MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
YΓΕΙΑ

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σου – Πώς να τα αναγνωρίσεις

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα βλάπτουν σε βάθος χρόνου την υγεία μας.

Unsplash
Monopoli Team

Η σωστή διατροφή δεν συνδέεται μόνο με τα κιλά – που έρχονται σε δεύτερη μοίρα – αλλά πρωτίστως με τη σωστή και καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Τα τρόφιμα που επιλέγουμε να καταναλώσουμε μέσα στην ημέρα μας είναι εκείνες που πρέπει να μας δίνουν ενέργεια και δύναμη, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και να παραμείνουμε χορτάτες καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής.

Και μπορεί το γρήγορο φαγητό να είναι πάντα μια καλή λύση, όμως σημαντικός παράγοντας είναι και η ποιότητα της τροφής που επιλέγουμε να καταναλώσουμε. Συνήθως, οι γρήγορες λύσεις που υπάρχουν στο ντουλάπι ή το ψυγείο μας είναι συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία και  περιέχουν συντηρητικά και αχρείαστες θερμίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυμβουλές «αντικαρκινικής» διατροφής από τη διατροφολόγο12.09.2018

Αν και εκ πρώτης όψεως δεν τα καταλαβαίνουμε, αυτά υπάρχουν εκεί έξω και σίγουρα δεν κάνουν όσο καλό πιστεύουμε στον οργανισμό μας. Τα εν λόγω προϊόντα είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Το γεγονός ότι είμαστε πολυάσχολοι και προσπαθούμε μέσα σε λίγο χρόνο να τακτοποιήσουμε πολλές υποχρεώσεις έχει αντίκτυπο στη διατροφή μας, καθώς αυτομάτως βγαίνει από τις προτεραιότητες και η επιλογή τροφών γίνεται με στόχο να καλυφθεί η πείνα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b