MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Μαρτυρίες”: Η ταινία του Νίκου Καβουκίδη, με ελεύθερη είσοδο στο Πάρκο Ελευθερίας

Το Πάρκο Ελευθερίας μετατρέπεται σε θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο, και προβάλλει το εμβληματικό ντοκιμαντέρ Μαρτυρίες του Νίκου Καβουκίδη.

Monopoli Team

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την διπλή επέτειο, για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας, με το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με τίτλο 1974 & 1944 – Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της.

Στο πλαίσιο του επετειακού προγραμματισμού, ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από την Μεταπολίτευση σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, η ταινία Μαρτυρίες (1975, 100’) θα προβληθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας.

Με άξονα τον εορτασμό της πρώτης επετείου του Πολυτεχνείου, που συμπίπτει με τους πρώτους μήνες της μεταπολίτευσης, ο σπουδαίος Νίκος Καβουκίδης κάνει μια αναφορά στα κυριότερα πολιτικά γεγονότα που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, προ και μετά της δικτατορίας -μία ακτινογραφία της πολιτικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα μας.Mας παραδίδει έτσι ένα σημαντικό χρονικό για τις φοιτητικές και λαϊκές κινητοποιήσεις στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και τον αντιδικτατορικό αγώνα. Καταγράφει γεγονότα που έλαβαν χώρα εκείνη την εποχή και ανατρέχει στο παρελθόν για να φωτίσει τη σύγχρονη ιστορική συγκυρία ξεκινώντας από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και φτάνοντας ως και τον Αύγουστο του 1975.

Ο Νίκος Καβουκίδης «τράβηξε» την εξέγερση του Πολυτεχνείου από μέσα και απ’ έξω. Στεκόταν επί ώρες στα κάγκελα -το εργαστήριό του βρισκόταν άλλωστε Νοταρά και Μετσόβου γωνία- και κατέγραφε στιγμές ηρωικές και ανθρώπινες.

Όταν η ταινία βγήκε στις αίθουσες το 1975, την είδαν πάνω από 160 χιλιάδες θεατές, ενώ ταξίδεψε στις Κάνες και σε άλλα φεστιβάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου: 1944 & 1974 – Η Αθήνα γιορτάζει12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Lord of the Flies: Η νέα survival σειρά που θα σε καθηλώσει – Τι φέρνει η TV την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου
Cine News
Binge mode on: Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στη μικρή οθόνη
Cine News
Η τέλεια αστυνομική σειρά για binge-watching αυτό το τριήμερο - και όσα άλλα θα δεις στην TV
Cine News
Για τον Νίκο Ερηνάκη, η φιλοσοφία δεν είναι μια ακαδημαϊκή πολυτέλεια για ήρεμες εποχές
Cine News
Μάιος στην COSMOTE TV: Πρεμιέρα για το A Complete Unknown με τον Τιμοτέ Σαλαμέ και μια νέα σειρά από τον κόσμο του Yellowstone
Cine News
Ο Τούτσι στην Ιταλία: Νέος κύκλος στο Disney+ με φόντο νέες ξεχωριστές περιοχές της Ιταλίας
Cine News
“Βοήθεια!”: Έρχεται το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Σαν Ράιμι στο Disney+
Cine News
Πόσο σύντομα είναι το τώρα; Το AnafiFF 2026 επιστρέφει στην Ανάφη
Cine News
The Devil Wears Prada: Το απόλυτο rewatch πριν την πρεμιέρα του sequel – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Μυστήριο, δράμα, τρόμος – Όσα μάς περιμένουν αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Σπίτι Χωρίς Διεύθυνση: Η ταινία-έκπληξη της Χάτιτσε Ασκίν στο Newman Cinema
Cine News
Ιερά Οδός, 21 χλμ: Το ντοκιμαντέρ της Νικολέτας Παράσχη ξεκινά την πορεία του στις ελληνικές αίθουσες