MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η αντίδραση της Eurovision για το παλαιστινιακό μαντήλι του Eric Saade – Εξαφάνισαν την εμφάνισή του

Ο Σουηδός τραγουδιστής εμφανίστηκε στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision με ένα μήνυμα υποστήριξης στην Παλαιστίνη.

Monopoli Team

Χθες Τρίτη (07/05) πραγματοποιήθηκε ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision, ο οποίος εκτός από τα 10 πρώτα ονόματα που θα συμμετέχουν στον Τελικό, περιλάμβανε και εμφανίσεις από παλιούς και αγαπημένους συμμετέχοντες, όπως η Ελένη Φουρέιρα, αλλά και ο Eric Saade.

Ο Σουηδός τραγουδιστής που συμμετείχε στην Eurovision του 2011, ερμήνευσε το αγαπημένο των eurofans τραγούδι “Popular”, φορώντας μία keffiyeh – παλαιστινιακό σάλι – γύρω από τον καρπό του.

Ο Eric, του οποίου ο πατέρας είναι Παλαιστίνιος από τον Λίβανο, είχε τυλιγμένο το ασπρόμαυρο σάλι, που πολλοί χρησιμοποιούν για να δείξουν την στήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό, γύρω από τον αριστερό του καρπό, ενώ τραγουδούσε το τραγούδι «Popular» της Eurovision 2011. Ο Eric κρατούσε το μικρόφωνο με το αριστερό του χέρι, οπότε το σάλι ήταν ορατό καθ’ όλη τη διάρκεια της ερμηνείας του.

Η αντίδραση της EBU δεν άργησε να έρθει: «Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. Όλοι οι ερμηνευτές γνωρίζουν τους κανόνες του Διαγωνισμού και λυπούμαστε που ο Eric Saade επέλεξε να συμβιβάσει τη μη πολιτική φύση της εκδήλωσης. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να το συζητήσουμε μαζί σας μετά τη ζωντανή μετάδοση, εάν χρειαστεί».

Παλιότερα, ο Σουηδός τραγουδιστής είχε κάνει ξεκάθαρο ότι θα χρησιμοποιήσει την εμφάνισή του ως διαμαρτυρία για τη συμμετοχή του Ισραήλ, κατηγορώντας τότε την EBU πως λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς επιτρέπει τα σύμβολα κάθε άλλης χώρας μέσα στην αρένα, πέρα από της Παλαιστίνης. Μάλιστα, έγραψε ότι ο τρόπος που η Eurovision αντιμετωπίζει την κατάσταση είναι “αισχρός”. “Μπορείτε να μας πάρετε τα σύμβολά μας, αλλά δεν μπορείτε να πάρετε μακριά την παρουσία μου” είχε πει.

Παράλληλα, τα social media του διαγωνισμού έχουν πλημμυρίσει με αντιδράσεις των Eurofans, καθώς η εμφάνιση του Eric Saade δεν έχει δημοσιεύθηκε σε κανέναν από τους επίσημους λογαριασμούς της Eurovision.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision 2024: Τα highlights του Α’ Ημιτελικού και τα φαβορί που επιβεβαιώθηκαν12.09.2018

Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιούσε μία θανατηφόρα επίθεση στη Ράφα, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον γραμματέα του ΟΗΕ “ανθρωπιστικός εφιάλτης”.

Περισσότερα από ShowBiz