MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Στήνεται κέντρο «Ειδικών Δυνάμεων» στην εφορία για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο

Το νέο Σώμα ελεγκτών θα απαρτίζεται από εφοριακούς και τελωνειακούς υπαλλήλους οι οποίοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν 170.385 ελέγχους σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Monopoli Team

Τη δημιουργία Κέντρου Ειδικών Δυνάμεων φορολογικών, τελωνειακών ελέγχων και ερευνών προχωρά η ΑΑΔΕ. Πρόκειται για μια νέα κεντρική υπηρεσία η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί εντός του έτους με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Το νέο Σώμα ελεγκτών θα απαρτίζεται από εφοριακούς και τελωνειακούς υπαλλήλους, οι οποίοι έχοντας στη διάθεσή τους τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, αναμένεται να πραγματοποιήσουν 170.385 ελέγχους σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAirbnb: Τι αλλάζει στη φορολογία τους και ποια θα είναι τα πρόστιμα12.09.2018

Χάρης στο ηλεκτρονικό σύστημα «έλεγχος live», οι ελεγκτές είναι απευθείας συνδεδεμένοι με το κέντρο επιχειρήσεων, όπου βρίσκεται η επιτελική ομάδα, η οποία λαμβάνει τα στοιχεία από το πεδίο, τα επεξεργάζεται, τα διασταυρώνει, τα αξιολογεί και βοηθάει τους ελεγκτές με οδηγίες και δεδομένα, προκειμένου να διευκολύνεται ο εξονυχιστικός έλεγχος. Μάλιστα, ο Κεντρικός Θάλαμος Επιχειρήσεων, εξασφαλίζει ήχο και εικόνα σε κάθε έλεγχο που διενεργείται ανά την επικράτεια.

Στόχος η είσπραξη 2,8 δισ. ευρώ από τις παλαιές οφειλές των 107 δισ. ευρώ και 2,3 δισ. ευρώ από τις νέες που θα δημιουργηθούν εντός του έτους.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b