MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

The Gentlemen: Ο Guy Richie υπογράφει μία γκανγκστερική περιπέτεια που δεν πρέπει να χάσεις

Το spin-off της ομότιτλης ταινίας του 2019, The Gentlemen, είναι η νέα σειρά του Guy Richie. Παρακολουθήσαμε και τα 8 επεισόδια της σειράς γκάνγκστερ και ερχόμαστε να απαντήσουμε στο ερώτημα “να το δω ή οχι;”.

author-image Ειρήνη Δερμιτζάκη

Κακά τα ψέματα, τους τελευταίους δυο-τρεις μήνες δεν έχει υπάρξει κάποια νέα σειρά στον τηλεοπτικό λαβύρινθο του Netflix που να μας εκπλήξει ευχάριστα – χαρακτηριστικό παράδειγμα το άκρως απογοητευτικό Damsel. Είναι λίγοι οι σκηνοθέτες, ειδικά από τον χώρο του κινηματογράφου, που θα μπορούσαν να δώσουν τέλος σε αυτήν την «ξηρασία», με ένα τηλεοπτικό εγχείρημα. Κι από ό,τι φαίνεται ο Γκάι Ρίτσι συγκαταλέγεται σε αυτούς.

Όχι μόνο παρέδωσε μια άρτια γκάνγκστερ σειρά -όπως μόνο ο ίδιος ξέρει-, αλλά κατάφερε να φέρει πίσω ένα από τα πιο δυνατά κινηματογραφικά χαρτιά του, με άλλους χαρακτήρες και διαφορετική ιστορία, το οποίο χώρεσε σε οκτώ επεισόδια.

Το ομότιτλο spin-off του The Gentlemen του 2019 είναι γεγονός και είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε από την πρώτη τηλεοπτική απόπειρα του Ρίτσι.

Λίγα λόγια για την πλοκή

Ο Έντι Χόρνιμαν, χρόνια ασχολούμενος με τις στρατιωτικές δυνάμεις, λαμβάνει μια αναπάντεχη επίσκεψη και την ακόμα πιο αναπάντεχη πληροφορία για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του πατέρα του, Δούκα του Halstead. Όταν εκείνος τελικά πεθαίνει, ο Έντι κληρονομεί απρόσμενα τον τίτλο, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ο πρωτότοκος. Προσπαθώντας να ξεμπλέξει τον μεγάλο του αδερφό, Φρέντι, από τις καταχρήσεις και τα δόντια της μαφίας, έρχεται αντιμέτωπος με την Σούζι Γκλας και την σκληρή αλήθεια.

Η συνεργάτις του πατέρα του, του αποκαλύπτει πως η έπαυλή και το όνομά τους, αποτελεί μέρος μιας αυτοκρατορίας κάνναβης. Έτσι, ο Έντι προσπαθεί να προσαρμοστεί στους ρυθμούς του υποσκόσμου, κυρίως για λογαριασμό του ταραξία αδελφού του. Η μοίρα του επιφυλάσσει ένα ταξίδι γεμάτο αδρεναλίνη και παρανομίες, μέσα από το οποίο ανακαλύπτει νέες πτυχές του εαυτού του, από τις οποίες προσπαθεί να ξεφύγει. Τι γίνεται όμως όταν προσπαθείς να ξεφύγεις, από κάτι που τελικά αποδεικνύεται ως αυτό που κάνεις καλύτερα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMust Watch or Not: Το “One Day” παίρνει ξανά πνοή μέσα από τη νέα ρομαντική σειρά του Netflix12.09.2018

Εμείς περάσαμε επτά απολαυστικές ώρες στο σύμπαν του Γκάι Ρίτσι και αυτά είναι όσα ξεχωρίσαμε.

Theo James, Kaya Scodelario σε ένα σούπερ ενδιαφέρον καστ

Δύο από τις εξέχουσες προσωπικότητες των εφηβικών franchise του 2015 (Η τριλογία της Απόκλισης & Maze Runner), ο Θίο Τζέιμς και η Κάια Σκοντελάριο επιστρέφουν δυναμικά και μπαίνουν με άπλετη άνεση στα παπούτσια του εκκολαπτόμενου και της έμπειρης γκάνγκστερ. Ο Ρέι Γουίνστοουν, τον οποίο αφήσαμε ως τραγική πατρική φιγούρα στο μεσαιωνικό Damsel, κάνει στροφή 180 μοιρών, προσγειώνεται στον υπόκοσμο του 21ου αιώνα και υποδύεται τον αρχηγό ενός πανίσχυρου καρτέλ. Πρόκειται για την χρυσή τριάδα της σειράς, καθώς οι ερμηνείες και των τριών συμπεριλαμβάνονται στα highlights του «Ριτσι-ακού» έργου. Ο Ντάνιελ Ινκς αποτυπώνει την επιτομή της ελαττωματικής ρεζέρβας, του προβληματικού πρωτότοκου, ο οποίος εν μια νυκτί λαμβάνει την μοίρα και τον ρόλο του δεύτερου. Επιπλέον, μας χαρίζει μια σειρά από τις πιο αλλοπρόσαλλες και ξεκαρδιστικές στιγμές στη σειρά. Ο Βίνι Τζόουνς δεν θα μπορούσε να λείπει από το εντυπωσιακό κάστ -χρόνια στο πλευρό του Ρίτσι-, αποτελεί ευχάριστη έκπληξη με έναν σχετικά ήρεμο και μαζεμένο ρόλο (για τα δεδομένα της σειράς).

Εκεί που η μαγεία του Γκάι Ρίτσι, συναντάει την ψυχολογία του Peaky Blinders

Και ναι, πίσω από κάθε επιτυχημένο Ρίτσι, βρίσκεται πάντα ένας Μάθιου Ριντ. O παραγωγός της υπερσειράς Peaky Blinders, ένωσε τις δυνάμεις του με τον χαρισματικό σκηνοθέτη για τις ανάγκες του The Gentlemen. Η χαρακτηριστική αισθητική του Ρίτσι, η οποία «ντύνει» τον πολυτάραχο κόσμο που πρωταγωνιστούν τα ναρκωτικά, ο υπόκοσμος, οι αιματηρές αντιπαραθέσεις και οι ντελικάτες σκηνές βίας (πάντα με μια χαρακτηριστική μουσική υπόκρουση), παίρνει ξανά πνοή μέσα από το σενα΄ριο που συνυπογράφει με τον Ριντ. Το αποτέλεσμα; Μια σειρά αντάξια του είδους της και των παραγωγών που έχουν προηγηθεί από τους δημιουργούς της. Μια ατόφια ματιά στον επεισοδιακό υπόκοσμο της Αγγλίας, όπου ένας δούκας που βρίσκει τα πατήματά του, προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει από μια συνθήκη, η οποία, όπως σταδιακά συνειδητοποιεί ίσως και να είναι το πεπρωμένο του.

Δεν είναι άλλο ένα “κουρασμένο” spin-off

Μπορεί το τροπάριο με τα spin-off να σας έχει απογοητεύσει στο παρελθόν. Και δικαίως με αυτά που βλέπουν τα ματάκια μας. Ωστόσο, το The Gentlemen αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Είναι πέρα για πέρα εμφανές ότι οι δύο ιστορίες αν και διαφορετικές, ανήκουν στο ίδιο σύμπαν. Από τα ενδυματολογικά, μέχρι το πανήγυρι της βρετανικής προφοράς ( αν εξαιρέσουμε τον πολύ alright πρωταγωνιστή της ταινίας, Μάθιου Μακόναχι), την μουσική και τις περίτεχνες σκηνές ξύλου, είναι ολοφάνερο. Επομένως, μη το φοβηθείτε. Δώστε μια ευκαιρία και ο Γκάι δεν θα σας απογοητεύσει.

Το γκανγκστερικό έπος που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Πρόκειται για επτά ώρες -που αν είσαι φίλος του συγκεκριμένου είδους μοιάζουν με πολύ λιγότερο- αγνού γκανγκστερικού έπους. Αν έχεις ξεμείνει από ιδέες και σειρές να δεις, το The Gentlemen σπαρταράει στις λίστες του Netflix για ‘σένα. Θες κωμικοτραγικά σκηνικά; Μόνο το επεισόδιο με τον Φρέντι ντυμένο κοτόπουλο σου αρκεί; Θέλεις καλοκουρδισμένες σκηνές με ληστείες, ξύλο και τα συναφή; Ετάξει, δεν το ενθαρρύνουμε, αλλά στο πέρας των επεισοδίων πληθαίνουν. Θέλεις και το τσαγάκι σου με οικογενειακό δράμα; Αυτό κι αν έχουν. Πέρα από αυτά, το The Gentleman είναι απολαυστική, ένα εξαιρετικά άρτιο και προσεγμένο έργο που αξίζει να το ανακαλύψεις κι εσύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDamsel: Η Millie Bobby Brown αντισυμβατική πριγκίπισσα σ’ ένα παραμύθι με δράκους, κατάρες και… φτωχό σενάριο12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b