MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΑ

Ματωμένος Δεσμός: Η Kristen Stewart ερωτεύεται μια μπόντι-μπίλντερ σ’ ένα αιματηρό queer ρομάντζο

Ο «Ματωμένος Δεσμός» της Rose Glass έρχεται στις 14 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Tanweer. Ακολουθούν όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν τη δείτε.

Φωτεινή Νικολίτσα | 13.03.2024

Στις 14 Μαρτίου 2024 έρχεται στις αίθουσες η νέα ταινία όπου πρωταγωνιστεί η Kristen Stewart, ο «Ματωμένος Δεσμός» (στα αγγλικά: “Love Lies Bleeding”) σε σκηνοθεσία της Rose Glass. Έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον περασμένο Ιανουάριο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance και τον επόμενο μήνα ακολούθησε η ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε γι’ αυτό το queer ρομάντζο που συνδυάζει την μαύρη κωμωδία με το θρίλερ εκδίκησης.

"Love Lies Bleeding" της Rose Glass

“Love Lies Bleeding” της Rose Glass

Σύνοψη & Cast

Σύνοψη: Κατά τη δεκαετία του 1980, η Lou (Kristen Stewart), μία μοναχική μάνατζερ γυμναστηρίου, ερωτεύεται με πάθος την Jackie (Katy O’Brian), μία φιλόδοξη μπόντι-μπίλντερ που οδεύει προς το Las Vegas για να εκπληρώσει το όνειρο της. Όμως, αυτός ο έρωτας πυροδοτεί βία και οι δυο τους εγκλωβίζονται στον ιστό της βουτηγμένης στο έγκλημα οικογένειας της Lou.

Πρωταγωνιστούν: Kristen Stewart, Katy O’Brian, Ed Harris, Jena Malone, Anna Baryshnikov και Dave Franco.

Η σκηνοθέτις για την ταινία

Η Rose Glass είναι Αγγλίδα σκηνοθέτις, γνωστή για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με τίτλο “Saint Maud”, ένα ψυχολογικό θρίλερ. Με τη δεύτερη ταινία της να είναι ο «Ματωμένος Δεσμός», αποφάσισε πως ήθελε να προχωρήσει μ’ ένα άλλο είδος και να γράψει κάτι εντελώς αντίθετο. Συνεργάστηκε για το σενάριο με την Weronika Tofilska. «Ήταν μία πρόκληση να κάνω κάτι διαφορετικό. Η ίδια η ιστορία και η απόφαση να γράψω το σενάριο με κάποιον άλλο, η συνεργασία πάντα φέρνει κάτι διαφορετικό και συναρπαστικό. Ήξερα ότι ήθελα να κάνω κάτι pulp και πομπώδες με πολύ μαύρο χιούμορ» δήλωσε η Glass.

"Love Lies Bleeding" της Rose Glass (Credit: Anna Kooris)

“Love Lies Bleeding” της Rose Glass (Credit: Anna Kooris)

Επέλεξαν το Νέο Μεξικό και εντελώς αποπνικτικά περιβάλλοντα. Σύμφωνα με την Glass «Είναι μία οξυμμένη εκδοχή της Αμερικής, όπως και όλη η ταινία που έχει ένα πόδι στην πραγματικότητα και ένα πόδι στα σύννεφα. Ούτε εγώ ούτε η Weronika καταγόμαστε από την Αμερική, οπότε η εκδοχή που θα δούμε είναι πλασμένη με τη φαντασία μας και την πανταχού παρούσα επιρροή των αμερικάνικων ταινιών και της τηλεόρασης». Σχολιάζοντας την ταινία της δηλώνει πως «θέτει ερωτήματα γύρω από την έννοια του δυναμικού γυναικείου χαρακτήρα. Ήξερα ότι ήθελα να κάνω κάτι σχετικό με μία μπόντι μπίλντερ, ένα άτομο αδιαμφισβήτητης δύναμης, πνευματικής και σωματικής, που χάνει όμως τη δύναμη της από τους γύρω της».

Αλλά και μέσα από τα λόγια της Kristen Stewart για την Glass και την ταινία «Λίγοι είναι οι δημιουργοί που κάνουν τόσο κινηματογραφικές, ζωντανές και στυλιζαρισμένες ταινίες όπως η Rose. Δεν κάνει ταινίες που θυμίζουν άλλες ταινίες, παρόλο που μπορείς να διακρίνεις τις εμπνεύσεις της. Το έργο της πηγάζει από κάτι γνήσιο και το πλαίσιο, η αρχιτεκτονική και η φωνή της ταινίας είναι εντελώς δικά της. Θέλει να τρομάξει το κοινό και τον εαυτό της όχι ερεθιστικά, αλλά για να μας κάνει να στραφούμε προς τα μέσα».

Η Kristen Stewart για τον ρόλο της

Η Kristen Stewart υποδύεται την Lou, μια μάνατζερ γυμναστηρίου μ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον βυθισμένο στο έγκλημα. «Η Lou έχει ένα θηριώδες εξωτερικό περίβλημα, που τη βοηθάει να έχει τον έλεγχο» λέει η Stewart για τον ρόλο της. «Πιστεύω ότι η Lou θέλει να είναι καλή. Πάντα τρέχει να διορθώσει τα λάθη των άλλων. Ξέρει όμως για τι είναι ικανή και όταν εξωθείται στα άκρα, η Lou θα προστατεύσει αυτό που αγαπάει».

"Love Lies Bleeding" της Rose Glass (Credit: Anna Kooris)

“Love Lies Bleeding” της Rose Glass (Credit: Anna Kooris)

Στη διάρκεια της ταινίας η Lou γνωρίζει και ερωτεύεται την Jackie και ξεκινά μια θυελλώδης περιπέτεια. Για την σχέση του χαρακτήρα της με την Jackie, η Stewart δήλωσε ότι «αυτοί οι δύο χαρακτήρες έχουν μία πρωτόγνωρη δυναμική που δεν έχουμε ξαναδεί σε ταινία. Δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δούμε γυναίκες να νικούν με πονηρούς τρόπους και δεν είναι εύκολο να το βλέπεις, αλλά ξέρω ότι θα γαργαλίσει τον εσωτερικό κόσμο πολλών γυναικών»  και συμπληρώνει για το τι βρίσκει η Lou στην Jackie «Η Jackie είναι ένα γυμνό καλώδιο. Είναι ανοιχτόκαρδη, αντιδραστική και ζωντανή. Η Lou καθηλώνεται από την εμφάνιση της Jackie, φυσικά, αλλά ακόμα περισσότερο από την ενέργεια της. Η Lou προσπαθεί να περνάει απαρατήρητη και η Jackie είναι ένας ασταμάτητος λαμπερός μονόκερος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσκαρ 2024: Ο Αλ Πατσίνο εξηγεί γιατί παρουσίασε τόσο άβολα το βραβείο Καλύτερης Ταινίας12.09.2018

H Katy O’Brian ως μπόντι-μπίλντερ Jackie

Για τον ρόλο της Jackie, η Glass ήθελε ένα φρέσκο πρόσωπο με σχετικό αθλητικό υπόβαθρο. Η διαδικασία των ακροάσεων αποδείχθηκε δύσκολη και, ενώ έβλεπαν μπόντι-μπίλντερς, μποξέρς, παλαίστριες, αρσιβαρίστριες, δεν έβρισκαν αυτό που έψαχναν. Ώσπου εμφανίστηκε η Katy O’Brian! «Η Katy μας κίνησε το ενδιαφέρον αμέσως» δήλωσε η Glass. «Είχε μία υπέροχη σκηνική παρουσία. Είχε πολύ καλή χημεία με την Kristen. Ήμασταν ευγνώμονες που τη βρήκαμε». 

"Love Lies Bleeding" της Rose Glass (Credit: Anna Kooris)

“Love Lies Bleeding” της Rose Glass (Credit: Anna Kooris)

Ουσιαστικά ο ρόλος της Jackie είναι για την O’Brian ο πρώτος της μεγάλος ρόλος, αν κι έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε μεγάλες παραγωγές όπως το “Ant-Man, The Wasp: Quantumania” αλλά και το “Mandalorian”. Και σαν πρώτος μεγάλος ρόλος δεν θα είναι απλός. «Όταν διάβασα το σενάριο, τρομοκρατήθηκα για να είμαι ειλικρινής» εξομολογείται η ίδια. «Ήξερα ότι θα ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει στην καριέρα μου. Αλλά ερωτεύτηκα την Jackie. Προέρχεται από ένα σκληρό περιβάλλον, αλλά έχει κίνητρο και θέλει να γίνει άριστη, θέλει να την εκτιμούν και να την αγαπούν. Το κίνητρο της είναι να νικήσει στον διαγωνισμό του μπόντι μπίλντινγκ. Μετά συναντά τη Lou και τα χάνει λιγάκι. Το οικογενειακό δράμα της Lou αρχίζει να την εκτροχιάζει. Η Jackie είναι σαν φωτιά και η Lou σαν νερό. Η Lou κάνει τα ίδια κάθε μέρα και η Jackie είναι ένας ανεμοστρόβιλος που προκαλεί το χάος».

Η σωματική εμφάνιση της Jackie είναι πολύ σημαντική κι έτσι η O’Brian χρειάστηκε να κάνει εντατικές προπονήσεις και μία πολύ αυστηρή δίαιτα. «Έκανα τρίωρες προπονήσεις την ημέρα και δίαιτα και έναν κύκλο ξηρασίας όταν πλησίαζαν τα γυρίσματα. Μου άρεσε που είχα την ευκαιρία να κάνω όλη τη ρουτίνα με τις πόζες του μπόντι μπίλντινγκ στην ταινία. Ένιωσα ότι ήμουν η Jackie και προπονούμουν για τον διαγωνισμό» δήλωσε η O’Brian.

"Love Lies Bleeding" της Rose Glass (Credit: Anna Kooris)

“Love Lies Bleeding” της Rose Glass (Credit: Anna Kooris)

Ο εκκεντρικός χαρακτήρας του Ed Harris

Ο Ed Harris ανέλαβε τον ρόλο του Lou του πρεσβύτερου, πατέρας της Lou και εγκληματία. «Πρέπει ο κόσμος να φοβάται τον χαρακτήρα που υποδύομαι;» ρωτάει ύπουλα ο Ed Harris και αμέσως απαντά «Λοιπόν, εξαρτάται. Αν φέρονται σωστά ή αν δεν με προδίδουν, τότε δεν χρειάζεται να φοβούνται. Είμαι καλός τύπος. Αλλά αν κάνουν κάτι που δεν μου αρέσει, τότε θα βρουν τον μπελά τους. Δεν έχω πρόβλημα να τακτοποιήσω όσους δεν συμπαθώ, για να το πω κι έτσι».

Η σχέση του χαρακτήρα του με την κόρη του δεν είναι η συνηθισμένη. «Υπάρχουν πράγματα από το παρελθόν που προκαλούν το μίσος της Lou» εξηγεί ο Harris. «Τα πράγματα χειροτερεύουν κατά τη διάρκεια της ταινίας. Η Rose έχει διεστραμμένη φαντασία και την αξιοποιεί σε αυτή την ιστορία». Η Kristen Stewart μίλησε για την σχέση των δύο χαρακτήρων ως εξής «Έχουν μία άθλια ιστορία, γεμάτη ανεπεξέργαστη οργή και αγάπη. Η προσέγγιση του Ed στον χαρακτήρα ήταν τόσο τρυφερή και με βοήθησε να δω πόσο εξοργιστικό είναι στα μάτια της Lou ότι θα μπορούσαν να τα έχουν όλα. Είναι ένας φοβερός αντίπαλος αλλά και ο πατέρας που θέλει πολύ να σου δώσει συμβουλές και να σου πει ότι σε αγαπάει. Αυτός ο συνδυασμός ήταν δυνατός μόνο χάρη σε έναν απίθανο ηθοποιό όπως ο Ed». 

"Love Lies Bleeding" της Rose Glass (Credit: Anna Kooris)

“Love Lies Bleeding” της Rose Glass (Credit: Anna Kooris)

Από το τρέιλερ παρατηρεί κανείς την απρόσμενα εκκεντρική εμφάνιση του Harris μ’ ένα ιδιαίτερο μαλλί, το οποίο διάλεξε μόνος του. «Του ζήτησα να έχει μία ιδιαίτερη εμφάνιση, όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί» διηγείται η Glass. «Είπε ότι θα μπορούσε να έχει μία αλογοουρά ή κάτι τέτοιο. Φαντάστηκα ότι θα εμφανιζόταν με λίγα, λεπτά μαλλιά. Αντ’ αυτού, πήγε σε έναν φίλο του κομμωτή και έβαλε αυτά τα απίθανα extensions. Μου έστειλε μία φωτογραφία του με αυτό το τρελό μαλλί και την έδειξα στην Kristen. Επί τόπου μου έδειξε μία φωτογραφία του μπαμπά της, που τελικά είχε τα ίδια μαλλιά. Αναρωτήθηκε μάλιστα αν είχα φωτογραφία του πατέρα της και την έστειλα στον Ed. Αλλά όχι, ήταν ο ίδιος ο Ed που διάλεξε αυτό το συγκεκριμένο στυλ και ήταν γραφτό να γίνει έτσι». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ26ο ΦΝΘ: «Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία»: Μια βαθιά υπόκλιση στη νεότητα της Κάλλας12.09.2018
Μια ταινία σαν κι αυτή αξίζει σίγουρα να τη δει κανείς στην μεγάλη αίθουσα. Μη την χάσετε, λοιπόν, από τις 14 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Tanweer.

Δείτε το τρέιλερ

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b