MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: 5 παραθαλάσσιοι προορισμοί για εκδρομή με το αυτοκίνητο

Υπέροχες παραλίες και γραφικoί οικισμοί δίπλα στη θάλασσα που μπορείτε να επισκεφθείτε οδικώς.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (22-24 Ιουνίου φέτος) δίνει σε πολλούς την ευκαιρία για μια σύντομη απόδραση και μια πρώτη γεύση καλοκαιρινών διακοπών. Τι θα λέγατε για μια εκδρομή σε έναν θαλασσινό προορισμό χωρίς να μπείτε ούτε για ένα λεπτό σε καράβι; Η ηπειρωτική Ελλάδα είναι γεμάτη με πανέμορφα παραθαλάσσια μέρη και εντυπωσιακές παραλίες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα νησιά.

Για εσάς που ακόμα το σκέφτεστε, ετοιμάσαμε μια λίστα με πέντε υπέροχους προορισμούς δίπλα στο κύμα για να επισκεφθείτε με το αυτοκίνητο το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 καλοκαιρινοί προορισμοί για οικογενειακές διακοπές με αυτοκίνητο12.09.2018

Πάργα

Πάργα, πηγή: Shutterstock

Σε απόσταση 60 χλμ. από την Πρέβεζα, η Πάργα είναι μια πανέμορφη χρωματιστή πόλη που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα νησί. Οι εκπληκτικές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου και ο αμφιθεατρικά χτισμένος οικισμός με τα όμορφα σπίτια και τα στενά σοκάκια, έχουν κάνει αυτή την παραθαλάσσια κωμόπολη της Ηπείρου έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για καλοκαιρινές αποδράσεις με αυτοκίνητο. Κάντε μια βόλτα στα λιθόστρωτα καλντερίμια της παλιάς πόλης και απολαύστε την καλύτερη θέα στο Ιόνιο ανηφορίζοντας προς το επιβλητικό ενετικό κάστρο. Ακόμα και κολυμπώντας μπορείτε να πάτε στο καταπράσινο νησάκι της Παναγίας, απέναντι από το λιμάνι της Πάργας, το οποίο οφείλει το όνομά του στην εκκλησία της Παναγίας που βρίσκεται εκεί.

Πάργα, πηγή: Shutterstock

Δυνατό χαρτί της Πάργας είναι οι εντυπωσιακές παραλίες της. Εντός της πόλης υπάρχει το Κρυονέρι, που αντικρίζει το νησάκι της Παναγιάς. Δίπλα ακριβώς, προς τα ανατολικά, βρίσκεται το Πίσω Κρυονέρι, μια μικρή παραλία που περιστοιχίζεται από ψηλούς βράχους. Στα δυτικά της Πάργας εκτείνεται η ίσως πιο γνωστή παραλία της περιοχής, ο Βάλτος. Στα ανατολικά, 3 χλμ. έξω από την πόλη, υπάρχει η καταπράσινη παραλία Λύχνος. Περίπου 6 χλμ. ανατολικά από την Πάργα, μετά τον υδροβιότοπο του Καλοδικίου, υπάρχει ο Αϊ Γιαννάκης, ενώ κοντά στο χωριό Αγιά θα συναντήσετε το μαγευτικό κόλπο Σαρακήνικο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 νησιά για διακοπές τον Ιούνιο12.09.2018

Άφησσος

Άφησσος, πηγή: Shutterstock

Το Πήλιο είναι από τους προορισμούς εκείνους που μπορείς να τους χαρείς όλες τις εποχές του χρόνου και η Άφησσος είναι ιδανική για να ανακαλύψεις την καλοκαιρινή γοητεία του. Σε απόσταση μόλις 25 χλμ. από τον Βόλο θα συναντήσετε ένα υπέροχο παραθαλάσσιο θέρετρο όπου το νησιώτικο χρώμα συνδυάζεται με τα πηλιορείτικα στοιχεία. Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και αγκαλιασμένο από πλούσια φύση. Ο παραλιακός δρόμος είναι γεμάτος μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ουζερί, ταβέρνες, καφέ και μπαρ, αλλά η Άφησσος διατηρεί το παραδοσιακό της χρώμα.

Άφησσος, πηγή: Shutterstock

Λίγο πριν μπείτε στο χωριό, θα συναντήσετε την παραλία Καλλιφτέρη, μία από τις ωραιότερες του Παγασητικού κόλπου. Είναι οργανωμένη, με μεγάλη αμμουδιά με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα ρηχά νερά. Στην Άφησσο θα βρείτε επίσης την παραλία Λαγούδι, δίπλα στο λιμανάκι του οικισμού, καθώς και την αμμώδη παραλία Αμποβός.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί