MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ράφα: Περίπου 110.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη – Εικόνες πριν και μετά

Οι σκηνές – πόλεις εξαφανίζονται σταδιακά από τη Ράφα με την έξοδο των πολιτών που είχαν βρει καταφύγιο εκεί να είναι μαζική από την Τρίτη 7 Μαΐου.

Monopoli Team

Περί τους 110.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Ράφα που βρίσκεται υπό την απειλή μεγάλης κλίμακας επίθεσης του  ισραηλινού στρατού και έχουν κινηθεί προς ζώνες στον παλαιστινιακό θύλακα που θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνες .

«Περίπου 30.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν καθημερινά την πόλη», δήλωσε ο υπεύθυνος του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) για την Γάζα Γεώργιος Πετρόπουλος διευκρινίζοντας ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι έχει χρειασθεί να μετακινηθούν 5 ή 6 φορές» από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς.

Το CNN εντόπισε αρκετούς καταυλισμούς – συμπεριλαμβανομένου του κύριου καταυλισμού στο κέντρο της Ράφα που φιλοξενούσε χιλιάδες σκηνές – οι οποίες μειώθηκαν σημαντικά σε μέγεθος μεταξύ 7 και 8 Μαϊου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Χαμάς απαντά στην πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ – Θετικό το κλίμα σε πρώτο στάδιο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα