MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αγαπητέ μ@λάκα: Μια γεύση από τη νέα παράσταση μέσα από το πρώτο stage reading

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Tο πρώτο stage reading διοργανώθηκε από τις εκδόσεις «Στερέωμα» για την παρουσίαση του βιβλίου της Βιρζινί Ντεπάντ, με τίτλο «Αγαπητέ μ@λάκα», στην Ελλάδα ως μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε λίγες μέρες στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια.

Αγαπητέ μ@λάκα
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Τι συμβαίνει όταν ένας επιτυχημένος συγγραφέας (στη δίνη των κατηγοριών του metoo), μια σούπερ σταρ του σινεμά (σε κλιμακτήριο) και μια νεο-φεμινίστρια blogger (σε νευρική κρίση), συναντιούνται στη σκηνή; Στις 6 Νοεμβρίου έρχεται, σε πρώτη παγκόσμια διασκευή για το θέατρο, το πολυαναμενόμενο ανέβασμα της θρυλικής ήδη νουβέλας «Αγαπητέ μ@λάκα» που γράφτηκε μόλις το 2022 από το «κακό παιδί» της γαλλικής λογοτεχνίας Βιρζινί Ντεπάντ, κερδίζοντας εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγαπητέ μ@λάκα: Το μπεστ σέλερ της Βιρζινί Ντεπάντ από τον Νοέμβριο στο Μικρό Γκλόρια12.09.2018
Αγαπητέ μ@λάκα

Στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια με τη σκηνοθετική υπογραφή του Σωτήρη Καραμεσίνη και ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό καστ: Ορέστης Τζιόβας, Εύα Κοτανίδη, Μυρτώ Γκονη. Tο πρώτο stage reading διοργανώθηκε από τις εκδόσεις «Στερέωμα» για την παρουσίαση του βιβλίου στην Ελλάδα ως μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε λίγες μέρες στη σκηνή…

Αγαπητέ μ@λάκα

Λίγα λόγια για το έργο

Το απόλυτο φαινόμενο της σύγχρονης αντισυμβατικής γαλλικής λογοτεχνίας, ανατρεπτική, προκλητική, παθιασμένη, τρυφερή και απολύτως μη πολιτικά ορθή, η σπουδαία Βιρζινί Ντεπάντ (Virginie Despentes) με τα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η καλλιτέχνις που τόλμησε να κάνει βιβλίο και ταινία τον ίδιο της τον βιασμό και η ταινία λογοκρίθηκε στα σινεμά της Γαλλίας, η λογοτέχνις της οποίας ο Όστερμαγιερ επέλεξε να ανεβάσει την πρώτη της νουβέλα την περσινή σεζόν στη Σαουμπίνε, συστήνεται φέτος και στο θεατρικό κοινό της Αθήνας.

Ο Σωτήρης Καραμεσίνης και η Εύα Κοτανίδη μεταφέρουν στη θεατρική σκηνή, για πρώτη φορά παγκοσμίως, το τελευταίο της μπεστ σέλερ «Αγαπητέ μ@λάκα» (Cher Connard / Dear Asshole). Ένα μετα-φεμινιστικό πανκ μυθιστόρημα που γράφεται μόλις το 2022 με αφορμή την έκρηξη του «metoo» και το οποίο, με όχημα το πικρό χιούμορ και όλη τη γοητευτική οργή που χαρακτηρίζουν τη γραφή της Ντεπάντ, αποτελεί έναν ύμνο στη φιλία, τον μόνο δεσμό που μπορεί να κάνει τον άνθρωπο λιγότερο μαλάκα και τη ζωή περισσότερο υποφερτή.

Τι συμβαίνει όταν ένας επιτυχημένος συγγραφέας, στη δίνη των καταχρήσεων και του metoo, μια σούπερ σταρ του σινεμά και sex symbol σε κλιμακτήριο και μια νεο- φεμινίστρια blogger σε νευρική κρίση, συναντιούνται στην σκηνή; Νέο-φεμινισμός, πατριαρχία, ουσίες, εθισμός, θεραπεία, διασημότητα, παρενόχληση, πανδημίες, σεξ, ψέματα, φιλία, μουσική, social media, σχέσεις, τρυφερότητα, μοναξιά, οργή, metoo, cinema, λογοτεχνία. Οι «Επικίνδυνες σχέσεις» στη μεταμοντέρνα τους εκδοχή δια χειρός Ντεπάντ, κόντρα σε κάθε πολιτική ορθότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτρακαστρούκες, του Δημήτρη Σαμόλη για 2ο χρόνο στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια12.09.2018

Από τις 6 Νοεμβρίου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό καστ: Ορέστης Τζιόβας, Εύα Κοτανίδη, Μυρτώ Γκόνη. Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Με την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από 6 Νοεμβρίου, Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00

Μετάφραση: Γιώργος Καράμπελας
Δραματουργία – Θεατρική διασκευή: Σωτήρης Καραμεσίνης – Εύα Κοτανίδη
Βασισμένο σε μια ιδέα της Εύας Κοτανίδη
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Καραμεσίνης
Σκηνογραφία: Σωτήρης Καραμεσίνης
Κοστούμια: Κατερίνα Μαργαρίτη
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ασημάκης- Music Art Lab
Φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου: Κική Παπαδοπούλου

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Μυρτώ Γκονη, Εύα Κοτανίδη, Ορέστης Τζιόβας

Το βιβλίο της Βιρζινί Ντεπάντ «Αγαπητέ Μαλάκα» κυκλοφορεί από τις Εκδοσεις Στερέωμα

Ακατάλληλη για θεατές κάτω των 16 ετών

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/mikro-gloria-agapite-malaka.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον “Ορφέα” στη Λυρική Σκηνή
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Cine News
Ετεροτοπία: Ένα νέο φεστιβάλ οπτικοακουστικών και παραστατικών τεχνών στο Newman cinema
Θεατρικά Νέα
Στη Σοφία Αντωνίου το πρώτο Βραβείο Νέας Σκηνοθέτιδος του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν
Θεατρικά Νέα
Δημήτρης Τσατσούλης: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου
Θεατρικά Νέα
Νέα εβδομάδα, νέες θεατρικές πρεμιέρες – Ποιες δεν θέλεις να χάσεις
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το Σαββατοκύριακο
Θεατρικά Νέα
Το Θέατρο Ergon εγκαινιάζει το «Open Stage»: Παραστάσεις με 15 ευρώ κάθε Πέμπτη
Εκδηλώσεις
Ο «Προθάλαμος Δ» επιστρέφει στο Εθνικό: Μια ιδιότυπη σκηνική σύνθεση-διάλεξη αρχιτεκτονικής και θεάτρου
Εκδηλώσεις
Ο Γιαν Φαμπρ στο Θέατρο Σταθμός: Τέσσερις ανατρεπτικοί μονόλογοι για την ελευθερία της έκφρασης
Θεατρικά Νέα
«Γιοι και κόρες»: Η παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας μόλις σήκωσε αυλαία
Θεατρικά Νέα
Πάμε θέατρο; 20 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα