MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ρευματοκλοπή: Πότε αρχίζει η επιβολή διπλάσιων χρεώσεων και προστίμων

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Αυστηρότεροι κανόνες για τη ρευματοκλοπή τίθενται σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Απολιγνιτοποίησης, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η ρύθμιση βασίζεται στην πρόταση του ΔΕΔΔΗΕ και ενισχύει το πλαίσιο αντιμετώπισης της παράνομης κατανάλωσης, η οποία δημιουργεί στρεβλώσεις στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, οι καταναλωτές που εντοπίζονται να κλέβουν ρεύμα θα επιβαρύνονται με προσαύξηση 100% στο μέσο ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων, υπολογίζοντας και τα ρυθμιζόμενα τέλη. Η χρέωση αυτή θα είναι αναδρομική, με αφετηρία την ημερομηνία έναρξης της παράνομης κατανάλωσης. Μέχρι σήμερα, η επιβάρυνση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ήταν στο 70%. Η αύξηση κρίθηκε αναγκαία λόγω της έξαρσης του φαινομένου τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως αναφέρει και η σχετική εισήγηση του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τον Οκτώβριο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Περιορισμοί, υπολογισμοί και αυτόματη ακινησία12.09.2018

Εξαίρεση μόνο για τους ευάλωτους καταναλωτές του ΚΟΤ

Από τη νέα πολιτική εξαιρούνται μόνο οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), για τους οποίους η προσαύξηση παραμένει στο 50%, με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπολογισμός της χρέωσης γίνεται με βάση τα τιμολόγια του δεύτερου εξαμήνου του 2024, και όχι του πρώτου όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, κάτι που οδηγεί σε υψηλότερες τελικές επιβαρύνσεις.

Οι νέες τιμές χρέωσης ανά κλεμμένη κιλοβατώρα διαμορφώνονται ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Αγορές
«Πρεμιέρα» για το PosoKanei.gov.gr – Το νέο εργαλείο σύγκρισης τιμών στα σούπερ μάρκετ
Επίκαιρα
«Τουρισμός για όλους»: Έως 600 ευρώ η επιδότηση – Οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
ΑΠΘ: Άγνωστοι βανδάλισαν τη σημαία του Pride
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μέχρι να χωράμε όλ@
Επίκαιρα
Η Κατερίνα Μισιχρόνη είναι η νέα Πρωθιέρεια των τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας
Επίκαιρα
#StayAwake: Το μήνυμα της Στέγης για το φετινό Athens Pride
Επίκαιρα
Η απάντηση της ΣΤΑΣΥ στην καταγγελία του Athens Pride για τις αφίσες
Επίκαιρα
SNFCC Longevity Hub: Νέα πρωτοβουλία του ΚΠΙΣΝ για την ενεργό και υγιή γήρανση
Επίκαιρα
Η ΣΤΑΣΥ αρνήθηκε να βάλει αφίσες του Athens Pride στο Μετρό
Επίκαιρα
Οι μαθητές του Παγκρατίου ζητούν τη διάσωση του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ
Επίκαιρα
Εύβοια: Η νέα εκτίμηση Λέκκα για τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μια εβδομάδα γεμάτη «μεμονωμένα περιστατικά»