλακκα στην Αράχωβα ή στην ταβέρνα Στάικος στο Λιβάδι. Εξάλλου, για καφέ, ελαφρύ, «ψαγμένο» φαγητό, απίθανα γλυκά αλλά και ποτό, περάστε οπωσδήποτε από το αειθαλές Εμπορικό, ένα στέκι για όλες τις ώρες της μέρας. H Αράχωβα διαθέτει πολλά και καλά τέτοια all day στέκια, ενώ και στο Λιβάδι υπάρχει το Paramount που θυμίζει αλπικό σαλέ.

Αν είστε σκιέρ, τα χιονοδρομικά κέντρα στα Κελάρια, τη Φτερόλακκα και το Γεροντόβραχο δε χρειάζονται συστάσεις για σας. Αν πάλι – όπως κι εμείς – θέλετε απλώς να διαβάσετε τις εφημερίδες σας με χιονισμένο φόντο, τότε, ανάμεσα στα τρία, διαλέξτε το Γεροντόβραχο γιατί το σαλέ εκεί είναι ένα από τα καλύτερα και πιο «φιλόξενα» σαλέ που έχουμε βρει σε χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα. Καθισμένος στη βεράντα του που βρίσκεται στους πρόποδες της χιονισμένης βουνοπλαγιάς, νιώθεις κυριολεκτικά σαν να είσαι «μέσα» στην πίστα του σκι. Αν τώρα, σας πιάσει και καμιά… λιγούρα από τον καθαρό αέρα του βουνού, μη διστάσετε να τσιμπήσετε κάτι εκεί γιατί το catering είναι από το ξενοδοχείο Santa Marina και το φαγητό αξιοπρεπέστατο.

Με και χωρίς χιόνια, η Αράχωβα είναι μια… ολοκληρωμένη εμπειρία και παραμένει μια από τις καλύτερες επιλογές για Σαββατοκύριακο στη Στερεά Ελλάδα.

Mαρία Τσάκου – Κουϊμάνη

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b