MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Μπορέλ: Ισπανία, Ιρλανδία κι άλλες χώρες της ΕΕ έτοιμες να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος

Η Ισπανία και η Ιρλανδία, μαζί με τη Σλοβενία και τη Μάλτα, συμφώνησαν να κάνουν τα πρώτα βήματα προς την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ στις 21 Μαΐου.

Monopoli Team

Η Ισπανία η Ιρλανδία και άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος στις 21 Μαΐου, δήλωσε αργά χθες, Πέμπτη, ο ύπατος εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, πριν από μία ψηφοφορία στον ΟΗΕ αργότερα σήμερα σχετικά με την προσπάθεια των Παλαιστινίων να γίνουν πλήρη μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε τον Μάρτιο πως η Ισπανία και η Ιρλανδία, μαζί με τη Σλοβενία και τη Μάλτα, συμφώνησαν να κάνουν τα πρώτα βήματα προς την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ, θεωρώντας πως μια λύση δύο κρατών είναι απαραίτητη για την επίτευξη μόνιμης ειρήνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡάφα: Περίπου 110.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη – Εικόνες πριν και μετά12.09.2018

Απαντώντας σε ερώτηση του ισπανικού ραδιοφωνικού σταθμού ΡΝΕ αν η 21η Μαΐου θα είναι η μέρα κατά την οποία η Ισπανία, η Ιρλανδία και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ θα αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος, ο Μπορέλ είπε ‘ναι’, αναφέροντας επίσης τη Σλοβενία.

«Είναι μια συμβολική ενέργεια πολιτικού χαρακτήρα. Περισσότερο από ένα κράτος, αναγνωρίζει τη βούληση αυτό το κράτος να υπάρχει», είπε, προσθέτοντας πως το Βέλγιο και άλλες χώρες είναι πιθανόν να ακολουθήσουν.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ αντίδραση της Eurovision για το παλαιστινιακό μαντήλι του Eric Saade – Εξαφάνισαν την εμφάνισή του12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα