MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
EUROVISION

Eurovision 2024: Η σαρωτική Μαρίνα Σάττι και οι εκπλήξεις του Β’ Ημιτελικού

Όλα έτοιμα για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, ο οποίος αναμένεται φαντασμαγορικός και γεμάτος φαβορί, που διεκδικούν αν όχι την πρωτιά, τουλάχιστον μία θέση στην πρώτη δεκάδα, με την Ελλάδα να ρίχνεται για τα καλά στον αγώνα αυτό, ως ένα από τα μεγαλύτερα φετινά φαβορί.

Η Ελλάδα πέρασε στον Τελικό της Eurovision! Photo Credits: EBU/Sarah Louise Bennett
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Σε αντίθεση με τον Α’ Ημιτελικό, τα χθεσινά αποτελέσματα των χωρών που παίρνουν το εισιτήριο για τον Τελικό του Σαββάτου άφησαν στους περισσότερους τηλεθεατές ανάμεικτα συναισθήματα, αφού Βέλγιο και Τσεχία δεν κατάφεραν να λάβουν το πράσινο φως και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη διοργάνωση της Eurovision, αν και από την αρχή τα στοιχήματα τις κατέτασσαν ακόμα και στην πρώτη δεκάδα.

Εκτός από αυτές τις δύο χώρες, στον Μεγάλο Τελικό δεν κατάφεραν να προκριθούν η Μάλτα, η Αλβανία, η Δανία και το Σαν Μαρίνο, ενώ στην αρένα του Μάλμε θα έχουμε την ευκαιρία να ξανά απολαύσουμε φυσικά την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Αρμενία, τη Γεωργία, τη Λετονία, την Εσθονία, τη Νορβηγία, το Ισραήλ και την Αυστρία μαζί με τις 10 χώρες που πήραν το εισιτήριό τους από τον ημιτελικό της Τρίτης.

Οι 20 αυτές χώρες που προέκυψαν από τους δύο ημιτελικούς, θα συναντήσουν τις Big Five (Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία), και τη συμμετοχή της Σουηδίας και θα παλέψουν για μία υψηλή θέση στις βαθμολογίες. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα προγνωστικά πάντως, για την πρώτη θέση φαίνεται να «μάχονται» η Κροατία με την Ελβετία και την Ουκρανία, με το Ισραήλ, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ελλάδα και τη Φινλανδία να τις ακολουθούν στην νικητήρια δεκάδα. Θυμίζουμε πάντως πως τα προγνωστικά αυτά δεν καθορίζουν τίποτα στην πραγματικότητα, μιας και τις περισσότερες φορές πέφτουν έξω, αλλά η στενή παρακολούθησή τους είναι το guilty pleasure κάθε σωστού eurofan!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision 2024: Σαρώνει το Ζάρι στα social media12.09.2018

Η εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι, τα φαβορί που περνούν στον Τελικό και οι εκπλήξεις της βραδιάς

Η επιστροφή της Έλενας Παπαρίζου στη σκηνή της Eurovision. Photo Credits: EBU/Alma Bengtsson

Ξεκινώντας με τα interval acts της βραδιάς, μπορούμε να πούμε πως η Σουηδία αρχίζει και πάλι να ξεπερνά τον εαυτό της και να επιβεβαιώνει όσους την χαρακτηρίζουν ως την καλύτερη διοργανώτρια χώρα. Πέρα από τα πάντα διασκεδαστικά σκετσάκια που ετοιμάζει η Petra Mede όταν βρίσκεται στο τιμόνι της παρουσίασης, στον Β’ Ημιτελικό είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε μάρτυρες κάποιων επιστροφών στην σκηνή της Eurovision που όλοι προσμέναμε με ανυπομονησία.

Φυσικά, αναφέρομαι στην Έλενα Παπαρίζου, η οποία έκανε το κοινό να τραγουδά το «My number one» με μία φωνή, αλλά και στη Σερτάμπ, η οποία μας ταξίδεψε στις παλιές καλές εποχές της διοργάνωσης. Δε θα μπορούσαμε βέβαια να παραλείψουμε τον, για πολλούς, πραγματικό νικητή της περσινής χρονιάς, τον οποίο ακόμα και η ίδια η Petra αστειεύτηκε πως είχε ψηφίσει, Käärijä, ο οποίος επέστρεψε για να χορέψει «Cha Cha Cha» και να κάνει το κοινό να παραληρεί. Με τέτοιες εκπλήξεις στους Ημιτελικούς πάντως, η διοργάνωση έχει θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά και ανυπομονούμε να δούμε τις μας επιφυλάσσουν για το Σάββατο.

Ελλάδα

Χωρίς καμία υπερβολή, η Μαρίνα Σάττι χθες το βράδυ έριξε τη ζαριά της, έφερε εξάρες, και έβαλε φωτιά στη σκηνή του Β’ Ημιτελικού, ακόμα και με φαρυγγίτιδα και πυρετό, ξεσηκώνοντας μας όλους. Ακόμα και αν όλα δεν πήγαν όσο τέλεια θα μπορούσαν να έχουν πάει, δεδομένης της κατάστασης, η φρεσκάδα και η εφευρετικότητα της ελληνικής εμφάνισης μάγεψε τους τηλεθεατές, οι οποίοι μας χάρισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό το Σαββάτου, όπου ευχόμαστε η Μαρίνα να είναι ακμαιότατη στην υγεία της και να δικαιώσει τα προγνωστικά που την θέλουν να έχει σίγουρη μία θέση στη δεκάδα.

Ελβετία

Η Ελβετία είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για φέτος. Photo Credits: EBU/Sarah Louise Bennett

Ως σωστό φαβορί, το Nemo, ο δεύτερος non-binary διαγωνιζόμενος της φετινής διοργάνωσης, δεν απογοήτευσε το κοινό του και κατάφερε να μας τραγουδήσει το «The Code» του και ταυτόχρονα να σπάσει τα κατεστημένα με τη σκηνική του παρουσία. Δεν είναι τυχαίο που από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας της συμμετοχής του, έχει σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση των προγνωστικών και δε λέει να ξεκολλήσει από εκεί, ακόμα και αν το Ισραήλ –με την αρκετά αμφιλεγόμενη επιλογή του να συμμετέχει στον διαγωνισμό φέτος με την Eden Golan και το Hurricane, το οποίο παρά τα μποϊκοτάζ που δέχεται από το κοινό, τα προγνωστικά «ορκίζονται» πως θα τερματίσει στην πρώτη δεκάδα-, από εχθές το βράδυ το πολιορκεί εικονικά. Μένει να δούμε αν αύριο θα φέρει και πάλι μαζί του την μοναδική αυτή ενέργεια που είδαμε στον ημιτελικό και φυσικά την εξαιρετική και εύπλαστη φωνή του, ώστε να σκαρφαλώσει και στα επίσημα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Ολλανδία

Το Europapa της Ολλανδίας που μας διασκέδασε και μας συγκίνησε. Photo Credits: EBU/Corinne Cumming

Ο Europapa το έκανε το… θαύμα του στο χθεσινό ημιτελικό, διασκεδάζοντας αλλά και συγκινώντας ολόκληρη της αρένα του Μάλμε αλλά και τους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν από το σπίτι. Το τραγούδι του, το οποίο αφιερώνει στους γονείς του που έχασε αρκετά μικρός, αναμένεται να ξεσηκώσει τους eurofan και στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, και πιθανόν να δούμε τον Joost σε μία πολύ υψηλότερη θέση από την 7η που τον θέλουν τα προγνωστικά, μιας και το κοινό φαίνεται να έχει αγαπήσει τον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αυτόν χαρακτήρα που μας σύστησε η Ολλανδία φέτος.

Γαλλία-Ιταλία-Ισπανία

Το εντυπωσιακό τέχνασμα του Γάλλου ερμηνευτή κέρδισε το κοινό. Photo Credits: EBU/Alma Bengtsson

Τις τρεις επόμενες χώρες που περνούν απευθείας στον Τελικό είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε χθες, με τη Γαλλία να ξεχωρίζει για την τρομερή φωνή του Slimane, ο οποίος τραγουδώντας το «Mon Amour» χάρισε ανατριχίλα στο κοινό –αυτό που ξέρει να εκτιμήσει την καλή μουσική τουλάχιστον…-, ειδικά στο σημείο του acapella. Η Angelina Mango της Ιταλίας με τη σειρά της, καταφέρνει να ξεσηκώσει το κοινό τόσο με την έντονη σκηνική της παρουσία, όσο και με το πιασάρικο και καθόλου… βαρετό (noia=βαρεμάρα) τραγούδι της, με τίτλο «La noia», ενώ για την εμφάνιση της Ισπανίας, με το «Zorra» των Nebulossa, οι εντυπώσεις ήταν ανάμεικτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision 2024: Ποια είναι τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού;12.09.2018

Η σειρά εμφάνισης των συμμετοχών στον Μεγάλο Τελικό
  1. Σουηδία
  2. Ουκρανία
  3. Γερμανία
  4. Λουξεμβούργο
  5. Ολλανδία
  6. Ισραήλ
  7. Λιθουανία
  8. Ισπανία
  9. Εσθονία
  10. Ιρλανδία
  11. Λετονία
  12. Ελλάδα
  13. Ηνωμένο Βασίλειο
  14. Νορβηγία
  15. Ιταλία
  16. Σερβία
  17. Φινλανδία
  18. Πορτογαλία
  19. Αρμενία
  20. Κύπρος
  21. Ελβετία
  22. Σλοβενία
  23. Κροατία
  24. Γεωργία
  25. Γαλλία
  26. Αυστρία

Το μόνο που μένει τώρα, είναι να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Μαρίνα και την ομάδα της και να συντονιστούμε το Σάββατο στην ΕΡΤ1, στις 22:00, για τον Μεγάλο Τελικό της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈλενα Παπαρίζου: «Θα συμμετείχα ξανά στην Eurovision με το κατάλληλο τραγούδι» (vid)12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα