MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Τα λόγια είναι περιττά»: Η Finos Film αποχαιρετά τη Μαρινέλλα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το “αντίο” μέσα από ένα βίντεο – αναδρομή στην πορεία της Μαρινέλλας σε εμβληματικές παραγωγές της Finos Film.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Finos Film αποχαιρέτησε τη Μαρινέλλα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών το απόγευμα του Σαββάτου, με ένα συγκινητικό βίντεο – αναδρομή στην πορεία της στη μεγάλη οθόνη, κατά της διάρκεια της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η εταιρεία παραγωγής δημοσίευσε το βίντεο με τη λιτή – αλλά ειλικρινή – λεζάντα: “Τα λόγια είναι περιττά”, αφού πράγματι πρόκειται για μια θρυλική φωνή, που μέτρησε μισό αιώνα στο ελληνικό τραγούδι.

Στο βίντεο της Φίνος Φιλμ, μάλιστα, την ακούμε να ερμηνεύει το τραγούδι «Αστέρι στο παράθυρο» σε μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Το τραγούδι αυτό είχε ακουστεί στην ταινία «Γυμνοί στο δρόμο» (1969) σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική συμμετοχή της Μαρινέλλας στον ελληνικό κινηματογράφο. Ιστορία έχει γράψει η ερμηνεία της στην ταινία μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες» (1968), πάλι σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη και μουσική σύνθεση του Μίμη Πλέσσα, όπου μαυροφορεμένη τραγούδησε το “Άνοιξε πέτρα”.

Φυσικα, συμμετείχε σε αρκετές άλλες δημοφιλείς ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ’60.

Στο πλευρό του Στέλιου Καζαντζίδη, είχε πάρει μέρος  στην κωμωδία του Ροβήρου Μανθούλη «Η κυρία δήμαρχος» ερμηνεύοντας τα τραγούδια «Για ‘μας ποτέ μη ξημερώσει», «Ζιγκουάλα» και «Αλλάξανε τα πράγματα», ενώ στην ταινία «Αδίστακτοι» (1965), ο Νίκος Κούρκουλος τραγούδησε μαζί τους το «Ποιος δρόμος είναι ανοιχτός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιες ήταν οι γυναίκες της ζωής του Στέλιου Καζαντζίδη;12.09.2018

Επίσης αξέχαστη ήταν και η ερμηνεία του διδύμου Μαρινελλα-Καζαντζίδης στην ταινία «Δεν μπορούν να μας χωρίσουν» του Χρήστου Κυριακόπουλου, όπου τραγούδησαν το τραγούδι «Με το βοριά», σε στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου και μουσική Γιώργου Ζαμπέτα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«The Punisher: One Last Kill»: Ο Punisher επιστρέφει αποκλειστικά στο Disney+
Cine News
Ο Γουίλεμ Νταφόε έρχεται στην Αθήνα – Το «Πάρτυ Γενεθλίων» στο 16ο Athens Open Air Film Festival
Cine News
Σύγκρουση: Νέες backstage εικόνες από τα γυρίσματα του νέου δικαστικού θρίλερ του Mega
Cine News
«Δελφοί – Η καρδιά των αρχαίων μυστηρίων»: Πρεμιέρα για το νέο ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV σε συμπαραγωγή της France Télévisions
Cine News
Βραβεία ΙΡΙΣ 2026: Όλες οι υποψηφιότητες
Cine News
5ο Kino Athens: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών για το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Αθήνας
Cine News
«Alice and Steve»: Η νέα πρωτότυπη κωμική σειρά έρχεται αποκλειστικά στο Disney+
Cine News
Το Φεστιβάλ Καννών ανοίγει αυλαία: 10+1 δυνατές πρεμιέρες που θα συζητηθούν
Cine News
BAFTA 2026: Έγραψε ιστορία το Adolescence στα βρετανικά τηλεοπτικά βραβεία
Cine News
Oasis Live ’25: Έρχεται ντοκιμαντέρ για το reunion των Oasis – Πού και πότε θα το δούμε
Cine News
Η συνέχεια του Yellowstone έρχεται με το Dutton Ranch – Τι παίζει στην TV αυτή την εβδομάδα
Cine News
Με Οσκαρική Bob Dylan διάθεση – Tι βλέπουμε αυτό το ΣΚ στην TV