MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
09
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Οι περισσότεροι Έλληνες εργοδότες υποστηρίζουν την τεχνητή νοημοσύνη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Όσον αφορά στις συνέπειες της χρήσης εργαλείων AI στον χώρο εργασίας από τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα στην Ελλάδα, το 28,3% πιστεύει ότι η ενσωμάτωση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης θα βελτιώσει την ποιότητα εργασίας.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν, σήμερα, τα τμήματα HR των ελληνικών επιχειρήσεων. Παρ’ ότι το 39,6% των HR Managers δηλώνουν άγνοια επί του θέματος, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες – και συγκεκριμένα το 41% – δήλωσε ότι η εταιρεία, στην οποία εργάζεται, υποστηρίζει τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Το ποσοστό αυτό είναι λίγο χαμηλότερο σε σχέση με τον μέσο όρο των υπόλοιπων χωρών, με τα πρωτεία να κατέχει η Βουλγαρία (69,2%), ενώ ακολουθούν η Ουγγαρία (62,3%) και η Ρουμανία (54,6%). Παρά το θετικό κλίμα που υπάρχει, η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει καταφέρει ακόμα να ενσωματωθεί πλήρως στον χώρο του HR, με το 78% να δίνει αρνητική απάντηση στην αντίστοιχη ερώτηση, ενώ το 56,8% δεν την αξιοποιεί ούτε σε προσωπικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMade with AI: Η Meta επισημαίνει περιεχόμενο Τεχνητής Νοημοσύνης12.09.2018

Οι λόγοι, για τους οποίους υποστηρίζεται η πρακτική της χρήσης εργαλείων AI, μοιάζουν να είναι ακόμα πιο σημαντικοί, καθώς το 34,7% των υπεύθυνων ανθρώπινου δυναμικού θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται ο φόρτος εργασίας των υπαλλήλων και εξοικονομείται περισσότερος χρόνος.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται οι μισοί ερωτηθέντες στην Ουγγαρία και το 46% των HR Managers στη Βουλγαρία, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας “Poudouleveis.gr”. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν ότι τα εργαλεία αυτά μπορούν να αυτοματοποιήσουν ορισμένες εργασίες, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με το 34,8% – μικρότερη εξάρτηση από εξωτερικούς συνεργάτες.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Οι μαθητές του Παγκρατίου ζητούν τη διάσωση του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ
Επίκαιρα
Εύβοια: Η νέα εκτίμηση Λέκκα για τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μια εβδομάδα γεμάτη «μεμονωμένα περιστατικά»
Επίκαιρα
Ο Άγγελος Παπαδημητρίου επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω»: Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για κλειστές κατοικίες – Εντός των ημερών η λειτουργία της πλατφόρμας
Επίκαιρα
Στο 1,14% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Μάιο 2026
Επίκαιρα
Γαλλία: Κλάπηκε ξανά η «μπανάνα» του Μαουρίτσιο Κατελάν αξίας 6,2 εκατομμυρίων
Επίκαιρα
Stop scrolling: Από Ρέθυμνο μέχρι Καλλιθέα – το μυαλό μας και μια Λύρα
Επίκαιρα
Πότε θα δούμε το «Μπλε Φεγγάρι»;
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω 2026»: Νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95% για κατοικίες – Ποιους αφορά και τι προβλέπει
Επίκαιρα
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί κατά της χρήσης του AI: «Ένας σύγχρονος Πύργος της Βαβέλ»
Επίκαιρα
Στο «κόκκινο» τα καύσιμα πριν το τριήμερο – Τι θα γίνει με την επιδότηση