MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΜΠΝΕΥΣΗ

#stepschallenge2024: Κάθε βήμα μετράει – για καλό σκοπό

Η Ελευθερία Ζαπαντιώτη, στα 12 της χρόνια, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της. Σήμερα, διοργανώνει το 4ο #stepschallenge για να «γιορτάσει» τη δύναμη της καταγγελίας και να προσφέρει σε κακοποιημένα παιδιά.

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Κάθε βήμα μετράει – το λέμε συχνά αλλά αυτή τη φορά, η φράση έχει διαφορετική σημασία. Η Ελευθερία Ζαπαντιώτη είναι πρώην πρωταθλήτρια βάδην και νυν προπονήτρια και διοργανώνει για τέταρτη χρονιά φέτος το #stepschallenge2024 για έναν πολύ καλό σκοπό.

Την Ελευθερία τη γνωρίζω και συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια, μόλις πέρυσι όμως έμαθα την προσωπική της ιστορία, την κακοποίηση που έζησε από τον προπονητή της σε ηλικία μόλις 12 ετών. Η Ελευθερία βρήκε κάποια στιγμή τη δύναμη να μιλήσει και να καταγγείλει τον πρώην προπονητή της και με στόχο να βοηθήσει κι άλλα παιδιά που έχουν υποστεί παρόμοιες πράξεις, δημιούργησε έναν θεσμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒοηθάει η γιόγκα στον πόνο στη μέση ή όχι;12.09.2018

Η ιστορία της Ελευθερίας Ζαπαντιώτη και του stepschallenge

«Το stepschallenge ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια και συνδέεται με τη δική μου ιστορία. Όταν ήμουν 12 ετών με κακοποιούσε σεξουαλικά ο προπονητής μου. Έψαχνα τρόπους να νιώσω καλύτερα. Ένιωθα ότι θέλω να μιλήσω ανοιχτά για το θέμα αυτό αλλά κάτι με κρατούσε. Ένιωθα, όμως, ότι πρέπει να βοηθήσω όσο μπορώ παιδιά που έχουν περάσει κάτι αντίστοιχο.

Σήμερα, στο 2024, έχω μιλήσει ανοιχτά, έχω προχωρήσει δικαστικά την υπόθεση και έχω δικαιωθεί. Υπόσχομαι, ωστόσο, ότι θα συνεχίσω να βοηθάω όσο μπορώ και να προσφέρω. Γιατί όπως το σημάδι της «πληγής» αυτών των παιδιών δε σβήνει ποτέ, έτσι θα πρέπει και η στήριξη να υπάρχει για όσο είναι εφικτό.

Ελευθερία Ζαπαντιώτη

Το 2021, λοιπόν, σκέφτηκα να κάνω αυτό το challenge και τα χρήματα που μαζεύονται να πηγαίνουν σε κάποιο ίδρυμα με κακοποιημένα παιδιά. Τα κατάφερα.

Από τότε μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο για μία εβδομάδα οι συμμετέχοντες καταγράφουν τα βήματα που κάνουν μέσα στη μέρα τους. Στόχος μου είναι να κινητοποιηθούμε σωματικά και κοινωνικά. Στόχος μου είναι να βρεθούν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι δίπλα μου σε αυτόν τον «αγώνα». Θα ήθελα πολύ να καταλάβουμε όλοι ότι ένα παιδί έχει ανάγκη να νιώθει μερικούς ανθρώπους δίπλα του. Από το πως νιώθει μέχρι το πως θα καλύψει την υπόθεση νομικά.

Λαμβάνω πολύ συγκινητικά μηνύματα κάθε χρόνο. Αυτό είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα. Για τα παιδιά του ιδρύματος , η χαρά και η ικανοποίηση θα είναι η συμμετοχή σας!

Κάθε χρόνο, σε κάθε #stepschallenge έχω ανθρώπους και εταιρίες δίπλα μου δίνοντας δώρα στους συμμετέχοντες. Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς πόση χαρά νιώθω με αυτή την προσφορά. Δώρα και υπηρεσίες που δίνονται ως στήριξη απέναντι στη δική μου προσπάθεια. Είναι τιμή μου αυτό που γίνεται. Η συγκίνηση, επίσης, μεγάλη. Υπάρχουν συμμετέχοντες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια καταθέτοντας μεγαλύτερο ποσό από αυτό της συμμετοχής. Μπράβο στον κάθε έναν από αυτούς αλλά και σε όλους αυτούς που αποτελούν το #stepschallenge.

Το #stepschallenge είναι επίσης μια ευκαιρία να προσαρμόσουμε την άσκηση στις συνθήκες ζωής μας και να προσφέρουμε σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Τι λες, θα απαντήσεις θετικά στην πρόκληση;»

Εγώ προσωπικά απαντάω ναι και θα είμαι μαζί με πολλούς ακόμη στο #stepschallenge2024 και θα κάνω όσο περισσότερα βήματα μπορώ, για καλό σκοπό. Εάν θέλεις να πάρεις κι εσύ μέρος, οι εγγραφές λήγουν την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024. Μάθε όλες τις πληροφορίες ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠερπάτημα μετά το φαγητό: Είναι ή όχι καλή συνήθεια;12.09.2018

Περισσότερα από Fitness
VIMA_WEB3b