MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
29
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Διαγωνισμός: «Sherlock Holmes: Η Σατανική Υπόσχεση», του D. S. Davies από τις Εκδόσεις Πεδίο

«Αφιέρωσα πολλά χρόνια μελετώντας αυτόν τον εξαιρετικό ντετέκτιβ που ο Γουάτσον θεωρούσε τον ικανότερο και σοφότερο άνθρωπο που είχε γνωρίσει». Ντέιβιντ Στιούαρτ Ντέιβις

Οι δύο δημοφιλείς χαρακτήρες της Μπέικερ Στριτ του Λονδίνου, ο μοναδικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και ο πιστός φίλος και βοηθός του δρ Τζον Χ. Γουάτσον, βρίσκονται αντιμέτωποι με «την πιο απίστευτη και σκοτεινή περιπέτειά τους». Έτσι τουλάχιστον την περιγράφει ο συγγραφέας Ντέιβιντ Στιούαρτ Ντέιβις, ο οποίος είναι διάσημος μελετητής του χαρακτήρα του Σέρλοκ Χολμς και έχει γράψει πολλά μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον ήρωα που έπλασε ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ στα τέλη του 19ου αιώνα και ο οποίος παραμένει αναλλοίωτος στον χρόνο.

«Είναι ανατρεπτικός, ιδιότροπος, κάπως ριψοκίνδυνος, παράδοξα κομψός, γοητευτικός, βυρώνειος – ο πιο ικανός και σοφός άνθρωπος που θα γνωρίσουν οι περισσότεροι από εμάς», όπως γράφει στον πρόλογο του βιβλίου ο Μαρκ Γκέιτις, σεναριογράφος, ηθοποιός και συνδημιουργός της σειράς Sherlock του BBC.

Ύστερα από μια άνοιξη που πέρασε δίχως σχεδόν καμία ενδιαφέρουσα υπόθεση να απασχολήσει το μυαλό του, ο κύριος Σέρλοκ πείθεται από τον δρα Γουάτσον να κάνουν διακοπές στις ακτές του Ντέβονσαϊρ. Ο πάντα υπομονετικός Γουάτσον κάνει ό,τι είναι δυνατόν να φτιάξει τη μελαγχολική διάθεση του φίλου του, αν και πιστεύει πως μόνο μια δύσκολη υπόθεση μπορεί να τον απαλλάξει από τη δυσθυμία. Και να που το πτώμα ενός άνδρα το οποίο ανακαλύπτει ο Σέρλοκ Χολμς στην παραλία βάζει τους δύο ήρωες σε μια νέα περιπέτεια, και μάλιστα πολύ μυστηριώδη και περίπλοκη. «Αν οι διανοητικές μου ικανότητες δεν με έχουν εγκαταλείψει ακόμη, είναι φόνος, φίλε μου, στυγνός φόνος», λέει ο διάσημος ντετέκτιβ στον Γουάτσον, καλώντας τον να του δείξει το πτώμα πίσω από τα βράχια. Αλλά αυτό έχει… εξαφανιστεί.

Οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας αποφασίζουν να αναζητήσουν βοήθεια στο κοντινότερο χωριό, το οποίο κατοικείται από παράξενους και όχι ιδιαίτερα φιλικούς ανθρώπους. Λίγο αργότερα, το πτώμα εμφανίζεται και πάλι στην αγροικία στην οποία έχουν καταλύσει… και ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι καταδιώκονται από διάφορους άγνωστους και περίεργους τύπους. Όμως και ο αφηγητής Γουάτσον σκέφτεται ότι ο αγαπητός Σέρλοκ δεν είναι ο εαυτός του. Τι μπορεί να συνέβη στον φίλο του; Μήπως είναι κάτι που έχει σχέση με τον νεκρό πλέον, διαβόητο κατά τη δεκαετία του 1880, Μπαρθόλομιου Μπλάκγουντ, γνωστό με την προσωνυμία «Σύντροφος του Διαβόλου», καθώς, όπως υποστήριζε ο ίδιος, ήταν λάτρης και ακόλουθος του Σατανά; Μήπως έχει σχέση με τα παιδιά του Μπαρθόλομιου, τον οποίο ο Τύπος της εποχής χαρακτήριζε «προσωποποίηση του Κακού»;

Η αλήθεια για τον Σέρλοκ Χολμς, όπως πιστεύει ο φίλος του, «είναι αγνή και πρέπει κανείς να την ασπάζεται και να την εκφράζει ελεύθερα, όσο επίπονο κι αν είναι όχι μόνο για τους άλλους, αλλά και για τον ίδιο».

Σχήμα: 13 x 20 cm
Σελίδες: 240
Τιμή: 11,90€

Ο Βρετανός David Stuart Davies θεωρείται ο σημαντικότερος σύγχρονος συγγραφέας ιστοριών με πρωταγωνιστή τον διάσημο ντετέκτιβ σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπήρξε εκδότης του περιοδικού Sherlock Holmes – The Detective Magazine και σήμερα είναι συνεργάτης του Μουσείου Σέρλοκ Χολμς, ενώ έχει διατελέσει σύμβουλος παραγωγής και σεναρίου της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς του BBC.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!
Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (SHARE) στο άρθρο
  • Nα πατήσετε το tab ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα συμμετοχής.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 6/5

Τα ονόματα των νικητών θα δημοσιευθούν στο monopoli.gr μετά τη λήξη του διαγωνισμού και οι νικητές παραλαμβάνουν το δώρο τους από τις Εκδόσεις Πεδίο (Λυκαβηττού 1 & Ακαδημίας, 10672, Αθήνα, Τηλ. 210 3229620), ενώ αν είναι από την επαρχία, το βιβλίο θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης με τις εκδόσεις.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIMA_WEB3b