MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

ΑΠΘ: Άγνωστοι βανδάλισαν τη σημαία του Pride

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Άγνωστοι βανδάλισαν τη σημαία του Pride που είχε αναρτηθεί σε κτίριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Μήνα Υπερηφάνειας.

Η Pride σημαία στο κτίριο του ΑΠΘ, πριν από τον βανδαλισμό. Φωτογραφία: Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, ΑΠΘ / Facebook
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το περιστατικό γνωστοποίησε με ανάρτησή της η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ, ενώ η καθηγήτρια κα Δόμνα Κακανά έκανε λόγο για ομοτρανσφοβικό βανδαλισμό. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η καταστροφή της σημαίας δεν αναιρεί τις αξίες που αυτή συμβολίζει, όπως η ισότητα, η αξιοπρέπεια, η ορατότητα, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι το περιστατικό αποτελεί υπενθύμιση πως η προώθηση της ισότητας και η καταπολέμηση των διακρίσεων εξακολουθούν να παραμένουν αναγκαίες.

Φωτογραφία.: Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, ΑΠΘ / Facebook

Η σημαία είχε αναρτηθεί στο πανεπιστήμιο ενόψει του Thessaloniki Pride και στο πλαίσιο των δράσεων για τον Μήνα Υπερηφάνειας. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων είχε επισημάνει ότι η έπαρσή της συνιστά μια συμβολική αλλά ουσιαστική υπενθύμιση της δέσμευσης του ιδρύματος στις αρχές της ισότητας, του σεβασμού, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStop Scrolling: Μέχρι να χωράμε όλ@12.09.2018

Ωστόσο, η σχετική ανάρτηση είχε προκαλέσει πλήθος αρνητικών αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σχόλια μίσους και λοατκιφοβικές εκφράσεις. Η καθηγήτρια του ΑΠΘ κα Δήμητρα Κογκίδου είχε σχολιάσει ότι οι συγκεκριμένες αντιδράσεις αναδεικνύουν το εύρος των προκαταλήψεων που εξακολουθούν να υφίστανται σε τμήματα της κοινωνίας, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για δράσεις που ενισχύουν την ισότητα και τη συμπερίληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#StayAwake: Το μήνυμα της Στέγης για το φετινό Athens Pride12.09.2018

Μετά το περιστατικό, η κα Δόμνα Κακανά απηύθυνε κάλεσμα στο κοινό για την προβολή της ταινίας «120 χτύποι το λεπτό», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 18:30 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Πρόκειται για τη βραβευμένη με Grand Prix στο Φεστιβάλ Καννών ταινία του Ρομπέν Καμπιγιό, η οποία αφηγείται τη δράση της ACT UP στο Παρίσι της δεκαετίας του 1990 και εστιάζει στον αγώνα για ορατότητα, δικαιώματα και αξιοπρέπεια απέναντι στο στίγμα του HIV/AIDS.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Άλλη μια “πρωτιά” για την Ελλάδα: Πρώτη στο εργασιακό στρες – Σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους σε πίεση
Επίκαιρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία
Επίκαιρα
Γ. Μαζωνάκης: Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή
Επίκαιρα
Γ. Μαζωνάκης: Αναβάλλεται η νεκροψία – Τεχνικό σύμβουλο ορίζει η οικογένεια
Επίκαιρα
Γκλόρια Στάινεμ: Έφυγε από τη ζωή η πρωτοπόρος του φεμινιστικού κινήματος
Επίκαιρα
Πώς θέλει να μετονομάσει ο Τραμπ τα Στενά του Ορμούζ;
Επίκαιρα
Mία ιδιοφυία της μόδας “θυσιάζεται” στον βωμό της ψεύτικης woke κουλτούρας
Αγορές
Μειωμένες τιμές σε 1.740 προϊόντα: Ποια είδη ξεχωρίζουν
Επίκαιρα
Συγκλονιστικοί Τεντόγλου και Καραλής στη Ζυρίχη: Κατέκτησαν πρώτη και δεύτερη θέση
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου: Συναγερμός στην Αττική – Ποιες περιοχές χαρακτηρίζονται “υψηλού κινδύνου”
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου- Ποια είναι τα συμπτώματα;
Επίκαιρα
Καιρός: Επιμένει ο καύσωνας σε όλη τη χώρα – πότε θα πέσει η θερμοκρασία;