MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: Όλα όσα θα κάνουμε αυτή την εβδομάδα δωρεάν

Συναυλία, φεστιβάλ, παρουσίαση βιβλίου, διάλεξη και άλλα με ελεύθερη είσοδο, από την Δευτέρα 22 έως την Πέμπτη 25 Απριλίου.

Monopoli Team

1. «Εαρινό Πάθος» με την Ηρώ Σαΐα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος

O Σύλλογος Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών διοργανώνει τη Δευτέρα 22 Απριλίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, (οδός Αχαρνών) τη μυσταγωγική συναυλία “Εαρινό Πάθος” με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα, τέσσερις μουσικούς και τη συνοδεία τριμελούς γυναικείας χορωδίας. Ύμνοι, εγκώμια και ποιήματα θα μας εισαγάγουν μουσικά στη Μεγάλη Εβδομάδα και θα μας μεταφέρουν σ’ έναν κόσμο υπερβατικό, στον κόσμο του Θείου, αλλά και του ανθρώπινου Πάθους, ξεκινώντας με το γνωστό σε όλους μας τροπάριο της Κασσιανής μελοποιημένο μοναδικά από τον Σταύρο Ξαρχάκο. Με όχημα την άνοιξη, τη γιορτή της φύσης και ύμνους προς τη ζωή και την αλληλεγγύη, πρόθεση της εκδήλωσης είναι να αποτελέσει «βάλσαμο» και ελπίδα, μια συμβολική και όχι μόνο «Ανάσταση» του μέσα μας και του γύρω μας. Η είσοδος στο χώρο του Ναού θα γίνεται με την έκδοση δωρεάν Δελτίων Εισόδου από την Ticket services.
22/04, 19:00
Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος (Αχαρνών)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBella Ciao#9: Η επιτυχία ενός αποτυχημένου12.09.2018

2. Αρχαίο θέατρο Σικυώνας – Η καρδιά μιας πόλης ξανακτυπά: Διάλεξη από το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Φωτογραφία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Megaron Plus, σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, ολοκληρώνουν τον φετινό κύκλο διαλέξεων με την εκδήλωση «Αρχαίο θέατρο Σικυώνας – Η καρδιά μιας πόλης ξανακτυπά». Η αρχαιολόγος Παναγιώτα Κασίμη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, και η αρχαιολόγος Δήμητρα Ανδρίκου θα μιλήσουν στο κοινό για το αρχαίο θέατρο της Σικυώνας. Προλογίζει ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ Σταύρος Μπένος, o οποίος έχει αναλάβει επίσης τον συντονισμό της συζήτησης. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
22/04, 19:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

3. Παρουσίαση βιβλίου “Ο Βάνο και ο Νίκο” στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ

Photo by Chris Lawton on Unsplash

Οι εκδόσεις Βακχικόν και το Έναστρον Βιβλιοκαφέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του Γεωργιανού συγγραφέα Έρλομ Αχβλεντιάνι «Ο Βάνο και ο Νίκο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στις 19.30, στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ. Για το βιβλίο «Ο Βάνο και ο Νίκο» του Έρλομ Αχβλεντιάνι θα μιλήσει ο Δημήτρης Τσεκούρας, μεταφραστής του βιβλίου και συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Δαυίδ Μαλτέζε, Γιώργος Χιώτης, Nikoloz Gavreilidi και Saba Oboladze.
22/04, 19:30
Έναστρον Βιβλιοκαφέ, Σόλωνος 101, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #111: Από την αλληγορική «Καρδιά του Σκύλου» μέχρι τα τολμηρά «Μαγικά Βουνά» – Όσα μας άρεσαν ή μας χάλασαν αυτή την εβδομάδα12.09.2018

4. Φεστιβάλ Εθελοντισμού “Voluntary Action” 2024 στο Γκάζι

Photo by Austin Kehmeier on Unsplash

Για έβδομη φορά το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα διοργανώνει το Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. στις 23, 24 και 25 Απριλίου 2024 (Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου 10:00-22:00, Πέμπτη 25 Απριλίου 10:00-17:00). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σκοπός του φεστιβάλ και αυτή τη χρονιά είναι η σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ θα αποτελέσει και φέτος έναν φυσικό χώρο συνάντησης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), εθελοντών και πολιτών σε μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης, στη δυναμική ενός ανθρώπινου κόσμου. Ομιλητές από διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους φορείς θα καλύψουν θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό στην Ελλάδα του 2024 και τις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν μέσα από τον εθελοντισμό. Στο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια (workshops) για την εκπαίδευση εθελοντών, στελεχών και εκπροσώπων ΜΚΟ. Για την παρακολούθησή τους είναι απαραίτητη η προεγγραφή των συμμετεχόντων. Τα workshops διεξάγονται από έμπειρους εισηγητές. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μεγάλα παιχνίδια, διαγωνισμοί, εργαστήρια κατασκευών, κύκλοι ελεύθερης έκφρασης και ευκαιρίες δημιουργίας θα γίνονται σε όλες τις ζώνες του φεστιβάλ. Στον ίδιο χώρο ακολουθεί το τριήμερο Hobby Festival 2024 με περισσότερες ψυχαγωγικές ευκαιρίες. Ένας από τους στόχους του φεστιβάλ είναι να ευχαριστήσει αυτούς οι οποίοι αυθόρμητα προσφέρουν καθημερινά και δίνουν ένα κομμάτι του εαυτού τους για ένα πιο όμορφο μέλλον σε έναν καλύτερο κόσμο. Βραβεύονται εθελοντές που έχουν διακριθεί για το έργο τους, ομάδες που προσφέρουν ανιδιοτελώς, ιδρυτικά στελέχη οργανισμών, προγράμματα και καινοτόμες ιδέες. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.
23, 24, 25/04, 10:00 – 22:00, 10:00-17:00
Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ, Γκάζι

5. Πασχαλινή Συναυλία – Φωνές Αγγέλων: Οι De Profundis Ensemble στον Ιερό Ναό Αγιας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού και ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Ν.Ψ. σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Φιλοθέης- Ψυχικού
παρουσιάζουν τα έργα Adagio, Tomaso Giovanni Albinoni (8 June 1671 – 17 January 1751) και Requiem, Op. 48, Gabriel Fauré (12 May 1845 – 4 November 1924). Μουσική Διεύθυνση : Κατερίνα Βασιλικού, Σολίστ: Κατερίνα Μποτώνη, Lyudmyla Bondarenko, Μαξίμ Κλονόφσκι, Μεικτή Χορωδία Νέων Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, Μουσικό Σύνολο Ambitus. Συνοδεύουν οι De Profundis Ensemble.
24/04, 20:30
Ιερός Ναός Αγιας Σοφίας, Νέο Ψυχικό

6. Βασικές γνώσεις για τη χρήση υπολογιστή στο ΚΠΙΣΝ

Μέσω των μαθημάτων, δίνεται η ευκαιρία σε όσα άτομα επιθυμούν να εξοικειωθούν με τους υπολογιστές, να μάθουν τις κύριες λειτουργίες, τη χρήση βασικών προγραμμάτων, την πλοήγηση στο διαδίκτυο και άλλες βασικές γνώσεις που θα βοηθήσουν στην διεκπεραίωση απλών, καθημερινών εργασιών και υποχρεώσεών τους, μέσα από εξάσκηση και πρακτικά βήματα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες που επιθυμούν να λάβουν βασικές γνώσεις του αντικειμένου. Οι συμμετέχοντες/ουσες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα είτε: Δευτέρα-Τετάρτη (2 μαθήματα/εβδομάδα, 10/04-20/05) Ή: Τρίτη-Πέμπτη (2 μαθήματα/εβδομάδα, 09/04-16/05). Για ενήλικες, έως 16 συμμετοχές ανά τμήμα, με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση. Η προεγγραφή περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε ένα κύκλο 10 μαθημάτων.Για να εγγραφείτε, παρακαλούμε καλέστε στο 216 8091000 κατά τις ώρες λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΠΙΣΝ (καθημερινά 08.30-20.00). Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για αναλυτικότερες πληροφορίες εδώ.
24/04, 10:30
Αίθουσα Υπολογιστών ΕΒΕ

7. Στέγη: Το Society Uncensored επιστρέφει με μια συζήτηση για τις ψυχεδελικές ουσίες

Το Society Uncensored της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει να ανοίγει συζητήσεις. Στις 25 Απριλίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης ανοίγει το κεφάλαιο «Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;». Ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, φαρμακολόγοι, κοινωνιολόγοι, φιλόσοφοι, ανθρωπολόγοι και καλλιτέχνες θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις αλλά και να προκαλέσουν νέα ερωτήματα γύρω από τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία. Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά σήμερα; Είναι ασφαλή; Τι κινδύνους ελλοχεύει η χρήση τους; Πώς από τους μύθους, που έλεγαν για «δράκους» και «ιπτάμενους ανθρώπους από τις ταράτσες», μιλάμε για την πανεπιστημιακή έρευνα πάνω σε θεραπείες για το άγχος, την κατάθλιψη και τα ψυχικά τραύματα; Πώς από ένα μέσο επικοινωνίας με τον κόσμο των πνευμάτων, το LSD «μετατρέπεται» σε microdosing, ένα κορπορατικό κόλπο που υποτίθεται ότι προσφέρει μεγαλύτερη δημιουργικότητα; Μπορούμε στη σύγχρονη εποχή, που περιστρέφεται γύρω από το άτομο, να πιστέψουμε πως, αν υπάρξουν μεγαλύτερες κοινότητες «ψυχοναυτών», μπορεί και ο κόσμος να γίνει καλύτερος; Οι θεατές γίνονται ενεργό μέρος της συζήτησης, η οποία θα βιντεοσκοπηθεί και θα παρουσιαστεί προσεχώς στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης εδώ. Με την παρακολούθηση της συζήτησης, οι θεατές συναινούν στη βιντεοσκόπησή τους. Η προσέλευση του κοινού πραγματοποιείται έως και τις 18:45.
25/04,  19:00
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Μικρή Σκηνή, Συγγρού 107, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜιχάλης Καλκάνης: Με ιντριγκάρει να βρίσκω ομορφιά και δύναμη σε διαφορετικούς πολιτισμούς12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b