MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Η Αθήνα από τις χειρότερες πόλεις παγκοσμίως για το δέρμα

Το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης απασχόλησε τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που σχολίασαν τις εικόνες από την πρωτεύουσα και άλλες πόλεις της χώρας που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

IG @leleberlin
Monopoli Team

Είναι γνωστό ότι η σκόνη μεταφέρει δηλητηριώδεις ουσίες που είναι επικίνδυνες για την υγεία μας αλλά και μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, προκαλώντας ξηρότητα, κνησμό και εξανθήματα.

Γι’ αυτό, νέα έρευνα από την Compare the Market AU αποκάλυψε τις χειρότερες πόλεις για το δέρμα με βάση παράγοντες όπως ο δείκτης UV, οι ώρες ηλιοφάνειας και τα επίπεδα ρύπων. Βάσει της έρευνας η Αθήνα βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως έχοντας μεγάλη εισροή κυκλοφορίας και τουριστών, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει υψηλότερο επίπεδο ατμοσφαιρικών ρύπων από ό,τι στις περισσότερες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑντιγήρανση: 5 έλαια που αξίζουν μια θέση στη skincare ρουτίνα σου12.09.2018

Επίσης τις τελευταίες ημέρες οι αναζητήσεις στο Google για «πότε θα φύγει η σκόνη» έχει αυξηθεί κατά 1,650%, υποδηλώνοντας τις ανησυχίες των πολιτών για την κατάσταση!

Η Αθήνα είναι μία από τις χειρότερες πόλεις παγκοσμίως για το δέρμα

Η υγεία του δέρματος προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον στο διαδίκτυο με 13,4 δισεκατομμύρια προβολές με το hashtag #skintok στο TikTok. Νέα έρευνα από την Compare the Market AU αποκάλυψε τις χειρότερες πόλεις για το δέρμα σας με βάση παράγοντες όπως ο δείκτης UV, οι ώρες ηλιοφάνειας και τα επίπεδα ρύπων.

Η καναδική πόλη Τορόντο είναι η χειρότερη πόλη για το δέρμα σας (1,45), ακολουθούμενη από τις ευρωπαϊκές πόλεις Μπρατισλάβα (2,55) και Αθήνα (2,64). Στο TikTok, το #skintok έχει συγκεντρώσει 13,4 δισεκατομμύρια προβολές, καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναζητούν συμβουλές και κόλπα για τη φροντίδα του δέρματός τους. Όμως, με περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ρύπανση και η έκθεση στον ήλιο που αποδεδειγμένα επηρεάζουν την υγεία του δέρματος, ποιες είναι οι χειρότερες πόλεις για το δέρμα σας, παγκοσμίως;

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b