MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
22
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Καλύφθηκε με πλαστικό το βανδαλισμένο τελευταίο έργο του Banksy

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τοπικού συμβουλίου του Islington, με πλαστική μεμβράνη καλύφθηκε η τελευταία τοιχογραφία του καλλιτέχνη.

Πηγή: Instagram
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η νέα τοιχογραφία του Banksy, που αποκαλύφθηκε στις 17 Μαρτίου στην πλευρά ενός κτιρίου κατοικιών στην οδό Hornsey στο Finsbury Park του βόρειου Λονδίνου και λίγες ημέρες μετά βανδαλίστηκε από αγνώστους που πέταξαν πάνω του λευκή μπογιά, έχει πλέον καλυφθεί με πλαστική μεμβράνη και περιβάλλεται από ξύλινες σανίδες.

Το νέο αυτό έργο αποτελείται από πράσινη μπογιά, που έχει ψεκαστεί σ’ έναν τοίχο πίσω από ένα δέντρο με γυμνά κλαδιά. Η πράσινη μπογιά στον τοίχο μοιάζει να δημιουργεί το φύλλωμα του δέντρου. Δίπλα, ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει στένσιλ έναν άνθρωπο που κρατά μια μηχανή ψεκασμού και δείχνει σαν να έχει ψεκάσει εκείνος το πράσινο σπρέι για το «φύλλωμα» του δέντρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛονδίνο: Ο Banksy επιβεβαιώνει ότι νέο έργο είναι δικό του – Το μήνυμα για το περιβάλλον12.09.2018

Ο ίδιος ο Banksy επιβεβαίωσε πως πρόκειται για δικό του έργο μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, όταν διαπιστώθηκε πως η τοιχογραφία άρχισε να προσελκύει πλήθος κόσμου και να προκαλεί εικασίες. Ο ίδιος κοινοποίησε, μάλιστα, μια σειρά από φωτογραφίες και δείχνοντας το «πριν» του άδειου τοίχου, στη συνέχεια το «μετά» και στο τέλος τη λεπτομέρεια με τον άνθρωπο από στενσιλ.

Μετά τον βανδαλισμό του έργου και την τοποθέτηση της πλαστικής μεμβράνης πάνω του, επρόσωπος του τοπικού συμβουλίου δήλωσε: «Το έργο τέχνης του Banksy έχει προσελκύσει τεράστιο πλήθος κόσμου και υπάρχει ανάγκη να προστατευθεί η τέχνη και οι κάτοικοι της περιοχής από τις επιπτώσεις του αριθμού των επισκεπτών. Το διαφανές πλαστικό και το ξύλινο πλαίσιο πάνω από το έργο τέχνης τοποθετήθηκε από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και όχι από το συμβούλιο».

«Για να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα, και για να προστατεύσουμε το δέντρο, εγκαθιστούμε ένα περιτοίχισμα, το οποίο θα περιλαμβάνει διαφανή πλαστικά πάνελ για να προστατεύσει το έργο τέχνης και να επιτρέπει καθαρή θέα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBanksy: Βανδάλισαν το νέο έργο του street artist με το περιβαλλοντικό μήνυμα12.09.2018

Τα προηγούμενα “προσωρινά μέτρα” που τέθηκαν σε εφαρμογή από το δημοτικό συμβούλιο του Islington περιλάμβαναν μεταλλική περίφραξη και τακτικούς ελέγχους από περιπολούντες στο πάρκο για τη διαχείριση του πλήθους και την προστασία του έργου τέχνης.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το συμβούλιο θα συνεχίσει να διερευνά «μελλοντικές λύσεις με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, ώστε ο κόσμος να μπορεί να απολαμβάνει το έργο τέχνης», καταλήγοντας πως η τοπική αρχή έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες εγκατάστασης κάμερας κλειστού κυκλώματος.

Με πληροφορίες από Guardian.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Η Ύδρα στο επίκεντρο της τέχνης και του σινεμά με τη θερινή έκδοση του ArtCinema
Εικαστικά
Εγκαίνια για τη βραβευμένη «Chronotopia» του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη
Εικαστικά
Η Roma Gallery στη διεθνή φουάρ σύγχρονης τέχνης Volta Basel 2026
Art & Culture
Germaine Richier: Η γλύπτρια που επαναπροσδιόρισε την ανθρώπινη μορφή, στην Άνδρο
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Ιστορίες, παιχνίδι και τέχνη στο πιο δημιουργικό Summer Camp για παιδιά 6-11 ετών
Εικαστικά
Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Βρετανός ζωγράφος
Εικαστικά
Συνομιλίες: Αφιέρωμα του Ιδρύματος Γουλανδρή στην εμβληματική γλύπτρια Germaine Richier στην Άνδρο
Εικαστικά
Athens Photo Festival 2026: Η μεγάλη διεθνής συνάντηση φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη
Εικαστικά
Μπιενάλε του Μαρντίν 2026: Ένα εικαστικό ταξίδι στην καρδιά της Μεσοποταμίας
Εικαστικά
«Τα Ημερολόγια»: Η έκθεση-αφιέρωμα στο έργο του Χρήστου Μποκόρου, στο Φουγάρο Art Center του Ναυπλίου
Εικαστικά
«15 Χρόνια Χρώματα»: Περισσότερα από 70 έργα του Βαγγέλη Βελώνια στο Μουσείο Αλιείας
Εικαστικά
Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής για πρώτη φορά στην Αθήνα