MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
31
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο

Πάνω από 11 αρχαιολογικοί χώροι,μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Πηγή: Samer Daboul/Pexels
Monopoli Team

Το Υπουργείο Πολιτισμού θα διοργανώσει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς τόπους και μουσεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024.

Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από πενήντα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ άλλοι τόσοι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Η φετινή διοργάνωση, θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως και τις 25 Αυγούστου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρομουσικές παραστάσεις, αστροπαρατήρηση, αφηγήσεις παραμυθιών και ξεναγήσεις, τις οποίες διοργανώνουν οι Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, πολλές εκ των οποίων σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους.

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιήσουν επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης12.09.2018

Το Υπουργείο Πολιτισμού σάς προσκαλεί λοιπόν και φέτος για 24η χρονιά να απολαύσετε το φως του φεγγαριού σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, την νύχτα της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, τη νύχτα που η Σελήνη θα αστράφτει ολόγεμη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δείτε εδώ τις εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για την Πανσέληνο του Αυγούστου 2024

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Από το Σύνταγμα μέχρι το Πάρκο Τρίτση: Πού θα αλλάξει χρονιά η Αθήνα – με ελεύθερη είσοδο
Εκδηλώσεις
H Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Θέατρο Παλλάς, η Athens Big Band στο Ολύμπια - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στη γιορτινή Αθήνα
Εκδηλώσεις
Eορταστική βραδιά μπαρόκ μουσικής στο ΚΠΙΣΝ, ο Καρυοθραύστης στο Ολύμπια - και όσα άλλα μάς περιμένουν στην πόλη σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: 10 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Θέατρο και μουσική: Όσα θα κάνουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων στην πόλη
Εκδηλώσεις
Παραμονή Χριστουγέννων με τη Νεφέλη Φασούλη στον Σταυρό του Νότου Club – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ με λαμπερό show, μουσική και το πρώτο SNF Run της χρονιάς
Εκδηλώσεις
H ΚΟΑ ερμηνεύει τη «Σαλώμη» του Στράους, το Royal Classical Ballet με τη «Σταχτοπούτα» στο Ωδείο Αθηνών – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα
Εκδηλώσεις
Η «Ήμερη» του Ντοστογιέφσκι στο θέατρο, Φραγκούλης & Περρής σε Χmas εμφανίσεις - και όσα άλλα μάς περιμένουν στην πόλη σήμερα