MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 16 Απριλίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Τζούλια, του Τάσου Ιορδανίδη στο θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου

Ο Τάσος Ιορδανίδης γράφει και σκηνοθετεί το νέο θεατρικό έργο «Τζούλια» που ανεβαίνει στη σκηνή του «Άλφα – Ληναίος – Φωτίου» και είναι βασισμένο στη Δεσποινίδα Τζούλια του Αύγουστου Στρίντμπεργκ. Σ’ ένα ιστορικό θέατρο της Πατησίων, τον Μάρτιο του 2024, όπου σε λίγες μέρες έχει πρεμιέρα ο «Άμλετ». Το θέατρο έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Η σκηνογράφος, ο ηλεκτρολόγος και η υπεύθυνη του θεάτρου, βρίσκονται εκεί. Μετά από λίγο καταφθάνει η θιασάρχις, σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια (στον ρόλο του Άμλετ) της παράστασης. Απόψε θα έπρεπε να βρίσκεται στην τιμητική βραδιά για τον πατέρα της. Κι όμως, θα είναι στο θέατρο. Στο θέατρο που της ανήκει… Η πάλη των κοινωνικών τάξεων -οι ομοιότητες και οι διαφορές τους-, το αδηφάγο πρόσωπο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η έννοια της φιλίας, η τοξικότητα των ανθρώπινων εξαρτητικών σχέσεων, ο κοινωνικός ρατσισμός, η χρήση ουσιών, η προδοσία, ο έρωτας στη διάσταση του πόθου,η δυσκολία του ανθρώπου να αγαπήσει, η βαθιά του ανάγκη να αγαπηθεί, το ανικανοποίητο του είδους μας. Μήπως τελικά υπάρχει και αυτό που λέμε κάρμα; Μήπως τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο; Παίζουν: Ευσταθία Τσαπαρέλη, Κυριάκος Σαλής, Δήμητρα Βήττα, Μαρία Καρτσαφλέκη.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
15 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητές, άνω των 65), 8 ευρώ (ανέργων). Προπώληση: more.com

Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου: 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 104 32, τηλ: 210-5201828

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #110: Από τον ελληνικό “Καύσωνα” στη Στέγη μέχρι το κλείσιμο του Παλάς – Όσα μας άρεσαν ή μας χάλασαν αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Συναυλίες

Φεστιβάλ της Άνοιξης 2024: Janine Jansen και Denis Kozhukhin στο Μέγαρο

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στη βιολονίστα Janine Jansen κατά την εμφάνισή της με την Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης στο Μέγαρο, το 2022, αλλά και στον πιανίστα Denis Kozhukin, ο οποίος συμμετείχε πέρυσι, στο Φεστιβάλ της Άνοιξης, οι δύο χαρισματικοί δεξιοτέχνες επιστρέφουν στην Αθήνα την Τρίτη 16 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ για ένα και μοναδικό ρεσιτάλ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Για το πρόγραμμά τους επέλεξαν μερικά από τα ωραιότερα έργα για βιολί και πιάνο του γερμανικού Ρομαντισμού που υπογράφουν τρεις σπουδαίοι μουσουργοί με κοινή πορεία στην τέχνη και τη ζωή. Θα ακουστούν η Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 1 σε λα ελάσσονα του Robert Schumann, οι Τρεις ρομάντσες για βιολί και πιάνο της Clara Schumann, δεινή πιανίστα και άκρως ενδιαφέρουσα συνθέτρια, καθώς καιοι Σονάτες για βιολί και πιάνο αρ. 2 και αρ. 3 του Johannes Brahms.
Τρίτη 16/4, 20:30
Εισιτήρια: 11 € (εκπτωτικό) ,16 € ,26 € , 34 € , 42€ ,52 € ,60 €. Προπώληση: 210 72 82 333 megaron.gr.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 115 21 Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 7282714.

Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ έρχονται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Την Τρίτη 16 Απριλίου, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με μεγάλη χαρά, θα υποδεχθεί στον χώρο της (Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός), ένα μικρό σύνολο της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, για δύο συναυλίες με αγαπημένες συνθέσεις των Μ. Θεοδωράκη, Στ. Ξαρχάκου, Μ. Λοΐζου, Γ. Σπανού, Ε. Καραΐνδρου και Ευ. Ρεμπούτσικα από ελληνικές ταινίες. Οι συναυλίες θα παρουσιαστούν σε κοινό πρόγραμμα με τις ταινίες «Πρόσωπο με Πρόσωπο» του Ροβήρου Μανθούλη και «Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος της Ταινιοθήκης και της Εθνικής Πινακοθήκης με τίτλο «Αστυγραφίες στην οθόνη» που ξεκινά την Πέμπτη και θα διαρκέσει μια εβδομάδα.
Τρίτη 16/4, 20:00
Εισιτήρια: 7€ (ενιαίο εισιτήριο).
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48-50, Μετρό Κεραμεικός / τηλ. 2103609695.

Valia Calda + MOb Trio LIVE στο ΠΛΥΦΑ

Τo Scenius [at] Athens διοργανώνει την Τρίτη 16 Απριλίου στην Πλύφα – αίθουσα 7Γ, μία βραδιά αφιερωμένη στη νέα τζαζ σκηνή, παρουσιάζοντας την πειραματική folk psych-jazz μπάντα από το Λονδίνο, Valia Calda, ενώ μαζί τους θα βρεθεί και το ελληνικό τζαζ πανκ τρίο MOb. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας, οι Valia Calda έρχονται στην Αθήνα με το δεύτερο τους άλμπουμ με τίτλο «Homeland» (2023, Deep Mountain Records). Ο επαναπροσδιορισμός της ιδέας της πατρίδας και της μετανάστευσης αποτελούν την κεντρική μουσική αναζήτηση των Valia calda που εμπνέονται και συνομιλούν με τα δημοτικά τραγούδια της ελληνικής διασποράς, την παραδοσιακή μουσική της Ηπείρου, μαζί με την ψυχεδελική τζαζ, την punk αισθητική και τους ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς.
Τρίτη 16/4, 20:30
Εισιτήριο: 15€. Προπώληση: more.com.
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 24, Βοτανικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα ενιαία σύμβαση για τους ηθοποιούς από το ΣΕΗ, αλλά με έντονες αντιδράσεις12.09.2018

Εκθέσεις

«Κέντησα κλωστή-κλωστή τον δικό μου μύθο…»: Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού φιλοξενεί τις δημιουργίες της Σοφίας Μελά

Στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, θα φιλοξενηθεί η σειρά χειροποίητων παιδικών ρούχων εμπνευσμένων από τον ελληνικό πολιτισμό διά χειρός Σοφίας Μελά. Η δημιουργός περιγράφει χαρακτηριστικά το όραμα και τον στόχο που οδήγησαν στο έργο της, που αποτυπώνεται στην εκτέλεση της πρωτότυπης σειράς χειροποίητων παιδικών ρούχων εμπνευσμένων διαχρονικά από τον ελληνικό πολιτισμό, με έντονες επιρροές από την αρχαιότητα, τη βυζαντινή ιστορία αλλά και την ελληνική λαογραφία και παράδοση: «Η αγάπη μου για τον Ελληνικό Πολιτισμό και οι έννοιες «αρμονία» και «ωραίο» αστείρευτες πηγές έμπνευσης, από τις οποίες προκύπτει το διαχρονικό, με ώθησαν να δημιουργήσω παιδικά ρούχα, που να υπόσχονται ένα ταξίδι στο χρόνο, γεμάτο αισθητικές απολαύσεις. Δεν είναι δημιουργίες μόδας, είναι δημιουργίες αγάπης, φαντασίας, μελέτης και έρευνας, που φτιάχνονται με πολύ μεράκι, ώστε το αποτέλεσμα να είναι κάτι μοναδικό».
Διάρκεια έκθεσης: 16 -23 Απριλίου 2024
Ημέρες και ώρες έκθεσης: Δευτέρα – Σάββατο, 11:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00
Χώρος: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, οικία Μποδοσάκη, Παλαιό Ψυχικό (Στρατηγού Καλλάρη 50, ΤΚ 15452).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Αγρυπνία» στο Θέατρο Συγγρού 3312.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b