MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Οι περισσότεροι Έλληνες εργοδότες υποστηρίζουν την τεχνητή νοημοσύνη

Όσον αφορά στις συνέπειες της χρήσης εργαλείων AI στον χώρο εργασίας από τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα στην Ελλάδα, το 28,3% πιστεύει ότι η ενσωμάτωση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης θα βελτιώσει την ποιότητα εργασίας.

Monopoli Team

Εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν, σήμερα, τα τμήματα HR των ελληνικών επιχειρήσεων. Παρ’ ότι το 39,6% των HR Managers δηλώνουν άγνοια επί του θέματος, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες – και συγκεκριμένα το 41% – δήλωσε ότι η εταιρεία, στην οποία εργάζεται, υποστηρίζει τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Το ποσοστό αυτό είναι λίγο χαμηλότερο σε σχέση με τον μέσο όρο των υπόλοιπων χωρών, με τα πρωτεία να κατέχει η Βουλγαρία (69,2%), ενώ ακολουθούν η Ουγγαρία (62,3%) και η Ρουμανία (54,6%). Παρά το θετικό κλίμα που υπάρχει, η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει καταφέρει ακόμα να ενσωματωθεί πλήρως στον χώρο του HR, με το 78% να δίνει αρνητική απάντηση στην αντίστοιχη ερώτηση, ενώ το 56,8% δεν την αξιοποιεί ούτε σε προσωπικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMade with AI: Η Meta επισημαίνει περιεχόμενο Τεχνητής Νοημοσύνης12.09.2018

Οι λόγοι, για τους οποίους υποστηρίζεται η πρακτική της χρήσης εργαλείων AI, μοιάζουν να είναι ακόμα πιο σημαντικοί, καθώς το 34,7% των υπεύθυνων ανθρώπινου δυναμικού θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται ο φόρτος εργασίας των υπαλλήλων και εξοικονομείται περισσότερος χρόνος.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται οι μισοί ερωτηθέντες στην Ουγγαρία και το 46% των HR Managers στη Βουλγαρία, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας “Poudouleveis.gr”. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν ότι τα εργαλεία αυτά μπορούν να αυτοματοποιήσουν ορισμένες εργασίες, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με το 34,8% – μικρότερη εξάρτηση από εξωτερικούς συνεργάτες.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα