MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 12 Μαρτίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Η Orchestre Philharmonique de Radio France στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Monopoli Team

Θέατρο

Το Γαϊτανάκι του Πόθου, σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου στο Θέατρο Σταθμός

«Το Γαϊτανάκι του Πόθου» ή «πώς θα πλησιάσετε το ερωτικό αντικείμενο του πόθου σας», μια σύγχρονη, πιο κωμική προσέγγιση του έργου «Το Γαϊτανάκι του Έρωτα» του Άρτουρ Σνίτσλερ, παρουσιάζεται, στο Θέατρο Σταθμός, σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου. Μέσα από δέκα κωμικές συναντήσεις, η παράσταση θέτει ερωτήματα γύρω από την ενοχή που συχνά γεννά η σεξουαλική επιθυμία. Γιατί, όμως, από όλες τις «φυσικές» ανάγκες, κλίσεις και προδιαθέσεις του ανθρώπου, η σεξουαλική επιθυμία δεν είναι μόνο ατομικό ζήτημα, αλλά παίρνει κοινωνικές προεκτάσεις; Πόσο μπορείς να εμπιστευτείς τον σύντροφό σου και πόσο μπορείς να εμπιστευτείς τον εαυτό σου; *Παίζουν: Απόστολος Καμιτσάκης, Γιώργος Πατεράκης, Θάλεια Συκιώτη, Μάγδα Τασούλα.
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Εισιτήρια:
Προπώληση: 11€ | 13 ευρώ κανονικό, 11 ευρώ μειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων). Προπώληση: more.com.

Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267 . 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμέρας της Γυναίκας: Έξι γυναίκες της θεατρικής συγγραφής στο ρίσκο12.09.2018

Συναυλίες

Ο André Rieu και η Johann Strauss Orchestra για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο André Rieu και η Johann Strauss Orchestra για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τρίτη 12 Μαρτίου και την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 στο ΟΑΚΑ. Ο André Rieu, παγκοσμίου φήμης Ολλανδός βιολιστής, είναι γνωστός για τον τρόπο που μπορεί να μεταφέρει τους θεατές σε έναν κόσμο μαγευτικών μελωδιών, καθώς οδηγεί την υπέροχη ορχήστρα του Johann Strauss, τη χορωδία και πολλούς διεθνείς σολίστ, σε ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από τα κλασικά αριστουργήματα έως βαλς, μελωδίες και τραγούδια από ταινίες, όπερα και μουσική. Ειδική καλεσμένη σε αυτήν την περιοδεία είναι η 15χρονη Emma Kok, η οποία έγινε viral με πάνω από 60 εκατομμύρια προβολές σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για τη διασκευή της “Voilà” του Γαλλικού τραγουδιού ESC από την Barbara Pravi.
Τρίτη 12/3 και Τετάρτη 13/3, στις 20:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη 100€, Β’ ζώνη 80€, Γ’ ζώνη 70€ , Δ’ ζώνη 60€. Προπώληση: more.com
ΟΑΚΑ, Σπύρου Λούη 1, 151 23 Μαρούσι, Αθήνα.

Η Orchestre Philharmonique de Radio France στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Orchestre Philharmonique de Radio France στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Γαλλίας και ο Φινλανδός αρχιμουσικός Mikko Franck, καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού συνόλου από το 2015, θα παρουσιάσουν, στην πρώτη συναυλία στο Μέγαρο, την Τρίτη 12 Μαρτίου, έργα των δύο κορυφαίων Γάλλων εκπροσώπων του μουσικού ιμπρεσιονισμού, Claude Debussy και Camille Saint-Saëns. Μαζί του συμπράττει ο βιολοντσελίστας Gautier Capuçon  Στη δεύτερη συναυλία της στο Μέγαρο, την Τετάρτη 13 Μαρτίου, η Ορχήστρα ερμηνεύει μία από τις πιο διάσημες σελίδες του μοντερνισμού του 20ού αιώνα, το μπαλέτο Πετρούσκα του Στραβίνσκυ, ενώ η βιολονίστα από τη Νορβηγία Vilde Frang συμπράττει μαζί της στο Πρώτο κοντσέρτο του Σοστακόβιτς.
Τρίτη 12/3 και Τετάρτη 13/3, 20:30.
Εισιτήρια: 12€-65€. Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα. Τμήμα εισιτηρίων – Τηλ.: 210 7282333.

Η Φένια Παπαδόδημα στο Half Note Jazz Club

Με αφορμή τέσσερις σπουδαίες γυναικείες φωνές που άνθισαν σε διαφορετικά σημεία του χάρτη, κυρίως το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, την Billie Holiday, την Μαρίκα Παπαγκίκα, την Edith Piaf και την Elis Regina, και που όλες τους είχαν ένα κοινό όνειρο, να τραγουδήσουν στη Νέα Υόρκη, η Φένια Παπαδόδημα δημιουργεί το Travellin΄ All Alone project και το παρουσιάζει Τρίτη 12 Μαρτίου στο Half Note Jazz Club. Mία περιήγηση στην γυναικεία έκφραση και ευαισθησία μέσα από τις ιδιαίτερες και δύσκολες ζωές αυτών των γυναικών, τα πιο αγαπημένα τους τραγούδια, τις πόλεις όπου έζησαν. Αλεξάνδρεια, Σμύρνη, Παρίσι, Ρίο ντε Τζανέιρο, Νέα Υόρκη. Μέσα από διασκευές που συνοδεύονται από μικρά κείμενα, ο ακροατής ανακαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία για τις βιογραφίες αυτών των γυναικών. Συνδέει τα τραγούδια με τα πρόσωπα και τις ζωές τους.
Τρίτη 12/3, 21:30
Εισιτήρια: 12 ευρώ, 15 ευρώ. Προπώληση: more.com.
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ26ο ΦΝΘ: «Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία»: Μια βαθιά υπόκλιση στη νεότητα της Κάλλας12.09.2018

Εκθέσεις

Μέλαινα Ναυς και άλλα θαύματα: Έκθεση του Απόστολου Χαντζαρά στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μέλαινα Ναυς και άλλα θαύματα: Έκθεση του Απόστολου Χαντζαρά στην Γκαλερί Kapopoulos Fine Arts

Τη νέα ατομική έκθεση του Απόστολου Χαντζαρά με τίτλο «Μέλαινα Ναυς και άλλα θαύματα», σε επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη, φιλοξενεί η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, Σκουφά 5 στο Κολωνάκι. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 12 Μαρτίου (18:00-22:00) παρουσία του καλλιτέχνη. Ο ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης αναφέρει: «Στο πένθος μας χαρούμενοι. Κι ενώ κοιτάζουμε κατάματα την ιστορία. Δηλαδή την ανθρώπινη μοίρα. Να ένας πιθανός ορισμός της τέχνης. Από την άλλη όσο αφηγούμαστε, όσο ζωγραφίζουμε τον κόσμο, τόσο ο κόσμος παύει να είναι πια τόσο ακατανόητος. Η ευλογία της τέχνης. Ο ζωγράφος Απόστολος Χαντζαράς διαθέτει κάτι πολύ σπουδαίο: την αδιαμεσολάβητη και πρωτογενή του σχέση με τον αρχαίο Μύθο. Σαν να μην έχουν διαρρεύσει χιλιετίες ολόκληρες, ο ζωγράφος αφηγείται τις πανάρχαιες ιστορίες σαν να τις ψιθύρισε χτες το βράδυ στο αυτί του ο παππούς Όμηρος».
Διάρκεια Έκθεσης:12/3/2024 – 02/04/2024 | Εγκαίνια: Τρίτη 12 Μαρτίου 18:00-22:00.
Ωράριο: Δευτέρα/Τετάρτη/Σάββατο: 10:00–17:30. Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 10:00–20:30.
Γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, Σκουφά 5, Κολωνάκι, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο ΕΜΣΤ οι γυναίκες συνεχίζουν να κυβερνούν τον κόσμο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b