MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 10 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV

Από το Minari, μέχρι την Σταχτοπούτα, αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες που ξεχωρίσαμε για την υπόλοιπη εβδομάδα, από 8 έως 12 Μαϊου.

Monopoli Team

Σταχτοπούτα στην ΕΡΤ1, Τετάρτη 08/05 στις 21:00

Σκηνοθεσία: Κέι Κάνον, Πρωταγωνιστούν: Καμίλα Καμπέγιο, Νίκολας Γκάλιτζιν, Μπίλι Πόρτερ, Ίντινα Μένζελ, Πιρς Μπρόσναν, Τζέιμς Κορντέν, Μίνι Ντράιβερ, Ταλούλα Γκρέιβε, Ρομπ Μπέκετ

Η Σταχτοπούτα είναι μια νέα, τολμηρή μουσική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού. Η χήρα μητριά είναι σκληρή, κρατώντας την Έλλα στο υπόγειο να κάνει τις δουλειές της οικογένειας και να ράβει με τους τρεις ποντικούς φίλους της. Αλλά οι δύο ετεροθαλείς αδελφές της, η Αναστάζια και η Ντριζέλα, είναι περισσότερο ανίδεες παρά κακές. Εν τω μεταξύ, ο πρίγκιπας Ρόμπερτ απορρίπτει μια επικερδή πρόταση γάμου με την πριγκίπισσα ενός γειτονικού βασιλείου, αναστατώνοντας τον πατέρα του, βασιλιά Ρόουαν, ο οποίος απαιτεί από τον γιο του να βρει μια πιθανή σύζυγο ή να χάσει την κληρονομιά. Αφού εντοπίζει την Έλλα στην ανακοίνωση του χορού “βρείτε στον πρίγκιπα μια σύζυγο”, ο Ρόμπερτ αποφασίζει να μεταμφιεστεί και να τη συναντήσει ως κοινός θνητός. Ενθαρρύνει την Έλλα, η οποία ονειρεύεται να σχεδιάσει και να πουλήσει τα δικά της φορέματα, να παρευρεθεί στον χορό, για να παρουσιάσει τις δημιουργίες της. Τελικά, η Έλλα θα βοηθηθεί από την υπέροχη νονά της, η οποία την μεταμορφώνει, για να φτάσει στον χορό, όπου εκείνη και ο πρίγκιπας Ρόμπερτ μοιράζονται μαζί μια αξέχαστη βραδιά – μέχρι τα μεσάνυχτα, φυσικά.

Minari στην ΕΡΤ3, Τετάρτη 08/05 στις 23:00

Σκηνοθεσία: Λι Άιζακ Τσανγκ, Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Γέουν, Γιουν Γιο-Τσόνγκ, Άλαν Σ. Κιμ, Γουίλ Πάτον, Νόελ Κέιτ Χο, Χαν Γε-ρι

Μία αμερικανοκορεάτικη οικογένεια μετακομίζει στο Αρκάνσας, τη δεκαετία του 1980, και μάλιστα σε ένα τροχόσπιτο, αναζητώντας το αμερικάνικο όνειρο. Το σκηνικό αλλάζει άρδην μετά την έλευση της πανούργας, αθυρόστομης, αλλά ασύλληπτα τρυφερής γιαγιάς. Η γλυκόπικρη ταινία διηγείται μία οικουμενική ιστορία μέσα από εκπληκτικές ερμηνείες, ενώ η ανθρωποκεντρική σκηνοθεσία αγκαλιάζει με αγάπη τους μικρούς και μεγάλους ήρωες της οικογένειας. Το Minari έκλεψε τις εντυπώσεις στα διεθνή φεστιβάλ, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και σημαντικά βραβεία.

Η μητέρα της νύφης στο Netflix, από Πέμπτη 09/05

Σκηνοθεσία: Mark Waters, Παίζουν: Brooke Shields, Miranda Cosgrove, Benjamin Bratt

Τι κάνουν η Brook Shields, η Miranda Cosgrove (iCarly) και o Benjamin Bratt μαζί σε μια ταινία; Όχι, δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά για την ολοκαίνουρια ρομαντική κομεντί της πλατφόρμας. Η Shields, είναι η μητέρα της νύφης, η οποία όταν καταφτάνει στο εξωτικό νησί που θα γίνει ο γάμος της κόρης της, συνειδητοποιεί πως ο πατέρας του γαμπρού είναι ο ίδιος άνθρωπος που της ράγισε την καρδιά στα νιάτα της. Ο πρώτος της έρωτας. Νέα φλερτ, γαμήλια παρατράγουδα και παλιές σπίθες που σιγά σιγά ξανανάβουν και γίνονται φλόγες που ταλαιπωρούν τους πρωταγωνιστές, συνθέτουν μια σύγχρονη κωμωδία.

Οι Τρεις Ήρωες (Three Kings) στο OPEN, Πέμπτη 09/05 στις 21:00

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ο. Ράσελ. Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Άις Κιούμπ, Σπάικ Τζονζ.

Υπόθεση: Με τη λήξη του Πόλεμου του Κόλπου, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκουν τυχαία έναν χάρτη ο οποίος πιστεύουν ότι μπορεί να τους οδηγήσει στους… κρυμμένους θησαυρούς του Σαντάμ Χουσεΐν. Αγνοώντας τις διαταγές που τους δίνονται και με κίνδυνο να περάσουν στρατοδικείο, αποφασίζουν να κλέψουν το χρυσάφι για τον εαυτό τους. Μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία με ένα ιδανικό καστ πρωταγωνιστών και μια εύστοχη πλοκή που εγκωμιάστηκε από κοινό και κριτικούς.

Burlesque στην ΕΡΤ1, Παρασκευή 10/05 στις 22:30

Σκηνοθεσία: Στίβεν Αντίν, Πρωταγωνιστούν: Σερ, Κριστίνα Αγκιλέρα, Καμ Γκιγκάντετ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κρίστεν Μπελ, Τζούλιαν Χαφ, Έρικ Ντέιν, Πίτερ Γκάλαχερ,’Αλαν Κάμινγκ

Το Burlesque Lounge έχει αφήσει πίσω του τις καλύτερες μέρες του. Η Τες, συνταξιούχος χορεύτρια και ιδιοκτήτρια του χώρου, παλεύει να κρατήσει ζωντανό το γερασμένο θέατρο, αντιμετωπίζοντας κάθε είδους οικονομικές και καλλιτεχνικές προκλήσεις. Με τα μέλη του θιάσου να αποσπώνται όλο και περισσότερο από προσωπικά προβλήματα και με μια απειλή που προέρχεται από την προσπάθεια ενός πλούσιου επιχειρηματία να αγοράσει το χώρο από την Τες, η καλή τύχη φαίνεται να έχει εγκαταλείψει εντελώς το κλαμπ. Εν τω μεταξύ, η ζωή της Άλι, ενός κοριτσιού από μια μικρή πόλη της Αϊόβα, πρόκειται να αλλάξει δραματικά. Εργαζόμενη ως σερβιτόρα στο κλαμπ, η Άλι ξεφεύγει από ένα κούφιο παρελθόν και γρήγορα ερωτεύεται την τέχνη του μπουρλέσκ. Με την υποστήριξη των νέων φίλων της ανάμεσα στο πλήρωμα του θεάτρου, καταφέρνει να εκπληρώσει τα όνειρά της και να ανέβει η ίδια στη σκηνή. Τα πράγματα όμως παίρνουν δραματική τροπή όταν η μεγάλη φωνή της Άλι την κάνει να γίνει η κύρια ατραξιόν της επιθεώρησης.

Η Άγνωστη Κυρία στη Βουλή, Παρασκευή 10/05 στις 22:00

Σκηνοθεσία: Μαξ Οφίλς, Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Νταριέ,Σαρλ Μπουαγιέ, Βιτόριο ντε Σίκα

Η Λουίζ πουλάει κρυφά τα σκουλαρίκια που της είχε χαρίσει ο στρατηγός σύζυγός της, προκειμένου να ξεπληρώσει τα χρέη της, αλλά εκείνα- μέσα από μια περίπλοκη διαδρομή- θα της επιστραφούν από ένα θαυμαστή και θα γίνουν αφορμή για μια σειρά μοιραίων αποκαλύψεων.

Στο Κρεβάτι με τη Βικτόρια στο Cinobo, από Παρασκευή 10/05

Σκηνοθεσία: Ζιστίν Τριέ, Παίζουν: Virginie Efira, Vincent Lacoste, Melvil Poupaud

Κι αν σας λέγαμε ότι πριν την “Ανατομία μιας Πτώσης” η Ζιστίν Τριέ έκανε άλλη μια ταινία με μια δίκη κι έναν σκύλο; Αυτή τη φορά όμως σε μια απολαυστικά offbeat ρομαντική κομεντί που χαρίζει μια ακαταμάχητη ερμηνεία από τη Βιρζινί Εφιρά.

Django: Ο Τιμωρός στο MEGA, Σάββατο 11/05 στις 00:10

Σκηνοθεσία: Κουεντίν Ταραντίνο, Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον, Σάμιουελ Τζάκσον

Σπαγγέτι γουέστερν σε μεταμοντέρνα έκδοση, με πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, η μία για Καλύτερη Ταινία. Κέρδισε στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου και Α’ Ανδρικού Ρόλου για την φανταστικότατη ερμηνεία του Κρίστοφ Βαλτς στο ρόλο του κυνηγού επικηρυγμένων. Κατά τα άλλα, κυνισμός μπόλικος, γραφική βία, επαναστατικοί χαρακτήρες και εξαίρετο σάουντρακ.

Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του στην ΕΡΤ1, Κυριακή 12/05 στις 21:00

Σκηνοθεσία: Τζον Γουότς, Πρωταγωνιστούν: Τομ Χόλαντ, Ζεντάγια, Τζέικ Τζίλενχαλ, Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Μαρίζα Τομέι, Τζέικομπ Μπάνταλον

Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το Spider-Man:Μακριά από τον Τόπο του, το επόμενο κεφάλαιο της σειράς ταινιών του Spider-Man. Ο σούπερ ήρωας της φιλικής μας γειτονιάς αποφασίζει να ακολουθήσει τους καλύτερους φίλους του, τον Νεντ, την MJ και την υπόλοιπη παρέα σε διακοπές στην Ευρώπη. Ωστόσο, τα σχέδια του Πίτερ να αφήσει πίσω τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις για μερικές εβδομάδες γρήγορα ακυρώνονται, όταν δέχεται απρόθυμα να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι να αποκαλύψει το μυστήριο αρκετών επιθέσεων στοιχειωδών πλασμάτων, που δημιουργούν χάος σε όλη την ήπειρο.

Περισσότερα από Cine News