MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
01
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Διαγωνισμός: “Ο Νταής του Ποντικοσχολείου μας” της Ζαχαρούλας Καραβά από τις εκδόσεις Πορφύρα

Ένα παραμύθι για το bullying, ένα ζήτημα που-δυστυχώς-παραμένει επίκαιρο, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πορφύρα και το υπογράφει η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Ζαχαρούλα Καραβά.

Τι συμβαίνει στο ποντικοσχολείο της γειτονιάς; Γιατί έχει βαλθεί ο Ροκανούλης να κάνει πατίνι τη ζωή της Ροκανούλας και τι θέση παίρνουν οι συμφοιτητές τους; Τι θ’ αλλάξει τα σχέδιά του και πώς ένας τρικούβερτος τσακωμός μπορεί να εξελιχθεί σε δυνατή φιλία;

«Ο Νταής του Ποντικοσχολείου μας» απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και τα βοηθά ν’ αναγνωρίσουν τον εκφοβισμό, να μην τον φοβηθούν, ν’ αντιδράσουν ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, αλλά και να μην διστάσουν να ζητήσουν βοήθεια. Και το σπουδαιότερο: Τους δείχνει πως επιστρατεύοντας την αγάπη, τη φιλία και την καλοσύνη, μπορούν να νικήσουν το θυμό, τη ζήλια και τη διάθεση κάποιων να είναι πάντα αρχηγοί.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που, εκτός από τα παιδιά, αξίζει να διαβαστεί και από γονείς και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να προσεγγίσουν βαθύτερα το σημαντικό θέμα της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, καθώς όπως σημειώνει η συγγραφέας: «πολλές φορές τα παιδιά θυματοποιούνται από συμμαθητές, συνομηλίκους ή και ενήλικες και εμείς δεν το έχουμε αντιληφθεί. Φοβούνται να το εκμυστηρευτούν στους γονείς ή τους δασκάλους τους και έτσι βιώνουν περίοδο άγχους και ανασφάλειας που μπορεί να δημιουργήσει ψυχολογική αστάθεια».

Τιμή: 9 €
Για Παιδιά Δημοτικού

Η Ζαχαρούλα Καραβά είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και διδακτορικού διπλώματος. Έχει εργαστεί ως Σχολική Σύμβουλος της Περ. Δ/νσης Π & Δ Εκπ. Πελοποννήσου, ενώ σήμερα είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Συμμετείχε ως εξωτερικός συνεργάτης σε καινοτόμα ερευνητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα (Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστήμιο της Κύπρου κ.ά), ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς (Γ.Λ.Σ.), αθλοθέτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Βραβείων στην κατηγορία των Μαθητικών Εντύπων των Διαγωνισμών της Γ.Λ.Σ.
Έχει εκδώσει τα εξής λογοτεχνικά βιβλία: «Η Δασκάλα που την έλεγαν Δανάη» (Σπαθής, 1996), «Ένα καπέλο στη θάλασσα» (Αστήρ, 2006), «Η Πεντάμορφη της Αιγύπτου (Αστήρ, 2007), «Η γατούλα Μιαμ και ο τροχονόμος» (Παρρησία, 2012), καθώς και διηγήματα σε συλλογικούς τόμους.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (SHARE) στο άρθρο
  • Nα πατήσετε το tab ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα συμμετοχής.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα 11/5

Τα ονόματα των νικητών θα δημοσιευθούν στο monopoli.gr μετά τη λήξη του διαγωνισμού και και οι νικητές παραλαμβάνουν το δώρο τους από τις Εκδόσεις Πορφύρα (Αγίου Όρους 34, Αθήνα /τηλ.: 2130291224), ενώ αν είναι από την επαρχία, το βιβλίο θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης με τις εκδόσεις.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIMA_WEB3b