MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βαριά πρόστιμα σε ανασφάλιστες για φυσικές καταστροφές επιχειρήσεις – Υποχρεωτικό και για τα Ι.Χ.

Η ασφάλιση πρέπει να αφορά σωρευτικά δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς για ποσοστό τουλάχιστον 70% της αξίας του συνόλου του ενεργητικού της επιχείρησης.

Monopoli Team

Πρόστιμο 10.000€ περιμένει τις επιχειρήσεις που δεν θα ασφαλιστούν έναντι φυσικών καταστροφών σύμφωνα πρόβλεψη του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή. Μάλιστα το πρόστιμο διπλασιάζεται εφόσον η επιχείρηση δεν έχει συμμορφωθεί εντός 30 ημερών από την επιβολή του προστίμου.

Υπόχρεες να ασφαλιστούν είναι επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 500.000€ (το Υπουργείο Οικονομικών μείωσε το όριο από τα 2εκατ€ για να αυξήσει τον αριθμό των υπόχρεων σε ασφάλιση οι οποίοι και εξαιρούνται από κάθε επιχορήγηση κρατικής αρωγής για υλικές ζημιές στα περιουσιακά τους στοιχεία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗλεκτρικά πατίνια: Τι αλλάζει στον ΚΟΚ12.09.2018

Η ασφάλιση πρέπει να αφορά σωρευτικά δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς για ποσοστό τουλάχιστον 70% της αξίας του συνόλου του ενεργητικού της επιχείρησης (κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, επαγγελματικά οχήματα, μέσα παραγωγής και αποθηκευμένα προϊόντα).

Υποχρεωτική έναντι δασικής πυρκαγιάς και πλημμύρας γίνεται και η ασφάλιση των Ι.Χ. με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος και πλέον και αυτά θα εξαιρούνται από κάθε μέτρο κρατικής αρωγής.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Ευρωκοινοβούλιο: Πράσινο φως στην απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο σε παιδιά
Επίκαιρα
MTV: Τίτλοι τέλους για το θρυλικό μουσικό κανάλι
Επίκαιρα
Απεργία 14ης Οκτωβρίου: Πώς κινούνται τα μέσα μεταφοράς
Επίκαιρα
Έκλεισε το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Επίκαιρα
Ειδοποιήσεις σε ιδιοκτήτες για ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη – Ακολουθούν πρόστιμα
Επίκαιρα
Συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς: Τι προβλέπει η πρώτη φάση της εκεχειρίας
Επίκαιρα
«Τέλος» οι σκαλωσιές από τη δυτική πλευρά του Παρθενώνα
Επίκαιρα
Συμμαχία για την Άγρια Ζωή: Ο άνθρωπος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τα ζώα
Επίκαιρα
Οδηγός για το φετινό επίδομα θέρμανσης – Οι πληρωμές και τα κριτήρια
Editors
Bella Ciao#34 – Το άγχος του sold out
Επίκαιρα
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,1% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Αύγουστο
Επίκαιρα
Κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα