MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  Διαγωνισμός: Oι «Παραλλαγές Diabelli» του Ludwig van Beethoven με τον Τίτο Γουβέλη στο πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  «Στη μουσική του Beethoven ο ονειροπόλος αναγνωρίζει τα όνειρά του…» είχε πει ο μεγάλος Victor Hugo για τον μέγιστο γερμανό μουσουργό. Σε αυτό ονειρικό σύμπαν αυτής της κορυφαίας μορφής της μουσικής θα μας παρασύρει ο διακεκριμένος πιανίστας Τίτος Γουβέλης στο ρεσιτάλ του την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

  Με αφορμή το Έτος Beethoven και τη συμπλήρωση 250 χρόνων, το 2020, από τη γέννηση του  σπουδαίου συνθέτη (1770 – 1827), ο Τίτος Γουβέλης προσεγγίζει ένα από τα δυσκολότερα και πιο τολμηρά έργα της πιανιστικής φιλολογίας, τις 33 Παραλλαγές πάνω σε ένα βαλς του Anton Diabelli, ένα από τα αρτιότερα δείγματα της συνθετικής δεινότητας του Beethoven, ο οποίος είχε την ικανότητα να μεταμορφώνει τις απλές –και ενίοτε τετριμμένες– μελωδίες σε διαχρονικά αριστουργήματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις Επτά Μπαγκατέλες, από τα λιτά θέματα της οποίας ο συνθέτης δημιουργεί τα μικρά κομψοτεχνήματα που θα ακουστούν την ίδια βραδιά στο Μέγαρο από τον Τίτο Γουβέλη. Στο πρόγραμμά του και ένα έργο του John Corigliano, κορυφαίου δημιουργού του 20ού αιώνα, η Φαντασία πάνω σε ένα οστινάτο. Πρόκειται για έναν φόρο τιμής του διάσημου αμερικανού συνθέτη στον Beethoven, βασίζεται στο ρυθμικό μοτίβο από το Allegretto της Έβδομης Συμφωνίας του μεγάλου κλασικού.

  Oι «Παραλλαγές Diabelli» του Ludwig van Beethoven με τον Τίτο Γουβέλη στο πιάνο

  Ο Tίτος Γουβέλης…

  … σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου και στη Βασιλική Ακαδημία της Γλασκώβης με τους Άρη Γαρουφαλή, Peter Katin και Fali Pavri αντίστοιχα, ενώ μελέτησε για χρόνια με τον Dominique Merlet (πιάνο) και τον Nicolas Kynaston (εκκλησιαστικό όργανο). Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς καθώς και το βραβείο «Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών. Ως σολίστ έχει συμπράξει, μεταξύ άλλων, με τη Βασιλική Εθνική Ορχήστρα της Σκωτίας, τη Βασιλική Συμφωνική Ορχήστρα της Μπανγκόκ, την Κρατική Ορχήστρα της Τρανσυλβανίας, τις Κρατικές και Δημοτικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα–Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, συνεργαζόμενος με διακεκριμένους αρχιμουσικούς (M. Tilkin, Ch. Poppen, E. Tabakov, A. Ertüngealp, Β. Φιδετζή, Β. Χριστόπουλο, Γ. Πέτρου κ.ά.). Δίνει τακτικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Νότιο Κορέα, Νιγηρία και Κύπρο).  Από τις σταθερές και πολύχρονες μουσικές του συνεργασίες ξεχωρίζουν αυτές με τον βιολοντσελίστα Άγγελο Λιακάκη, με τον πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο και με την υψίφωνο Μάιρα Μηλολιδάκη. Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και παραδίδει συχνά σεμινάρια ανά την Ελλάδα. Είναι συντάκτης των έντυπων προγραμμάτων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ενώ κείμενά του αξιοποιούνται συχνά σε έντυπα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Φεστιβάλ Αθηνών.

  Τιμές εισιτηρίων: 7€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 10€, 15€

  ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
  Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (SHARE) στο άρθρο
  • Nα πατήσετε το tab ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα συμμετοχής.

  Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την προηγούμενη μέρα

  Τα ονόματα των νικητών θα δημοσιευθούν στο monopoli.gr μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κάθε νικητής θα λάβει στο mail του τα voucher όπου τη βραδιά της εκδήλωσης, ο κάθε δικαιούχος θα επιδεικνύει στην είσοδο της αίθουσας την ατομική ηλεκτρονική του πρόσκληση – που φέρει επάνω barcode – είτε εκτυπωμένη είτε στην οθόνη του smartphone του.

  Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ